Ero sivun ”My Little Pony: Ystävyyden taikaa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Hylättiin viimeisimmät 2 tekstimuutosta (tehnyt 85.23.219.247) ja palautettiin versio 15488277, jonka on tehnyt Suklaa123
Rivi 100: Rivi 100:
===Päähenkilöt===
===Päähenkilöt===
'''Twilight Sparkle'''
'''Twilight Sparkle'''
on lila yksisarvinen (myöhemmin alicorn), joka sarjan alussa muuttaa lohikäärmeavustajansa Spiken kanssa Ponyvillen kirjastoon opiskelemaan ystävyyttä. Hän on Equestrian hallitsija prinsessa Celestian oppilas. Ponyvillessä Twilight Sparkle tutustuu Rarityyn, Rainbow Dashiin, Pinkie Piehin, Fluttershyhin ja Applejackiin. Ensimmäisen kauden 24. jaksossa Twilight tapaa pöllön, josta tulee hänen lemmikkinsä nimeltä Pöllökäinen (engl. Owliscious). Twilightin söpöysmerkissä olevat tähdet edustavat hänen erityiskykyään taikojen tekemisessä. Jotkut väittävät, että Twilightin söpöysmerkki edustaa hänen ystävyyttään viiden ponin välillä, jossa hän itse on iso, pinkki tähti keskellä ja muut valkoisia pieniä tähtiä pinkin ison tähden ympärillä. Kolmannen kauden lopussa prinsessa Celestia antaa Twilightille korjattavaksi vanhan Alicorn loitsun, jonka vain Alicorn voi korjata, mutta jota kukaan ei ollut osannut loppuun. Twilight korjaa loitsun onnistuneesti ja kun hän kokeilee sitä hän näkee prinsessa Celestian ja saa samalla siivet. Prinsessa Celestia kertoo, että Twilightin opinnot ovat päättyneet ja hän ylentää Twilightin prinsessaksi. Neljännen kauden lopussa Twilight turhaantuu prinsessana olemiseen, koska hänellä ei ole mitään tehtävää, toisin kuin esim. Celestialla, joka nostaa auringon ja Lunalla, joka valvoo ja hallitsee ponien unia. Niinpä Celestia nimeää Twilightin Ystävyyden prinsessaksi, ystävyyden taika on Equestrian vahvinta taikaa, edes Alicorn taika ei ole yhtä vahvaa. Samalla Twilightin asunto kirjastossa tuhoutuu ja hänelle ilmestyy tilalle oma linna, jossa on myös paikat muille pääkuusikon poneille.
on lila yksisarvinen (myöhemmin alicorn), joka sarjan alussa muuttaa lohikäärmeavustajansa Spiken kanssa Ponyvillen kirjastoon opiskelemaan ystävyyttä. Hän on Equestrian hallitsija prinsessa Celestian oppilas. Ponyvillessä Twilight Sparkle tutustuu Rarityyn, Rainbow Dashiin, Pinkie Piehin, Fluttershyhin ja Applejackiin. Ensimmäisen kauden 24. jaksossa Twilight tapaa pöllön, josta tulee hänen lemmikkinsä nimeltä Pöllökäinen (engl. Owliscious). Twilightin söpöysmerkissä olevat tähdet edustavat hänen erityiskykyään taikojen tekemisessä. Jotkut väittävät, että Twilightin söpöysmerkki edustaa hänen ystävyyttään viiden ponin välillä, jossa hän itse on iso, pinkki tähti keskellä ja muut valkoisia pieniä tähtiä pinkin ison tähden ympärillä. Kolmannen kauden lopussa prinsessa Celestia antaa Twilightille korjattavaksi vanhan Alicorn loitsun, jonka vain Alicorn voi korjata, mutta jota kukaan ei ollut osannut loppuun. Twilight korjaa loitsun onnistuneesti ja kun hän kokeilee sitä hän näkee prinsessa Celestian ja saa samalla siivet. Prinsessa Celestia kertoo, että Twilightin opinnot ovat päättyneet ja hän ylentää Twilightin prinsessaksi. Neljännen kauden lopussa Twilight turhaantuu prinsessana olemiseen, koska hänellä ei ole mitään tehtävää, toisin kuin esim. Celestialla, joka nostaa auringon ja Lunalla, joka valvoo ja hallitsee ponien unia ja myös nostaa kuun. Niinpä Celestia nimeää Twilightin Ystävyyden prinsessaksi, ystävyyden taika on Equestrian vahvinta taikaa, edes Alicorn taika ei ole yhtä vahvaa. Samalla Twilightin asunto kirjastossa tuhoutuu ja hänelle ilmestyy tilalle oma linna, jossa on myös paikat muille pääkuusikon poneille.


'''Rarity'''
'''Rarity'''

Versio 31. tammikuuta 2016 kello 21.00

My Little Pony: Ystävyyden taikaa
My Little Pony: Friendship Is Magic
Tyyli animaatio
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Lauren Faust
Pääosissa Tara Strong
Ashleigh Ball
Andrea Libman
Tabitha St. Germain
Cathy Weseluck
Nicole Oliver
Michelle Creber
Claire Corlett
Madeleine Peters
Alkuperämaa  Yhdysvallat
 Kanada
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat The Hub
Suomi Nelonen Perhe
Suomi Nelonen
Suomi Fox Kids
Esitetty Yhdysvallat 10. lokakuuta 2010 –
Tuotantokausia 5
Jaksoja 117
Ikäraja s/7
Tuotanto
Tuottaja(t) Sarah Wall
Ohjaaja(t) Jayson Thiessen
James Wootton
Käsikirjoittaja(t) Lauren Faust
Amy Keating Rogers
Cindy Morrow
Chris Savino
Meghan McCarthy
Charlotte Fullerton
M. A. Larson
Dave Polsky
Merriwether Williams
Tuotantoyhtiö(t) DHX Media/Vancouver
Hasbro Studios
Edeltäjä Pikku ponit
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

My Little Pony: Ystävyyden taikaa (engl. My Little Pony: Friendship Is Magic) on yhdysvaltalais-kanadalainen lasten animaatiosarja, jonka on luonut Lauren Faust (joka on työskennellyt miehensä Craig McCrackenin rinnalla sarjoissa Tehotytöt ja Foster's Home for Imaginary Friends) samannimisen Hasbron lelusarjan pohjalta.

Poneista on tehty myös kolme elokuvaa; My Little Pony: Equestria Girls ja 27. syyskuuta 2014 julkaistu My Little Pony: Rainbow Rocks-elokuva sekä My Little pony: Friendship Games. Se on ilmestynyt englanninkielisenä 26.9.2015. Animaatiosarjan neljäs kausi on suomennettu jo. Viides kausi julkaistiin 4.4.2015. Kuudes kausi on myös varmistettu, mutta sen julkaisuajankohta ei ole vielä kerrottu.lähde?

Juoni

Sarja seuraa Twilight Sparkle -nimistä yksisarvista, jonka tämän opettaja ja mentori, prinsessa Celestia, lähettää Ponyvilleen opiskelemaan ystävyyden taikaa. Twilight Sparkle on aluksi skeptinen asian suhteen, sillä tätä kiinnostaa enemmän opiskelu, kuin ystävien saaminen. Ponyvilleen saapuessaan, Twilight Sparkle ystävystyy viiteen hyvin erilaiseen poniin, joista jokainen edustaa omalla tavallaan ystävyyden erilaisia osa-alueita. Twilightin uusia ystäviä, ja sarjan viisi muuta päähenkilöä, ovat pegasokset Rainbow Dash ja Fluttershy, maaponit Applejack ja Pinkie Pie, sekä pääkuusikon toinen yksisarvinen Rarity.

Twilight Sparkle huomaa, että vanhan ennustuksen mukaan, Kuuhun kauan sitten karkotettu, Nightmare Moon -niminen paha poni on tekemässä paluuta, ja langettamassa Equestrian maan ikuiseen yöhön. Twilight Sparkle lähtee yhdessä uusien ystäviensä kanssa etsimään Harmonian Elementtejä, mystisiä taikaesineitä, joiden avulla Nightmare Moonin voi pysäyttää. Matkan aikana Nightmare Moon kokoaa kuusikon tielle esteitä ja vaaroja, mutta toisiinsa turvaten he selviytyvät vaaroista. Twilight Sparkle ymmärtää, että Harmonian Elementit ovat hänessä ja hänen ystävissään itsessään, ja voitettuaan Nightmare Moonin, Twilight Sparkle saa luvan jäädä Ponyvilleen asumaan, ja oppimaan lisää uusien ystäviensä avulla. Nightmare Moon muuttuu takaisin Prinsessa Lunaksi, Prinsessa Celestian siskoksi.

