TimeSplitters (pelisarja)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
TimeSplitters
Kehittäjä Free Radical Design
Julkaisija Eidos Interactive (2000–2002)
EA Games (2005)
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Alusta PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox
Ensijulkaisu TimeSplitters (2000)
Viimeisin julkaisu TimeSplitters: Future Perfect (2005)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

TimeSplitters on Free Radical Designin kehittämä ensimmäisen persoonan ammuntapeli -tyyppinen videopelisarja. Jokaisessa pelisarjan pelissä pelaaja matkustaa ajassa menneisyyteen ja tulevaisuuteen aina villistä lännestä ihmisen asuttamaan Marsiin.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TimeSplitters[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen TimeSplitters-pelin kansikuva.

Pelisarjan ensimmäinen osa, TimeSplitters julkaistiin vuonna 2000 PlayStation 2:lle Eidos Interactiven kautta. Pelin tarinamuodossa ei ollut vielä varsinaista juonta, mutta pelattavissa oli yhdeksän kenttää, kolmella eri vaikeustasolla ja sitä voi pelata joko yksin tai yhdessä toisen pelaajan kanssa. Tarinamuodon lisäksi pelissä oli pelattavissa Arcade Mode, jossa pystyi pelaamaan 1–4 henkilöä kuudessa eri pelimuodoissa.

TimeSplitters 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TimeSplitters 2 julkaistiin vuonna 2002 PlayStation 2:lle, Nintendo GameCubelle Xboxille myös Eidos Interactiven kautta. Pelissä on pelattavana melkein kaksinkertainen määrä hahmoja verrattuna ensimmäiseen peliin ja 16 pelimuotoa, joista 12 avautuu pelin aikana. Pelin tarinamuodoissa pelattiin jo pelin päähenkilö Cortezin kanssa, joka oli pelisarjan ensimmäisessä osassa vain avattava hahmo.

TimeSplitters Future Perfect[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelisarjan kolmas osa, TimeSplitters: Future Perfect, julkaistiin vuonna 2005 samoille konsoleille kuin edeltäjänsä. Julkaisijana toimi EA Games. Future Perfectissä on pelattavana 150 hahmoa, joista 83 pitää avata tarinamuodossa, Challenge-muodossa tai Arcade League -muodossa.

TimeSplitters 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuussa 2007 Free Radical Design ilmoitti, että sarjan neljäs osa TimeSplitters 4 julkaistaisiin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Julkaisuajankohdasta ei ole tietoa.

Vuonna 2009 Free Radical sanoi itsensä irti, koska oli joutunut oman Haze-pelinsä takia konkurssiin, jolloin yhtiön osti Crytek.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.