Pikkumuppetit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pikkumuppetit
Muppet Babies
Sarjan päähenkilöt
Sarjan päähenkilöt
Tyyli Animaatiosarja, johon on lisätty filmimateriaalia elokuvista
Kestoaika 21-23 min
Luoja(t) Jim Henson, Jeffrey Scott
Pääosissa Barbara Billingsley
Frank Welker
Laurie O'Brien
Greg Berg
Russi Taylor
Howie Mandel
Katie Leigh
Dave Coulier
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko CBS, Kolmoskanava
Esitetty 1984 – 1991
Jaksoja 107
(Luettelot jaksoista)
Aiheesta muualla
IMDb

Pikkumuppetit eli Muppet Babies on alun perin CBSn kanavalla vuosien 1984 ja 1991 välillä televisioitu piirrossarja. Ohjelmassa The Muppet Show'n hahmot ovat pikkulapsen iässä olevia piirroshahmoja, jotka kuvittelevat itsensä erilaisiin seikkailuihin. Ohjelman tuotti Jim Henson Company ja Marvel Productions. Sarjaa esitettiin Suomessa suomeksi tekstitettynä Kolmoskanavalla 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa.

Ohjelman idea perustuu The Muppets Take Manhattan elokuvaan, jossa Miss Piggy kuvittelee itsensä ja Kermit Sammakon kasvavan lapsina talossa, jossa "täti" hoitaa heitä. Piirrossarjassa täti nähdään joka jaksossa. Hän on aikuinen nainen, jonka kasvoja ei koskaan näytetä.

Ohjelma eroaa idealtaan tavanomaisista piirrossarjoista. Jaksot täyttyvät päähenkilöiden kuvittelemista seikkailuista. Kuvamateriaalia näytetään mielikuvitusmaailmasta ja lastenhuoneesta siten, että jälkimmäisessä näkyy mitä "todellisuudessa" tapahtuu. Usein hahmot joutuvat mielikuvitusmaailmassa pinteeseen, mutta jokin ulkoinen tapahtuma pelastaa heidät ja kuva siirtyy takaisin oikeaan maailmaan. Oikean maailman esineet kuten huonekalut ja leikkikalut näyttäytyvät mielikuvitusmaailmassa aina jonain kuviteltuna asiana. Ohjelmaan on lisätty myös sopiviin kohtiin pätkiä ei-piirretyistä (usein mustavalkoisista) elokuvista. Usein muppettejen kuvitellut seikkailut ovat parodioita jostain tunnetuista elokuvista.

Vessan oven takaa löytyy ohjelmassa usein jotain pelottavaa oikeasta filmistä otettua materiaalia. Useimmiten Gonzo avaa vessan oven. Toinen ohjelman ikuinen teema ovat Fozzie karhun huonot vitsit. Hän kuvittelee myös itselleen yleisön, joka heittelee tomaatteja. Ohjelman lopuksi lopputekstien jälkeen Elukka (The animal) ilmaantuu aina jakson teemaan liittyvässä ympäristössä, ja huutaa "Gooooooo bye-bye! Ya-ba-ba-ba-ba-ba-ba!!".

Marvel julkaisi sarjan pohjalta 26 numeroa sarjakuvia. lähde?

Sarjan hahmot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastaanotto ja arvostelut

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wizard Magazine listasi vuonna 2001 Pikkumupetit sijalle 63 laatimassaan kautta aikain sadan parhaan animaatiosarjan listalla.[1] Se listattiin tammikuussa 2009 IGN-sivuston laatiman sadan parhaan animaatiosarjan listalle sijalle 31.[2]

  1. Wizard Magazine's Top 100 cartoons list listal.com. 2001. Arkistoitu 3.9.2020. Viitattu 1.7.2009. (englanniksi)
  2. TOP 100 Animated Series (Arkistoitu – Internet Archive) IGN Tammikuu 2009 Viitattu 30.6.2009 (englanniksi)

Aiheesta muualta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]