Sarjan jaksot keskittyvät pääsääntöisesti päähenkilöiden arkipäiväiseen elämään Ponyvillessä ja sen ympäristössä, ratkoen arkipäivän ongelmia ja kommelluksia. Tapahtumien keskiössä on yksi pääkuusikon jäsenistä, ja tai joskus jopa kaikki, ja useimmissa jaksoissa on jokin ystävyyteen tai jokapäiväiseen elämään liittyvä opetus. Joissakin jaksoissa esiintyy myös Söpöysmerkkiklubi, jossa AppleJackin sisko Apple Bloom, Rarityn sisko Sweetie Belle, ja heidän ystävänsä Scootaloo yrittävät epätoivoisesti keksiä erikoistaitonsa ja saada söpöysmerkkinsä. Viidennen kauden loppupuolella he viimein onnistuvatkin siinä. Ensimmäisellä kaudella ponit lähettivät usein kirjeitä prinsessa Celestialle, opittuaan jotain uutta ystävyydestä. Toisella kaudella ponit saavat uuden vihollisen, Discordin, joka uhkaa laittaa koko Equestrian mullin mallin. Ystävykset kokevat koettelemuksia, mutta lopulta kivettävät Discordin uudestaan Harmonian elementtien avulla. Toinen kausi jatkuu sitten taas ystävyyden oppimisen merkeissä ja arkipäivän kommelluksien selviämisestä. Kolmannella kaudella ponit matkaavat Kristallivaltakuntaan tapaamaan toisella kaudella avioituneita Mi Amore Cadenzaa ja tämän puolisoa, Shining Armoria (Twilightin veli), mutta kaikki ei ole aivan mallillaan. Mi Amore Cadenza (lempinimeltään Cadence) oli ollut Twilightin lapsenvahti kun tämä oli pienempi. Twilight onnistuu loppujen lopuksi ystäviensä avustuksella päihittämään pahat voimat ja palaa sitten takaisin Ponyvilleen.

Kolmannen kauden lopussa poniystävien söpöysmerkit sekoittuvat keskenään paitsi Twilight Sparklen. Twilight selvittää mysteerin ja saa kaiken ennalleen. Sitten Twilight tapaa prinsessa Celestian tähtisumua ympäröivässä paikassa. Celestia muuttaa Twilight Sparklen alicorniksi! Alicorn on poni jolla on siivet ja sarvi. Twilightista tulee ystävyyden prinsessa.

Neljännellä kaudella Twilight ja hänen ystävänsä kokevat kummia. Prinsessa Celestia ja Prinsessa Luna katoavat kenenkään huomaamatta. Prinsessa Cadence ei voi auttaa, sillä hänen pitää suojella Kristallivaltakuntaa. Niinpä Ponyville jää Twilightin hoidettavaksi. Discordia epäillään syypääksi, mutta osoittautuukin, ettei se olekaan hän. Zecoran taikajuoman avulla Twilight löytää Harmonian puun (engl. The Tree of Harmony), ja kadonneiden prinsessojen mysteeri alkaa selvitä. Twilight löytää Ikimetsästä, Celestian ja Lunan vanhasta linnasta sairaan Harmonian puun, jonka hän parantaa Harmonian Elementeillä ystäviensä kanssa. Lopulta Celestian ja Luna löytyvät ja kaikki palaa ennalleen Equestriassa. Neljännen kauden lopussa Twilight turhaantuu prinsessana olemiseen, koska hänellä ei ole mitään kuninkaallista tehtävää, toisin kuin esim. Celestialla, joka nostaa auringon ja Lunalla, joka valvoo ja hallitsee ponien unia sekä nostaa kuun. Niinpä Celestia nimeää Twilightin Ystävyyden prinsessaksi, ystävyyden taika on Equestrian vahvinta taikaa, edes Alicorn taika ei ole yhtä vahvaa. Samalla Twilightin asunto kirjastossa tuhoutuu ja hänelle ilmestyy tilalle oma linna, jossa on myös paikat muille pääkuusikon poneille.

