Tensta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tenstan betonikerrostaloja.

Tensta on yksi Tukholman kaupunginosista. Se sijaitsee Spånga-Tenstan kaupunginosa-alueella. Sen asukasluku oli vuonna 2003 17 436 joista 70 % oli ulkomaalaistaustaisia. Tenstan nimi on peräisin ruotsin kielen sanoista tena ja sta.[1] Tenstassa on kaksi Tunnelbanan asemaa, Tensta ja Hjulsta.

Tenstan 16–64-vuotiaista asukkaista 86,1 % on maahanmuuttajia, lähinnä Aasiasta ja Afrikasta. 1980-luvulla alueella asui paljon suomalaisia, mutta sittemmin suomalaiset ovat vaurastuessaan muuttaneet arvostetummille alueille ja tilalle on tullut muuttajia köyhemmistä maista.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylänä Tensta mainitaan jo vuonna 1539. Vuonna 1965 Tukholma osti maat armeijalta ja laati sille yleiskaavan. Ruotsin miljoonaohjelman mukaisesti alueelle rakennettiin 6 000 kerrostaloasuntoa vuosina 1966–1972. Ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan alueelle 1967 ja vuonna 1969 valmistui pientaloalue. Tätä Tenstan länsiosaa kutsutaan nimellä Hjulsta.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Stockholms stads webbplats - Forntid möter nutid "Tensta antas härstamma från orden tena (en sorts fiskeredskap) och sta (inhägnat område)."

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Ruotsiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.