Hammarbyhöjden

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hammarbyhöjdenin asuintaloja.

Hammarbyhöjden (lempinimeltään Den vita staden) on Tukholman kaupunginosa. Se sijaitsee Tukholman eteläosan alueella ja kuuluu Skarpnäckin kaupunginosa-alueeseen. Sitä rajaavat Södra Hammarbyhamnenin, Johanneshovin, Gamla Enskeden, Kärrtorpin ja Björkhagenin kaupunginosat.

Vuoden 2021 lopussa Hammarbyhöjdenissä asui 10 658 ihmistä[1], ja sen pinta-ala on 1,18 neliökilometriä. Aiemmin Nackan kuntaan kuulunut kaupunginosa liitettiin Tukholman kaupunkiin 1. tammikuuta 1930.

Hammarbyhöjdenin asemakaava laadittiin 1930–1931 Tukholman rakennuskonttorissa, ja sen tekemiseen osallistui muun muassa Ragnar Östberg. Alue rakennettiin vuosina 1936–1946, ja rakennuskantaa tiivistettiin eli sinne rakennettiin uusia taloja 1980-luvun lopulla. Hammarbyhöjden oli Tukholman ensimmäinen vuokrataloalue, jonka rakentamisesta vastasi kaupunki, kun aiemmin rakennuttajina olivat olleet yksityiset. Rakennukset ovat pääosin funkistyylisiä kolmikerroksisia pienkerrostaloja, joista monet suunniteltiin lapsiperheille.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. OMRÅDESFAKTA HAMMARBYHÖJDEN STADSDEL start.stockholm. Viitattu 2.2.2023.
  2. Fredric Bedoire: Stockholms byggnader: Arkitektur och stadsbild, s. 322. Norstedts, Tukholma 2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hammarbyhöjden.

Tämä Ruotsiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.