Viidennen kauden alussa Twilight ja hänen ystävänsä istuvat valtaistuimilleen. Istuinten keskellä oleva kartta (engl. The cutiemark map) antaa tytöille erilaisia tehtäviä osoittamalla, missä päin Equestriaa on ystävyysongelma. Ensimmäinen tehtävä koskee jokaista, ja ponit lähtevät yhdessä Our Town nimiseen kaupunkiin. Ponien tehtävä on kukistaa ilkeä Starlight Glimmer, jonka mielestä söpöysmerkit turmelevat ponien olemuksen. Lopulta Starlight pakenee kaupungista, ja kaupunkilaiset saavat söpöysmerkkinsä takaisin. Kauden lopussa Starlight kuitenkin palaa mukanaan Starswirl parrakkaan loitsu, jonka avulla hän uskoo voivansa muuttaa Equestrian tulevaisuutta. Twilight kuitenkin tapansa mukaan keksii keinon osoittaa Starlightille, kuinka tärkeää ystävyys on, ja miksi hänen ei kannata yrittää kostaa. Starlight ja Twilight palaavat takaisin nykyhetkeen ja Starlight ystävystyy myös muiden ponien kanssa. Kauden aikana esim. myös Rarityn unelma toteutuu pitää toista putiikkia Canterlotissa, ja söpöysmerkkiklubilaiset saavat vihdoin söpöysmerkkinsä. Myös Diamond Tiara ja Silver Spoon lopettavat heidän kiusaamisensa ja ystävystyvät söpöysmerkkiklubin kanssa.

Fanikunta

Alun perin 4chanista liikkeelle lähtenyt sarjan kohderyhmän ulkopuolella olevien fanitus levisi internetissä ja sarjasta tuli yhä tunnetumpi. Sarja onkin saavuttanut kulttisuosion. Merkittävä osa sarjan faneista on kohderyhmän ulkopuolelta olevia 12–35-vuotiaita poikia ja miehiä. Tällaisista kohderyhmän ulkopuolelta olevista fanista käytetään englanninkielistä termiä Brony[1], joka tulee alun perin sanoista brother (veli) ja pony (poni). Alun perin Brony tarkoitti lähinnä miehiä, mutta ajanmyötä termi on muuttunut tarkoittamaan myös naisfaneja. Aiemmin naispuolisista faneista käytettiin termiä pegasister, joka on yhdistelmä englannin kielen sanoista pegasus (pegasos) ja sister (sisko).lähde?

Sarjan faneille on syntynyt ajanmittaa oma kulttuurinsa sarjan ympärille, omine termeineen, tapahtumineen ja mm. taideyhteisöineen.

Suomenkielinen dubbaus

Sarjan suomenkielisestä tuotannosta vastaa SDI Media A/S. Ääniohjaana toimii Kari Starck (jaksot 1–80) sekä Mikko Laiho (jaksot 81–91) ja kääntäjinä Päivi Kangas sekä Erno Koskenmäki (kaudet 2–3).lähde?

 Henni-Liisa Stam  Twilight Sparkle  
 Katja Sirkiä  Rainbow Dash, Spike (jaksot 6–15), Sapphire Shores, sivuäänet  
 Saara Lehtonen  Pinkie Pie, sivuäänet  
 Annituuli Kasurinen  Applejack, Spitfire (kaudet 2-3), sivuäänet  
 Taru Tikkanen  Rarity, Lightning Dust  
 Susa Saukko  Fluttershy, Apple Bloom[2], Sweetie Belle[2]  
 Sari Ann Moilanen  Scootaloo,[3] Spike (jaksot 27–52),[3] Prinsessa Luna (kausi 2)[3], sivuäänet  
 Kiti Kokkonen  Spike (jaksot 1–5 ja 18–26), Goldie Delicious, Spitfire (kausi 1), sivuäänet  
 Katja Aakkula  Prinsessa Celestia (jaksot 2–16 ja 27–52), Derpy Hooves, Prinsessa Mi Amore Cadenza, sivuäänet  
 Ella Pyhältö  Prinsessa Celestia (jaksot 22–26), Nightmare Moon/Prinsessa Luna (jaksot 1 ja 2), Zecora, Maud Pie, sivuäänet  
 Pasi Ruohonen  Discord (kausi 2), sivuäänet  
 Markus Bäckman  Discord (kaudet 3–4), Lordi Tirek, sivuäänet  
 Antti L. J. Pääkkönen  Braeburn, Shining Armor, Soarin, Cheese Sandwich, sivuäänet  
 Yasmine Yamajako  Trixie, Cheerilee, sivuäänet  
 Eeva Markkinen  Gilda, sivuäänet  
 Teuvo Matala  sivuäänet  
 Kari Tamminen  sivuäänet  
 Petri Hanttu  Discord (kausi 5), sivuäänet  
 Pinja Hanski  sivuäänet  
 Taru Enonen  sivuäänet  
 Tarja Alexander  sivuäänet  
 Ilari Hämäläinen  Big MacIntosh, sivuäänet  
 Maria Kuusiluoma  Kuningatar Chrysalis 

