Ero sivun ”Thranduil” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 131 merkkiä lisätty ,  6 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
''Hobitissa'' Thranduil vangitsee [[Bilbo Reppuli]]n retken aikana kolmetoista kääpiötä, koska nämä eivät suostu kertomaan syytä siihen miksi kulkivat tämän mailla. [[Thorin Tammikilpi]] kantoi mukanaan ennen vangiksi joutumistaan [[Orkrist]]ia, haltioiden [[Gondolin]]issa takomaa miekkaa, jonka Thranduil takavarikoi Thorinilta. Thorinin kuoltua hän palauttaa miekan Yksinäiselle vuorelle eli [[Erebor]]iin Thorinin haudalle. Thranduil oli epäluuloinen kääpiöitä kohtaan vanhan eripuran vuoksi, koska hän piti kääpiöitä vain ahneena joukkona, joka koetti kahmia itselleen aarteita. Bilbon autettua kääpiöt pakoon hänen tyrmistään sai hän selville heidän olevan matkalla Yksinäiselle vuorelle. [[Smaug]]in kuoltua hän oli vakuuttunut, että kääpiöt olivat menossa ryöväämään Yksinäisen vuoren aarteen itselleen. Hän otti osaa [[Viiden armeijan taistelu]]un, joka syttyi Smaugin kuoltua ja hiisiarmeijan hyökättyä vuorelle. Thranduil on haltiaruhtinas Oropherin poika.
 
==Thranduil elokuvissa==
Vuoden 1977 animaatioelokuvassa ''[[The Hobbit (vuoden 1977 elokuva)|The Hobbit]]'' Haltiakuninkaan [[ääninäyttelijä]]nä toimi [[Otto Preminger]]. [[Peter Jackson]]in [[Hobitti (elokuvatrilogia)|''Hobitti''-elokuvatrilogiassa]] (2012–2014) hahmoa näyttelee [[Lee Pace]].
 
===Peter Jacksonin elokuvat===
Peter Jacksonin ''Hobitti''-elokuvatrilogiassa Thranduil oli aikoinaan pyytänyt Ereborin kääpiöitä tekemään koruja heille annetuista metalleista ja jalokivistä, mutta kääpiöt eivät koskaan antaneet niitä heille takaisin. Haltiat pitivät kääpiöitä ahneina, kun taas kääpiöiden mukaan niistä ei ollut maksettu vaadittua hintaa.
 
Kun [[Smaug]] valtasi Ereborin, Thranduil ei väkensä turvallisuuden sekä kääpiöissä näkemänsä ahneuden vuoksi tullut näiden avuksi, mikä vahvisti [[Thorin Tammikilpi|Thorin Tammikilven]] vihaa häntä kohtaan. Vuosia myöhemmin kun Thorinin retkikunta matkasi valtaamaan Ereborin takaisin, he joutuivat [[Synkmetsä]]ssä haltioiden vangiksi. Kirjaversiosta poiketen Thranduil tiesi retkikunnan matkan tarkoituksen ja tarjoutui auttamaan, jos saisi takaisin antamansa metallit ja jalokivet. Thorin ei suostunut ja väittäessään ettei Thranduil ymmärtänyt tämän kärsimyksiä, Thranduil paljasti loitsun peittämät lohikäärmeentulen aiheuttamat paloarvet kasvoistaan ja lähetti kääpiöt vankityrmiin.
 
== Lähteet ==
72 109

muokkausta

Navigointivalikko