Ero sivun ”Jyväskylän Cityseurakunta” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
fix,w, meniköhän luokat oikein ?
(fix,w, meniköhän luokat oikein ?)
'''Jyväskylän Cityseurakunta''' on vuonna [[2000]] perustettu itsenäinen [[Kristinusko|kristillinen]] [[Seurakunta|paikallisseurakunta]] [[Jyväskylä]]ssä, joka ei ole osa mitään yksittäistä [[kirkkokunta]]a. Seurakunta on hengeltään [[Karismaattinen liike|karismaattinen]]. Jyväskylän Cityseurakuntaa johtavat [[pastori]]pariskunta Esko ja Pirjo Valtanen yhdessä seurakunnan johtoryhmän kanssa. Jyväskylän Cityseurakunta kuuluu [[yhdistys]]pohjaisia seurakuntia tukevaan Seurakuntien yhteys -järjestöön.
== Johdanto ==
 
Jyväskylän Cityseurakunta on vuonna 2000 perustettu itsenäinen kristillinen paikallisseurakunta, joka ei ole osa mitään yksittäistä kirkkokuntaa.
Seurakunta on hengeltään karismaattinen. Jyväskylän Cityseurakuntaa johtavat pastoripariskunta Esko ja Pirjo Valtanen yhdessä seurakunnan johtoryhmän kanssa.
Jyväskylän Cityseurakunta on jäsen yhdistyspohjaisia seurakuntia tukevassa Seurakuntien yhteys -järjestössä.
 
== Historia ==
 
Jyväskylän Cityseurakunta syntyi osana laajempaa kansallista hengellistä uudistusliikehdintää, jonka yhteydessä [[Suomi|Suomessa]] perustettiin [[1990-luku|1990-luvulla]] ja [[200-luku|2000-luvulla]] lukuisa joukko uusia itsenäisiä [[Tunnustuskuntiin sitoutumaton uuskarismaattisuus|uuskarismaattisia]] seurakuntia. Valtaosa näistä seurakunnista syntyi [[Helluntaiherätys|helluntailiike]]-taustalta.
 
 
== Seurakunnan toiminta ==
 
Jyväskylän Cityseurakunnan mukaan tarkoituksena ei ole olla toimintakeskeinen seurakunta, vaan erityisesti näky-keskeinen seurakunta. Tämä tarkoittaa sitä, että toiminta itsessään ei ole seurakunnassa päämäärä, vaan toiminta on pikemminkin seurausta, siitä mitä [[Jumala (kristinusko)|Jumala]] haluaa seurakuntansa keskelle synnyttää. Jyväskylän Cityseurakunnassa onkin korostuneen voimakkaasti rukous toiminnan ytimessä. Seurakunnan tarkoituksena on avata yksi uusi uoma Jumalalle toimia seurakuntansa keskellä, Jyväskylän kaupungissa ja minne Hän seurakuntaansa sitten haluaakaan johtaa.
 
== Aiheesta muualla ==
 
* [http://www.jyvaskylancityseurakunta.org Jyväskylän Cityseurakunta]
== Linkit ==
* [http://seurakuntienyhteys.fi Seurakuntien yhteys ry]
 
{{tynkä/Uskonto}}
 
[[Luokka:Tunnustuskuntiin sitoutumaton uuskarismaattisuus]]
[http://www.jyvaskylancityseurakunta.org Jyväskylän Cityseurakunta]
[[Luokka:Helluntaiherätys]]
[http://seurakuntienyhteys.fi Seurakuntien yhteys ry]

Navigointivalikko