Hahmot


Päähenkilöt

Twilight Sparkle on lila yksisarvinen (myöhemmin alicorn), joka sarjan alussa muuttaa lohikäärmeavustajansa Spiken kanssa Ponyvillen kirjastoon opiskelemaan ystävyyttä. Hän on Equestrian hallitsija prinsessa Celestian oppilas. Ponyvillessä Twilight Sparkle tutustuu Rarityyn, Rainbow Dashiin, Pinkie Piehin, Fluttershyhin ja Applejackiin. Ensimmäisen kauden 24. jaksossa Twilight tapaa pöllön, josta tulee hänen lemmikkinsä nimeltä Pöllökäinen (engl. Owliscious). Twilightin söpöysmerkissä olevat tähdet edustavat hänen erityiskykyään taikojen tekemisessä. Jotkut väittävät, että Twilightin söpöysmerkki edustaa hänen ystävyyttään viiden ponin välillä, jossa hän itse on iso, pinkki tähti keskellä ja muut valkoisia pieniä tähtiä pinkin ison tähden ympärillä. Kolmannen kauden lopussa prinsessa Celestia antaa Twilightille korjattavaksi vanhan Alicorn loitsun, jonka vain Alicorn voi korjata, mutta jota kukaan ei ollut osannut loppuun. Twilight korjaa loitsun onnistuneesti ja kun hän kokeilee sitä hän näkee prinsessa Celestian ja saa samalla siivet. Prinsessa Celestia kertoo, että Twilightin opinnot ovat päättyneet ja hän ylentää Twilightin prinsessaksi. Neljännen kauden lopussa Twilight turhaantuu prinsessana olemiseen, koska hänellä ei ole mitään tehtävää, toisin kuin esim. Celestialla, joka nostaa auringon ja Lunalla, joka valvoo ja hallitsee ponien unia ja myös nostaa kuun. Niinpä Celestia nimeää Twilightin Ystävyyden prinsessaksi, ystävyyden taika on Equestrian vahvinta taikaa, edes Alicorn taika ei ole yhtä vahvaa. Samalla Twilightin asunto kirjastossa tuhoutuu ja hänelle ilmestyy tilalle oma linna, jossa on myös paikat muille pääkuusikon poneille.

Rarity on valkovioletti yksisarvinen, joka rakastaa muotia ja asuu omassa vaateputiikissaan, Karuselliputiikissa. Hän on ammatiltaan muotisuunnittelija ja ompelija ja hänellä on lemmikkikissa nimeltä Opal (engl. Opalescence). Rarityn söpöysmerkki on kolme jalokiveä, jotka viittaavat häneen taitoonsa löytää maaperästä jalokiviä taiallaan. Harmonian Elementeistä Rarity edustaa anteliaisuutta.

Rainbow Dash on sininen ja sateenkaarenkirjava pegasos, joka rakastaa vauhtia ja kilpailemista. Hän asuu komeassa pilvitalossa Ponyvillen yläpuolella. Hän on erityisen taitava lentäjä ja tunnetaan ainoana ponina, joka on tehnyt Sonic Rainboom-nopeustempun. Kakkoskauden seitsemännessä jaksossa May the best pet win Rainbow saa lemmikikseen kilpikonnan nimeltä Tankki (engl. Tank). Rainbow Dash ihailee suuresti Equestrian kuuluisaa taitolentojoukkuetta Sähikäiset (engl. Wonderbolts) ja haluaisi liittyä heihin. Sarjan kakkoskauden 16. jaksossa Rainbow ihastuu myös Daring Do -seikkailukirjoihin. Rainbow Dashin söpöysmerkki on pilvestä iskevä kolmivärinen salama ja hän edustaa uskollisuuden elementtiä.

Fluttershy on keltapinkki pegasos, joka on erittäin ujo ja eläinrakas. Fluttershy asuu mökissään Ponyvillen laidalla lukuisten lemmikkiensä kanssa. Lemmikeistä toistaiseksi vain yksi, valkoinen kaniini Angel, on nimetty sarjassa. Muista pegasoksista poiketen Fluttershy on heikko lentäjä ja mieluummin kävelee. Harmonian elementeistä Fluttershy edustaa lempeyttä. Fluttershyn söpöysmerkki on kolme perhosta ja edustaa hänen taitoaan käsitellä kaikenlaisia eläimiä.

