Ero sivun ”Chris Sanders (animaattori)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Käyttäjän 213.67.141.73 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän 95.236.178.194 tekemään versioon.
ZéroBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: zh:克里斯·桑德斯
Rivi 46: Rivi 46:
[[en:Chris Sanders (director)]]
[[en:Chris Sanders (director)]]
[[fr:Chris Sanders]]
[[fr:Chris Sanders]]
[[it:Chris Sanders (regista)]]
[[ko:크리스 샌더스]]
[[ko:크리스 샌더스]]
[[it:Chris Sanders (regista)]]
[[ja:クリス・サンダース]]
[[ja:クリス・サンダース]]
[[ru:Сандерс, Крис]]
[[ru:Сандерс, Крис]]
[[zh:克里斯·桑德斯]]

Versio 8. joulukuuta 2012 kello 20.32

Chris Sanders
Henkilötiedot
Syntynyt15. maaliskuuta 1960 (ikä 64)
 Yhdysvallat Colorado
Kansalaisuus yhdysvaltalainen
Ammatti animaattori
käsikirjoittaja
Muut tiedot
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
Kotisivu

Christopher Michael Sanders (s. 15. maaliskuuta 1960 Colorado) on yhdysvaltalainen Annie-palkittu animaattori, käsikirjoittaja ja ääninäyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Lilo ja Stitch -elokuvista ja televisiosarjasta Stitchin äänenä.

Elämäkerta

Sanders syntyi ja kasvoi Coloradossa. Hän kiinnostui animaatioista kymmenvuotiaana nähtyään Ward Kimballin lyhytanimaatioita Disneyn ihmeellinen maailma -televisiosarjassa. Myöhemmällä iällä Sanders ryhtyi harrastamaan piirtämistä ja siirtyi opiskelemaan California Institute of the Artsiin isoäitinsä neuvosta. Hän valmistui hahmojen animoijaksi vuonna 1984.

Animaattorina

Valmistumisensa jälkeen Sanders pääsi töihin Marvel Comicsille ja suunnitteli Pikkumuppetit-animaatioon hahmoja. Vuonna 1987 hän sai töitä The Walt Disney Companylta ja toimi hahmojen suunnittelijana elokuvassa Bernard ja Bianca Australiassa, minkä myötä Sanders sai enemmän vastuuta Disneyn projekteissa. Hän oli mukana käsikirjoittamassa elokuvia Kaunotar ja hirviö, Aladdin, Leijonakuningas ja Mulan, joista viimeksi mainitusta Sanders voitti Annien käsikirjoittamisesta ja storyboardaamisesta. Menestyksen myötä hän sai olla pääroolissa tekemässä vuoden 2002 Lilo ja Stitch -elokuvaa, joka sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta elokuvasta. Lisäksi Sanders sai kolme Annie-ehdokkuutta elokuvan käsikirjoittamisesta, ohjaamisesta ja hahmojen suunnittelusta. Sanders toimi myös elokuvan pääosassa ollessaan Stitchin äänenä. Vuotta myöhemmin sarjasta tuotettiin televisiosarja, jossa Sanders jatkoi ääninäyttelemistä ja animaattorina työskentelyä. Lilo ja Stitch -sarjan päätyttyä vuonna 2006 Sanders siirtyi Disneyltä työskentelemään Dreamworks Animationille.

Dreamworksilla hän ohjasi ja käsikirjoitti muun muassa vuoden 2010 elokuvan Näin koulutat lohikäärmeesi. Sanders palkittiin myös elokuvan ohjaamisesta ja käsikirjoittamisesta kahdella Anniella.

Lähteet