Tumppi Vähä-Pesola

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Tuomo Vähä-Pesola)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tuomo ”Tumppi” Vähä-Pesola on suomalainen muusikko, jonka tunnetuin teos on Dingon Levottoman Tuhkimon kosketinsoitinriffi. Nykyisin Vähä-Pesola omistaa porilaisen Studio Sunsetin.

Dingo-aika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vähä-Pesola oli Dingon alkuperäinen kosketinsoittaja ja vaikutti yhtyeessä ensin keväästä 1983 marraskuuhun 1983, jolloin Neumann päätti ottaa Pete Nuotion yhtyeeseen ja Vähä-Pesola joutui lähtemään yhtyeestä. Pete Nuotio erosi yhtyeestä heinäkuussa 1986, jolloin Vähä-Pesola palasi kosketinsoittajaksi. Yhtyeen suosio laski, velat kasvoivat ja väsymys painoi jäseniä; Dingo hajosi lokakuussa 1986. Yhtyettä on koottu uudelleen vuosina 1993, 1998 ja 2004, mutta Vähä-Pesola ei ole ollut mukana yhdessäkään kokeilussa. Vähä-Pesola ei soita yhdelläkään Dingon levyllä lukuun ottamatta vuonna 1983 äänitettyä Hölmöläisten laiva -demoa, joka julkaistiin vuonna 2006 Dingon Kunnian päivät 1983–1986 -kokoelmalla.

Levoton Tuhkimo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Levoton Tuhkimo

Levottoman Tuhkimon kosketinsoitinriffin on tehnyt Tuomo Vähä-Pesola. Pertti Neumann on kuitenkin säveltänyt kappaleen kokonaan. Kappale levytettiin seuraavana vuonna, 1984, ja levyllä koskettimia soittaa Pete Nuotio. Porin käräjäoikeus päätti vuonna 2004, että Levottoman Tuhkimon sovituksesta vastaavat Pave Maijanen, Jonttu Virta sekä Vähä-Pesola.lähde?