Applejack eli AJ on oranssi maaponi, joka on hyvin työteliäs ja aina valmis auttamaan muita. Hän asuu sisarustensa ja isoäitinsä kanssa Omppulan omenatarhan tilalla (eng. Sweet Apple Acres), ja kuuluu laajaan Omppulan sukuun. Applejackin lemmikki on paimenkoira Winona. Applejack edustaa rehellisyyden elementtiä. Hänen söpöysmerkkinsä on kolme omenaa, jotka edustavat hänen päätöstään omistautua sukunsa omenatilan hoitoon.

Pinkie Pie on vaaleanpunainen maaponi, joka rakastaa hauskanpitoa ja herkkuja sekä haluaa ilahduttaa kaikkia. Hän laulaa mielellään ja esittää monet sarjan lauluista. Hän rakastaa juhlien järjestämistä, mihin viittaavat hänen söpöysmerkkinsä ilmapallot. Hän on töissä Sokeripala-leipomossa (engl. Sugarcube Corner). Pinkie Piellä on lemmikkinään Kami-niminen (engl. Gummy) krokotiilinpoikanen, jolla ei ole hampaita. Pinkie Pie edustaa naurun elementtiä.

Sivuhahmoja

Päähenkilöiden ystäviä ja perheenjäseniä
  • Spike on pieni vauvalohikäärme ja Twilightin apuri, joka on ihastunut Rarityyn. Spike syö mielellään jalokiviä. Hänen herkkuaan ovat turkoosit jalokivet
  • Apple Bloom on Big Macintoshin ja Applejackin pikkusisko. Hän käy Ponyvillen koulua ja on perustanut ystäviensä Sweetie Bellen ja Scootaloon kanssa söpöysmerkkiklubin ansaitakseen söpöysmerkkinsä. Hän on taitava rakentamaan. Viidennellä kaudella hän sai söpöysmerkkinsä yhdessä Söpöysmerkkiklubin kanssa. Apple Bloomin merkki on kilpi, jossa on omena.
  • Sweetie Belle on Rarityn pikkusisko ja Apple Bloomin ja Scootaloon ystävä. Sweetie Belle pitää esiintymisestä, ja on hyvä laulaja. Hän sai söpöysmerkkinsä viidennellä kaudella ja se on kilpi, jossa on nuotti.
  • Scootaloo on oranssi pegasosvarsa, jolla on violetti harja, mutta hän ei osaa lentää. Scootaloo ihailee suuresti Rainbow Dashia, josta haluaisi isosiskonsa itselleen. Rainbow Dash suostuukin adoptoimaan Scootaloon pikkusiskokseen. Kolmannen sukupolven My Little Ponyissa Scootaloo oli Cheerileen pikkusisko, näin ei kuitenkaan ole Ystävyyden Taikaa-sarjassa. Apple Bloomin ja Sweetie Bellen tavoin Scootalookin sai söpöysmerkkinsä viidennellä kaudella. Hänen merkkinsä on kilpi, missä on salama.
  • Big Macintosh on Applejackin ja Apple Bloomin harvasanainen ja työteliäs isoveli. Hänen yleisimmät lausahduksensa ovat "Jep" ja "Eip".
  • Granny Smith on Applejackin, Big Macintoshin ja Apple Bloomin isoäiti. Hän on vanha ja hutera, mutta tietää kaiken omenatilan töistä.
  • Shining Armor on Twilight Sparklen isoveli ja Canterlotin (suom. Laukkapori) kuninkaallisen vartioston kapteeni. Hän menee naimisiin prinsessa Cadancen kanssa ja myöhemmin muuttaa tämän kanssa Kristallivaltakuntaan.
  • Prinsessa Cadance eli prinsessa Mi Amore Cadenza on alicorn-prinsessa Hän levittää rakkautta yksisarvisen taikavoimillaan ja on Twilightin entinen varsanvahti ja nyt tämän ystävä ja käly.
  • Prinsessa Celestia on alicorn-prinsessa ja Equestrian hallitsija, joka nostaa taikavoimillaan auringon taivaalle. Hän on myös Twilightin opettaja, joka lähetti hänet Ponyvilleen opiskelemaan ystävyyttä. Hän antaa joissain jaksoissa tehtäviä Twilightille ystävineen. Hänellä on lemmikkinä feenikslintu nimeltä Philomena.
  • Prinsessa Luna on alicorn-prinsessa ja Celestian pikkusisko, joka nostaa kuun taivaalle. Hän joutui kuuhun vangiksi tuhat vuotta sitten muututtuaan pimeiden taikavoimien vaikutuksesta pahaksi Nightmare Mooniksi.
Sarjan antagonisteja
  • Kuningatar Chrysalis on vaihdokasponien (engl. changeling) paha hallitsija, joka haluaa alistaa koko Equestrian valtaansa. Muiden vaihdokasponien tavoin hän käyttää muiden ponilajien tunteita voimiensa lähteenä ja osaa muuttaa muotoaan.
  • Discord on muinainen hevoslisko, jonka keho koostuu monien eläinten osista. Hän on kaaoksen ja epäsovun voimien edustaja ja Celestian puolustamien harmonian voimien vastapuoli. Sarjassa Discord murtautuu kivipatsaasta, johon Celestia oli vanginnut hänet kauan sitten, ja varastaa Harmonian elementit. Twilight ystävineen onnistuu päihittämään hänet ja muuttamaan hänet takaisin kiveksi. Myöhemmin Celestia vapauttaa hänet uskoen, että Twilight ja tämän ystävät voisivat saada Discordista esille tämän hyvän puolen. Tässä onnistuukin Fluttershy, joka saa Discordista ystävän. Kuitenkin 4 kaudella hän pettää ponit ja auttaa lordi Tirekiä voimistumaan. Hän kuitenkin tajusi myöhemmin, ettei ole mitään parempaa kuin ystävyyden taika.
