Tony Hawk’s Pro Skater 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tony Hawk’s Pro Skater 3
Tony hawk's pro skater 3.jpg
Kehittäjä Neversoft
Edge of Reality (N64)
Shaba Games (PlayStation)
Vicarious Visions (GBA)
Gearbox Software (PC)
HotGen (GBC)
Julkaisija Activision
Pelisarja Tony Hawk’s
Pelimoottori RenderWare
Julkaistu
Lajityyppi Urheilupeli
Pelimuoto Yksinpeli, Moninpeli
Ikäluokitus ELSPA: 15+
ESRB: T / EN64
OFLC: M
PEGI: 12
Alusta PlayStation, PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox, Nintendo 64, Game Boy Advance, Game Boy Color, Microsoft Windows, Mac OS X
Jakelumuoto DVD, CD, optinen levy, pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tony Hawk’s Pro Skater 3 on rullalautailuaiheinen videopeli, joka kuuluu Tony Hawk’s -rullalautailupelien joukkoon. Pelin kehitti Neversoft ja julkaisi Activision vuonna 2001 ensimmäisenä PlayStation 2 -pelinä, joka tuki moninpeliä Internetin kautta. Peli menestyi hyvin: sitä myytiin 3,95 miljoonaa kappaletta, joista 1,51 miljoonaa Euroopassa,[1] ja sen PS2-versio sai muun muassa harvinaiset 10 pistettä GameSpotin arvostelussa.[2]

Tony Hawk’s Pro Skater 3 esitteli uuden "revert"-tempun, joilla ramppitemppuja voi ketjuttaa muiden temppujen yhteyteen. Pelin kentissä esiintyi ensimmäistä kertaa sponsoreiden mainoksia. E3 nimesi Tony Hawk’s Pro Skater 3:n vuoden 2001 parhaaksi urheilupeliksi. Kyseessä on viimeinen peli, joka julkaistiin Nintendo 64:lle.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tony Hawk’s Pro Skater 3:n yksinpeli sisältää Career Moden (uramuodon), jossa pelaaja etenee kentästä kenttään suorittaen tehtäviä. Jokaisessa kentässä on mahdollista suorittaa yhdeksän tehtävää, joista jokaisesta saa yhden etenemispisteen. Uudet kentät avautuvat, kun vaadittava pistemäärä täyttyy. Lisäksi yksinpeli sisältää Single Sessionin (kahden minuutin yksittäissession) sekä Free Skaten (täysin vapaata skeittailua ilman aikarajaa).

Jokaisessa kentässä on kolme eri pistetavoitetta, High score-, Pro score- ja Sick score -tavoitteet. Tämän lisäksi kentistä löytyy SKATE -kirjainten ja Hidden tapen metsästystä. Loput tehtävistä ovat yleensä jonkin spotin vetämistä tietyn tempun kera, taikka erilaisten objektien keräilyä (kuten Suburbiassa kurpitsojen rikkominen, Los Angelesissa pallojen vapauttaminen yms.).

Rio, Skater Island ja Tokio ovat turnauskenttiä, joissa tehtävien suorittamisen sijasta järjestetään pienimuotoinen kilpailu. Pelaajan tulee sijoittua kolmen kärkeen turnauksessa, jotta uusi kenttä avautuu pelattavaksi. Jos pelaaja onnistuu sijoittautumaan jokaisessa kilpailussa ykköseksi kultamitalisijoitukselle, pelaaja palkitaan loppuvideolla, jossa näytetään pelattavan hahmon erilaisia skeittiklippejä. Jokaisella pelihahmolla on erilainen loppuvideo.

Pelin voittamiseksi on kaikkien kenttien kaikki tehtävät suoritettava jokaisella pelihahmolla.

Moninpelin pelimuodot ovat temppukisa, lipunryöstö, taginmaalauskilpailu ja deathmatch.

Hahmot ovat pääosin samat, kuin kahdessa edellisessä pelissä, mutta Bam Margera on pelissä uutena hahmona. Bob Burnquist oli jäänyt tällä kertaa pois, mutta hän palasi seuraavassa pelissä THPS 4:ssä.

Myös muutamia tehtäviä on otettu pois, esimerkiksi lentokentällä olisi ollut terrorismiin liittyviä tehtäviä, mutta ne otettiin pois Syyskuun 11. päivän iskujen takia. Kuitenkin äänitiedosto 'terror_theme' löytyy PC-pelin tiedostoista, ja Los Angelesissakin yhdessä tehtävässä pelaaja voi saada aikaan maanjäristyksen neljää tiettyä railia grindaamalla.

Ääniraita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NroNimiKesto
1.AFI - "The Boy Who Destroyed the World"
2.The Adolescents - "Amoeba"
3.Alien Ant Farm - "Wish"
4.Bodyjar - "Not the Same"
5.CKY - "96 Quite Bitter Beings"
6.Del Tha Funkee Homosapien - "If You Must"
7.Guttermouth - "I'm Destroying the World"
8.House of Pain - "I'm a Swing-It"
9.KRS-One - "Hush"
10.The Mad Capsule Markets - "Pulse"
11.Motörhead - "Ace of Spades"
12.The Nextmen - "Amongst the Madness"
13.Ozomatli - "Cut Chemist Suite"
14.Ramones - "Blitzkrieg Bop"
15.Red Hot Chili Peppers - "Fight Like a Brave"
16.Redman - "Let's Get Dirty"
17.The Reverend Horton Heat - "I Can't Surf"
18.Rollins Band - "What's the Matter Man?"
19.Xzibit - "Paparazzi"
20.Zebrahead - "Check"

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Videogame Sales Charts, VGCharts (englanniksi). Luettu 19. elokuuta 2006.
  2. Tony Hawk's Pro Skater 3, GameSpot (englanniksi). Luettu 19. elokuuta 2006.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]