Tom Clancy’s The Division

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tom Clancy’s The Division
Kehittäjä Ubisoft Massive
Ubisoft Reflections
Red Storm Entertainment
Ubisoft Annecy
Julkaisija Ubisoft
Ohjaaja Ryan Barnard
Säveltäjä Ola Strandh
Pelimoottori Snowdrop
Julkaistu
  • 8. maaliskuuta 2016
Lajityyppi massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli, kolmannen persoonan ammuntapeli, toimintaroolipeli, avoin pelimaailma
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows,
PlayStation 4, Xbox One
Jakelumuoto Steam, Uplay
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tom Clancy’s The Division on Ubisoft Massiven kehittämä kolmannen persoonan ammuntapeli, jonka Ubisoft julkaisi 8. maaliskuuta 2016. Peli sijoittuu New Yorkiin, jossa on levinnyt Black Fridayn jälkeen vaarallinen pandemia. Peli perustuu avoimeen maailmaan ja verkkopelaamiseen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Black Fridayn aikaan New Yorkissa alkaa rahan kautta levitä vaarallinen isorokkopandemia. Tauti, joka kulkee nimellä "Green Poison" (Vihreä Myrkky), tai "Dollar Flu" (Dollariflunssa) aiheuttaa laajamittaista kaaosta, ja Manhattan asetetaan karanteeniin. Kun hallitus menettää otteensa kaupungista, aktivoidaan tavallisen väen joukossa olevat nukkuvat agentit, jotka toimivat Strategisen Kotimaan Divisioonan (Strategic Homeland Division, SHD) tai lyhyesti sanottuna "Divisioonan" palveluksessa. Divisioonan agentit on koulutettu toimimaan itsenäisesti äärimmäisen katastrofin sattuessa, ja heidät määrätäänkin auttamaan JTF:ää, katastrofiapujoukkoja, palauttamaan Brooklyn hallintaan. Suoritettuaan tehtävänsä, agentti jota pelaaja ohjaa lähtee kohti Manhattania toisen agentin, Faye Laun kanssa. Kun pari on nousemassa VTOLiin, jonka on tarkoitus lennättää heidät Manhattanin tukikohtaan, VTOL räjähtää varoittamatta, lyöden pelaajan tajuttomaksi, haavoittaen Lauta ja tappaen kaikki koneessa olleet Divisioonan agentit, lukuun ottaen komentajan. Vammoistaan huolimatta Lau pääsee raahaamaan pelaajan syrjemmäs, josta JTF:än helikopteri tulee noutamaan heidät.

Päästyään Hudsonin rannalla sijaitsevalle leirille, agentit saavat tietää, että JTF:än tukikohta (Base of Operations) on kaatumisen partaalla ja mellakoitsijat piirittävät sitä.Pelaajan vallattua tukikohdan takaisin Lau pääsee itse paikan päälle, mutta on niin vakavasti loukkaantunut ettei pääse kentälle pitkään aikaan. Koska tukikohta tarvitsee asiantuntemusta menestyäkseen, sen kolme siipeä (Lääkintä, Tekniikka ja Turvallisuus) pitää avata uudelleen ja etsiä kullekin oma asiantuntija pyörittämään toimintaa. Lääkintäsiiven johtaja Tohtori Jessica Kandel on mellakoitsijoiden vankina Madison Square Gardenissa, Tekniikan Paul Rhodes on kadonnut metrotunneleihin korjaamaan sähköjä, ja Turvallisuuden sekä koko tukikohdan johtaja Kapteeni Roy Benitez on menettänyt yhteyden aamuisen tehtävän aikana. Kun kaikki kolme spesialistia on pelastettu, agentit pystyvät keskittämään huomionsa muihin asioihin, kuten Vihreän Myrkyn lähteeseen, kaupunkia hallitseviin vihollisliittoumiin ja Divisioonan ensimmäisen aallon kadonneisiin agentteihin.

Palauttaessaan kaupunkia toimintakuntoon, pelaaja ottaa yhteen neljän eri vihollisryhmän kanssa. Mellakoitsijat (Rioters) käyttävät karanteenin aiheuttamaa kaaosta hyväkseen selviytyäkseen ja rellestääkseen. Puhdistajat (Cleaners) ovat seonneita palomiehiä, talonmiehiä, roskakuskeja ynnä vastaavia työntekijöitä, jotka uskovat että ainoa keino pelastaa kaupunki on polttaa kaikki jäljet taudista. Ajatustaan he harjoittavatkin aseisiinsa kiinnitetyillä liekinheittimillä. Rikerit (Rikers) ovat Riker Islandin vankilasta paenneita rikollisia, jotka hallitsevat suurinta osaa kaupungista runsaslukuisuutensa avulla. Suurin uhka on kuitenkin Viimeisen Miehen Pataljoona (Last Man Battalion, LMB), yksityisarmeija, jonka Wall Streetin liikemiehet palkkasivat suojelemaan itseään levottomuuksilta, mutta jotka heidän asiakkaansa jättivät kaupunkiin evakuoinneissa. LMB koittaa palauttaa kaupunkiin järjestyksen raa'alla voimalla, käyttäen hyväkseen edistynyttä koulutustaan, parempia varusteitaan ja jostain hankittua Divisioonan tekniikkaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.