  • Sunset Shimmer on prinsessa Celestian entinen oppilas ennen Twilightia ja pääantagonisti elokuvassa Equestria Girls. Hän varasti Twilightin kruunun ja käyttäessään sitä hän muuttui demoniksi, mutta katui jälkeenpäin tekojaan. Esiintyy myös elokuvassa Rainbow Rocks. Hänestä on tullut hyvä, mutta muut oppilaat eivät usko hänen muuttuneen. Sunset Shimmeristä on paljon apua ystävysten kesken. Elokuvassa Friendship Games Sunset Shimmer on vaihtanut tyyliä ja epäilee toisen mailman Twilightia.
  • Diamond Tiara ja Silver Spoon ovat nuoria poneja, jotka käyvät Ponyvillen koulua. He ovat rikkaista perheistä ja kiusaavat Apple Bloomia, Sweetie Belleä ja Scootaloota, koska näillä ei silloin vielä ole söpöysmerkkejä. Heillä itsellään sen sijaan on söpöysmerkit.
  • Trixie on ylpeä yksisarvinen, joka saapuu Ponyvilleen esittämään taika-show’ta ja kerskailee olevansa taikuudessa voittamaton. Twilight voittaa hänet. Myöhemmin hän palaa kostaakseen nöyryytyksensä Twilightille ja kaappaa vallan Ponyvillessä. Myöhemmin Twilight voittaa Trixien ystäviensä avulla ja Trixie lähtee Ponyvillestä lopullisesti.
  • Veljekset Flim ja Flam ovat vaeltavia yksisarvisia, jotka kaupustelevat milloin mitäkin epäilyttävää tuotetta.
  • Starlight Glimmer on vitoskauden pääpahis. Hän johti kaupunkia Our Town jossa kaikilta imettiin kohtalon voimat ja kaikki saivat saman söpöysmerkin. Starlight ei imenyt itseltänsä söpöysmerkkiä, koska muuten hän ei olisi saanut muiden ponien söpöysmerkkejä itselleen. Starlight valehteli Our townin ponit uskomaan, että he olisivat onnellisempia jos he olisivat samanlaisia.
Muita usein esiintyviä hahmoja
  • Zecora on viisas seepra, joka asuu synkässä ja pelätyssä Ikimetsässä (engl. Everfree Forest) ja käy silloin tällöin Ponyvillessä ostoksilla. Hän osaa valmistaa taikajuomia ja auttaa monissa jaksoissa Twilightia tai tämän ystäviä. Hän puhuu riimitellen.
  • Cheerilee on Ponyvillen koulun opettaja.
  • Herra ja rouva Cake pitävät Ponyvillessä Sokeripala-leipomoa, jossa Pinkie Pie työskentelee heidän apulaisenaan.
  • Ditzy Doo on siniharmaa keltasilmäinen pegasos. Hän oli alkujaan joukkokohtauksessa esiintyvä taustaponi, jolla oli animaatiovirheestä johtuen kierot silmät. Hänestä tuli sarjan fanien keskuudessa yksi suosituimmista hahmoista, ja hän on sittemmin esiintynyt sarjassa useita kertoja myös puheroolissa.
  • Photo Finish Muotisuunnittelija/kuvaaja. Puhuu itsestään hän-muodossa.
  • Gilda Rainbow Dashin vanha ystävä lentoleiriltä. Aarnikotka, joka osoittautui hyvin ilkeäksi. Gilda asuu Griffonstone-nimisessä kaupungissa, ja osoittautuu myöhemmin ystäväksi. Nykyään Gilda yrittää levittää ystävyyttä Griffonstoneen.
  • Lightning Dust Yksi Sähikäisopiston parhaista lentäjistä, johon Rainbow Dash tutustui.
  • Pound Cake ja Pumpkin Cake Ovat herra ja rouva Caken varsat. Pound Cake on valkoruskea pegasos, kun taas Pumpkin Cake on keltaoranssi yksisarvinen.
  • Bon Bon Sivuhahmo jonka oikea nimi on Sweetie Drops. 5 kaudella kuullaan, että hän työskentelee Canterlotin salaisessa palvelussa.
  • Lyra Heartstring Mintunvihreä poni joka on myös Bon Bonin paras ystävä. Fanien keskuudessa Lyra on erittäin suosittu sivu-poni.[4]
  • Octavia Harmaa maaponi joka soittaa canterlotin orkesterissa selloa. Octavian kämppis on myös musiikkia rakastava Vinyl Scratch ( Tunnetaan myös nimellä DJ-Pon3).
  • Vinyl Scratch Vinyl on elektronista musiikkia soittava sekä kuunteleva poni. Equestria Girls Rainbow Rocks -elokuvassa hän auttaa Rainbooms-bändiä.
  • Maud Pie on Pinkie Pien isosisko joka asuu kivifarmilla ja pitää paljon kivistä. Hänellä on lemmikkikivi nimeltä Murikka (engl. Boulder). Aluksi Maudin ja Pinkien ystävien on vaikea löytää yhteyttä, muttä lopulta selviää että heitä yhdistää se että he pitävät Pinkie Piestä. Maud Pien puhetapa on hyvin monotoninen, mikä usein hämmentää muita poneja. Hän esiintyy sarjassa vain pari kertaa, mutta on yksi suosituimmista sivuhahmoista.

