E! Entertainment Television

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
E!
Lähetykset alkoivat 31. heinäkuuta 1987
Omistaja Comcast
Maa Yhdysvallat Yhdysvallat
Aiemmin Movie Time
(19871990)
Kotisivu www.eonline.com

E! Entertainment Television (tai lyhyemmin E!) on yhdysvaltalainen kaapeli- ja satelliittikanava, joka aloitti lähetyksensä nimellä Movie Time 31. heinäkuuta 1987. Vuonna 1990 Movie Time nimettiin uudelleen E! Entertainment Televisioniksi.

Kanavan perusti entinen MSNBC:n ja CNN -kanavan johtaja Rick Kaplan vuonna 1987, kanavan nimeksi tuli Movie Time, ja se esitti lähinnä elokuvien trailereita ja haastatteluja. Kolme vuotta myöhemmin kesäkuussa 1990 kanavan nimeksi tuli E! Entertainment Television. Nykyisin kanava esittää muun muassa tv-sarjoja, lifestyle -ohjelmia, palkintogaaloja sekä uutisia Hollywoodista. Lokakuussa 2006 Comcast osti Walt Disney Companyn 39,5 % osuuden E!:stä 1,23 miljardilla dollarilla ja kanava siirtyi Comcastin omistukseen.

Yhdysvalloissa E! tavoittaa parhaimmillaan noin 88 miljoonaa kaapeli- ja satelliittikatsojaa, ja maailmanlaajuisesti noin 600 miljoonaa katsojaa. E!:n sisarkanavia ovat muotikanava Style Network ja G4.

E! Entertainment on saatavilla Suomessa kokonaan Viasatin kautta satelliitin avulla. Myös Sub on esittänyt joitakin kanavan ohjelmia.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]