Ero sivun ”Diplomi-insinööri” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
254 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
+koulutuspaikkamääriin täsmennystä
(+koulutuspaikkamääriin täsmennystä)
'''Diplomi-insinööri''' (DI, {{k-en|Master of Science, M.Sc.}}, joskus tarkennettuna ''Master of Science in Technology'') on teknis-tieteellisen alan [[ylempi korkeakoulututkinto]]. Muita alan ylempiä korkeakoulututkintoja ovat [[arkkitehti]] ja [[maisema-arkkitehti]].
 
Diplomi-insinöörin tutkinnon suorittaneita on Suomen työelämässä noin 50 000 – 60 000 ja heidän suurin yksittäinen edunvalvojansa on [[TEK|Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry.]] Nykyisellään noin 2300 DI:tä valmistuu vuosittain Suomen yliopistoista.
 
==Tutkinto==
* [[Turun yliopisto]]n matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tietotekniikan, elektroniikan ja tietoliikennetekniikan sekä biotekniikan koulutusohjelmissa.
 
Suurin osa opiskelupaikoista jaetaan yliopistojen yhteisessä [[diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinta|diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnassa]]. Aloituspaikkoja kaikissa näissä on yhteensä vuosittain noin 3800 kappaletta. Aloituspaikkojen kokonaismäärää on tavoiteena supistaa 3500 paikkaan vuoteen 2015 mennessä.
 
== Katso myös ==

Navigointivalikko