Unreal Tournament 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Unreal Tournament 3
Ut3cov21.jpg
Kehittäjä Epic Games
Julkaisija Midway Games
Jakelija Valve Corporation, Steam ja PlayStation Store
Suunnittelija Steven Polge
Säveltäjä Jesper Kyd
Pelisarja Unreal
Pelimoottori Unreal Engine 3
Julkaistu

PlayStation 3

Xbox 360

Windows

Lajityyppi FPS
Pelimuoto Yksinpeli, Moninpeli (32 pelaajaa)
Ikäluokitus CERO: D (17 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 18
USK 16
Alusta Windows, Linux, Xbox 360, PlayStation 3
Jakelumuoto Blu-ray, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Unreal Tournament 3 (tai lyhyesti UT3), koodinimeltään Envy ja entiseltä nimeltään Unreal Tournament 2007 on Epic Gamesin kehittämä FPS-peli, joka on suositun Unreal-pelisarjan viimeisin osa. Sen julkaisi Midway Games. UT3 julkaistiin Windows-, Linux-, Xbox 360 - ja PlayStation 3 -alustoille ja se hyödyntää Unreal Engine 3 -pelimoottoria.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin PS3-versio sisältää näppäimistö- ja hiirituen, joten peliä voi pelata PS3:lla myös hiirellä ja näppäimistöllä. Pelaaja voi myös valita moninpelissä, haluaako hän sallia näppäimistötuen vai pelaavatko kaikki normaalilla PS3-ohjaimella.

Pelin PC-versiossa voi tehdä uusia karttoja sekä muuta sisältöä, mutta ne voi myös jakaa PS3-pelaajille PlayStation Networkin kautta. Tämän ansiosta PS3-pelaajat pääsevät pelaamaan sekä kokeilemaan esimerkiksi uusia kenttiä ja asuja. PC-pelaajilla on siis vapaat kädet luoda sen näköisiä kenttiä kuin itse haluavat. Myös Xbox 360-versioon voi asentaa modeja.

Muihin Unreal-pelisarjan peleihin verrattuna UT3 sisältää uuden pelityypin, Unreal Warfare, jonka pääpiirteenä tulee olemaan ajoneuvot ja suuri määrä pelaajia. Pelin pääsuunnittelija Steve Polgen mukaan pelin ei ole tarkoitus olla paranneltu versio UT2004:stä, vaan siitä pyritään luomaan täysin uusi peli. Unreal Warfaressa pelaajat liittyvät yhteen kahdeksasta valittavissa olevista joukkueista ja ryhtyvät laajoissa kentissä suorittamaan tehtäviä rajoitetuin varustein. Mitä enemmän joukkue ansaitsee pisteitä, sitä nopeammin se voi valmistaa kalustoa. Warfare yhdistää Unreal Tournament 2004:n Assault- ja Onslaught-pelimuodot, eivätkä ne esiinny Unreal Tournament 3:ssa erillisinä pelimuotoina.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]