Ero sivun ”Ankanpään suku” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
351 merkkiä lisätty ,  4 vuotta sitten
Hylättiin viimeisimmät 2 tekstimuutosta (tehnyt 93.106.80.96) ja palautettiin versio 16174571, jonka on tehnyt Tanár
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
(Hylättiin viimeisimmät 2 tekstimuutosta (tehnyt 93.106.80.96) ja palautettiin versio 16174571, jonka on tehnyt Tanár)
=== Konrad Ankanpää ===
[[Tiedosto:Konrad Ankanpää.png|thumb|150px|Konrad Ankanpää ''Aku Ankan sukupuu'' -julisteessa.]]
Konrad (engl. ''Casey Coot'') oli toinen Korneliuksen lapsista ja siis Mummo Ankan veli. Don Rosan ''Kultakenttien kimallus'' -tarinan mukaan hän osallistui [[Klondike]]n kyltäryntäykseen 1800-luvun viime vuosina ja ystävystyi siellä nuoren Roope Ankan kanssa. Mutta toisin kuin Roopella, Konradilla ei ollut onnea kullankaivajan urallaan. Päästäkseen takaisin kotiin hän myi Roopelle hallussaan olleen ankkalinnalaisen tontin – Ankkalinnakkeen kukkulan, jolle Roope sittemmin pystytti [[Rahasäiliö]]nsä. Avioliitostaan Gerda Hanhen (''Gretchen Grebe'') kanssa Konrad sai yhdenkaksi lapsenlasta: Hannan Hanhenja Serkku Kiljuhanhen.
 
=== Hanna Hanhi ===
Hanna (engl. ''Fanny Coot'') meni naimisiin Martti Hanhen (''Luke Goose'') kanssa ja sai yhden pojan, [[Hansu Hanhi|Hansu Hanhen]], joka tunnetaan Mummo Ankan patalaiskana [[renki]]nä.
 
=== Serkku Kiljuhanhi ===
Serkku Kiljuhanhi (engl. ''Cuthbert Coot'') on Jullen ohella toinen Carl Barksin keksimistä Ankanpään suvun hahmoista. Serkku Kiljuhanhi tosin esiintyy vain yhdessä tarinassa Akun karjatilaa pitävänä serkkuna, jonka luokse hän matkustaa vierailulle [[Tupu, Hupu ja Lupu|Tupun, Hupun ja Lupun]] kanssa.
 
== Katso myös ==

Navigointivalikko