My Little Pony: Ystävyyden taikaa -sanasto

  • Elements of Harmony, eli Harmonian Elementit: nauru, lempeys, anteliaisuus, rehellisyys, uskollisuus ja taikuus. (engl. laughter, kindness, generosity, honesty, loyalty and magic) Vanhaa ponitaikuutta, Equestrian vahvinta. Ensimmäisen kauden pilottijaksossa ponit kukistavat elementeillä vihollisensa, Nightmare Moonin
  • Canterlot (suom. Laukkapori), Equestrian pääkaupunki jossa sijaitsee myös prinsessa Celestian sekä prinsessa Lunan linna
  • Alicorn, poni jolla on sekä siivet että sarvi (tähän mennessä Ystävyyden taikaa sarjassa on nähty vain neljä alicornia ja he kaikki ovat prinsessoja)
  • Pegasos, poni jolla on siivet.
  • Unicorn, (suom. yksisarvinen) poni jolla on taikasarvi.
  • Maaponi, poni jolla ei ole sarvea eikä siipiä, maaponit hoitavat maata.
  • Equestria, maa jossa ponit sarjassa asuvat.
  • Cutie Mark, (suom. söpöysmerkki) merkki joka ilmestyy ponin takapuoleen kun hän löytää oman erikoistaitonsa
  • The Grand Galloping Gala, (suom. suuri vuosijuhla) kerran vuodessa järjestettävä arvostettu juhla, jonne pääsee vain avoimella kutsulla.
  • Winter Wrap Up, (suom. talven päättäjäiset) Ponyvillen ponien perinne, jossa talvi siivotaan pois; muissa paikoissa saatetaan käyttää kevättaikaa.
  • Pinkie-vaisto, (engl. Pinkie Sence) Pinkie Pien vaisto, joka kertoo lähitulevaisuudesta hetkeä ennen tapahtumaa esim. Vapiseva häntä enteilee jonkin asian putoamista.
  • Ponyville, Equestrian maalaiskaupunki joka esiintyy sarjassa paljon.
  • Sweet Apple Acres (suom. Omppulan omenatarha) , Maatila jossa asuvat Applejack, Apple Bloom, Big Macintosh ja Granny Smith.

Lähteet