Ero sivun ”Tabloidi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki lisätty ,  9 vuotta sitten
p
kv
pEi muokkausyhteenvetoa
p (kv)
[[Yhdistynyt kuningaskunta|Isossa-Britanniassa]], josta tabloid-nimitys on lähtenyt liikkeelle, sanaan sisältyy myös viite sensaatiohakuiseen sisältöön eli viittaa [[keltainen lehdistö|keltaiseen lehdistöön]], koska alunperin vain sellaiset lehdet julkaistiin tässä koossa. Termin merkitys liudentui, koska useita niin sanottuja laatulehtiä, jotka aiemmin tyypillisesti olivat [[broadsheet]]-koossa, siirtyi tabloid-kokoon, jota englanniksi usein kutsutaan compact. Esimerkiksi ''[[The Times]]'' ja ''[[The Guardian]]'' ovat siirtyneet tähän kokoon.
 
2000-luvulla heräsi uusi kinnostuminenkiinnostuminen tabloid-kokoon. Suomessa sanomalehdistä muun muassa ''[[Hufvudstadsbladet]]'', [[Itä-Savo (sanomalehti)|Itä-Savo]], [[Länsi-Savo]] ja [[Kauppalehti]] ovat vanhastaan olleet tabloid-kokoisia, samoin iltapäivälehdet ''[[Iltalehti]]'' ja ''[[Ilta-Sanomat]]''. ''[[Lapin Kansa]]'', ''[[Pohjolan Sanomat]]'' ja ''[[Kainuun Sanomat]]'' alkoivat ilmestyä tabloid-kokoisina 17.1.2011, ''[[Satakunnan Kansa]]'' tasan vuotta myöhemmin. Suomen suurin sanomalehti, ''[[Helsingin Sanomat]]'', vaihtoi tabloid-kokoon 8.1.2013.
 
[[Eurooppa|Euroopan]] suurin tabloid-lehti, sanan molemmissa merkityksissä, on saksalainen ''[[Bild-Zeitung]]'', joka myy noin neljä miljoonaa numeroa. Saksassa tabloideja sanotaan bulevardilehdistöksi. Käsite bulevardilehdistö on suomessa harvoin käytössä mutta korrektimpi nimitys [[keltainen lehdistö|keltaiselle lehdistölle]].
6

muokkausta

Navigointivalikko