Vårberg

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vårberg
Vårbergin metroasemaa.

Vårberg on yksi Ruotsin pääkaupungin Tukholman kaupunginosista. Se sijaitsee eteläisen Tukholman alueella, ja kuuluu hallinnollisesti Skärholmenin kaupunginosa-alueeseen. Sitä rajaa Tukholman Skärholmenin kaupunginosa, Huddingen Vårbyn ja Estbröten kaupunginosat sekä Ekerön Kungshattin kaupunginosa. Vårberg on maa-alaltaan 1,94 neliökilometrin suuruinen, ja vesialaltaan 0,65 neliökilometrin suuruinen. Siellä asuu noin 8 000 ihmistä.lähde? Lisäksi siellä sijaitsee Tukholman korkein kohta, Vikingaberget, joka yltää 77,24 metrin korkeuteen merenpinnasta. Lähettyvillä on kuitenkin myös keinotekoinen Vårbergstoppen, jonka korkeus on 90 metriä.

Kaupunginosaa alettiin rakentaa 1960-luvulla. Aikaisemmin alueella oli etupäässä kesämökkejä. Vårbergin keskustassa (Vårberg Centrum) sijaitsee pieni ostoskeskus ja tunnelbanan asema "Vårberg". Keskustassa sijaitsee myös kirpputori joka aikaisemmin sijaitsi Skärholmenin keskustassa.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Vårberg.

Tukholman Vårbergissä jopa lapset välittävät huumeita. Nuorimmat heistä ovat vain 8–10-vuotiaita, uutisoi paikallislehti Mitt i.

Tämä Ruotsiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.