Ero sivun ”Vänrikki” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki lisätty ,  7 vuotta sitten
(Lisätään Metatieto-malline)
Suomalainen maa- tai ilmavoimien vänrikki tai merivoimien aliluutnantti vastaa siis anglosaksisten maiden [[2. luutnantti]]a, joka on näiden maiden alin upseerin arvo.
 
Suomessa vänrikki on lähinnä [[sotilasreservi|reservin]] upseerien sotilasarvo. Reservin vänrikin arvoon ylennetään [[upseerikokelas|upseerikokelaat]] varusmiespalveluksen tai erillisen reserviläisille tarkoitetun kurssin päättyessä. Vänrikin arvossa aloittavat palveluksensa myös ne, jotka suorittavat [[Maanpuolustuskorkeakoulu]]ssa upseerin perusopinnot. Näistä on käytetty jo kauan osavirallista nimikettä "kesävänrikki". Sen sijaan vakinaisessa virassa toimivilla upseereilla [[luutnantti]] on yleensä alin sotilasarvo.
 
Vuonna 2007 Suomen puolustusvoimissa tapahtuneen uudistuksen johdosta määräaikaiseen [[sopimussotilas|sopimussotilaan]] virkaan pyrkivät reservin upseerit palvelevat myös vänrikkeinä. Näistä on käytetty jo kauan osavirallista nimikettä "kesävänrikki". Sen sijaan vakinaisessa virassa toimivilla upseereilla [[luutnantti]] on yleensä alin sotilasarvo.
 
Reservin vänrikki/aliluutnantti on korkein sotilasarvo, jonka 12 kuukauden varusmiespalveluksen aikana voi saada.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko