Tony Hawk’s Proving Ground

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tony Hawk’s Proving Ground
Kehittäjä Neversoft (PS3/360)
Page 44 Studios (PS2/Wii)
Vicarious Visions (DS)
Julkaisija Activision
Jakelija Activision Blizzard
Pelisarja Tony Hawk’s
Julkaistu

NA 15. lokakuuta 2007 AUS 31. lokakuuta 2007

EU 2. lokakuuta 2007
Lajityyppi urheilupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Nintendo DS, PlayStation 2, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
Jakelumuoto Blu-ray
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tony Hawk’s Proving Ground on Tony Hawk’s -pelisarjan yhdeksäs osa, jota kehittää Neversoft PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle, Page 44 Studios Wiille ja PlayStation 2:lle ja Vicarious Visions Nintendo DS:lle.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On kolme eri skeittaajaryhmää - 'Rigger', 'Hardcore' ja 'Career' (Muokkaava, hardcore ja ammattilainen) - joilla kaikilla on omat kykynsä ja suuntansa pelin juonessa.

Proving Ground tarjoaa videointiominaisuuden, parannellun verkkopelin ja Internetissä olevan 'oleskeluhuoneen', jossa pelaajat voivat skeitata muiden kanssa ja jonne voi lisätä uramoodin tavaroita. Nämä sisältyvät ainoastaan PS3- ja Xbox 360 -versioihin.

Hahmon voi nyt muokata alusta alkaen eikä pelaaja enää joudu valitsemaan valmishahmoa, kuten kahdessa edellisessä pelissä, jonka lisäksi hahmon saamat vammat vaikuttavat skeittaajan olemukseen. Create-A-Park (puiston luonti)-ominaisuuden on vahvistettu palaavan sisältäen yli 400 käytettävää osaa. Pelissä esiintyy myös kuuluisa suomalaisrullalautailija Arto Saari.

Sijainnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tony Hawk’s Proving Groundin sijainnit ovat Pohjois-Amerikan itärannikolla.

  • Philadelphia (Inner-City Philly, Downtown Philly, Philly FDR)
  • Baltimore (Downtown Baltimore, Baltimore Inner Harbor, Baltimore Landsdowne)
  • Washington D.C. (Freedom Plaza, D. C. National Mall, Air and Space Museum)

Inner-City Phillyn ja Downtown Baltimoren välissä oleva Bay Bridge, Freedom Plazan ja Downtown Phillyn välissä oleva Metro sekä Baltimore Inner Harborin ja Freedom Plazan välissä oleva Harbor Bridge sisältyvät vain PS3- ja Xbox 360-versioihin ja sen ansiosta näillä kahdella alustalla pelaaja voi liikkua ympäri pelialuetta ilman lataustaukoja.

Skeittaajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammattilaiset (Career)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä henkilöt skeittaavat elantonsa eteen. Heillä on Nail-The-Trick, Nail-The-Grab, ja Nail-The-Manual. Ammattiskeittaajia on: Tony Hawk, Stevie Williams, Ryan Sheckler, Bob Burnquist, Nyjah Huston, ja Arto Saari.

Muokkaavat (Riggers)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

He muokkaavat ympäristöönsä ramppeja, kaiteita etc. Voivat asettaa uusia esineitä skeitattavaksi (Rig-A-Kit -toiminto) ja omaavat kehittyneempiä kiipeilytaitoja. Heihin kuuluu: Daewon Song, Jeff King, Rodney Mullen, Vanessa Torres ja Bam Margera.

Asenteelliset (Hardcore)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asenteelliset eli hardcoreskeittaajat skeittaavat urheilun vuoksi eivätkä välitä mediakuvasta. He saavat raivoliikkeitä, joita on potku, työntö ja tönäisy. Heihin kuuluvat: Mike Vallely, Dustin Dollin, Jereme Rogers, Lance Mountain, ja Andrew Reynolds.

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Activisionin mukaan: