Jyväskylän Cityseurakunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jyväskylän Cityseurakunnan toimitilat Vaasankadulta kuvattuna.

Jyväskylän Cityseurakunta on vuonna 2000 perustettu itsenäinen kristillinen paikallisseurakunta Jyväskylässä, joka ei ole osa mitään yksittäistä kirkkokuntaa. Seurakunta on hengeltään karismaattinen ja kuuluu tunnustuskuntiin sitoutumattomaan uuskarismaattisuuteen. Jyväskylän Cityseurakuntaa johtavat pastoripariskunta Esko ja Pirjo Valtanen yhdessä seurakunnan johtoryhmän kanssa. Jyväskylän Cityseurakunta kuuluu yhdistyspohjaisia seurakuntia tukevaan Seurakuntien yhteys -järjestöön.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jyväskylän Cityseurakunta syntyi osana laajempaa kansallista hengellistä uudistusliikehdintää, jonka yhteydessä Suomessa perustettiin 1990-luvulla ja 2000-luvulla joukko uusia itsenäisiä uuskarismaattisia seurakuntia, mukaan lukien City-seurakunnat. Valtaosa näistä seurakunnista syntyi helluntailiike-taustalta.

Seurakunnan toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jyväskylän Cityseurakunnan mukaan tarkoituksena ei ole olla toimintakeskeinen seurakunta, vaan erityisesti näky-keskeinen seurakunta. Tämä tarkoittaa sitä, että toiminta itsessään ei ole seurakunnassa päämäärä, vaan toiminta on pikemminkin seurausta, siitä mitä Jumala haluaa seurakuntansa keskelle synnyttää.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kristinuskoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.