Teemasivu:Tähtien sota/Henkilökuva 52

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Luke Skywalker, Leia Organa ja Han Solo kuolemantähdellä

Han Solo on Tähtien sota -elokuvissa esiintyvä kuvitteellinen hahmo. Hän voitti uhkapelissä Lando Calrissianilta Millennium Falconin. Aluksen avulla Solosta tuli salakuljettaja yhdessä ystävänsä Chewbaccan kanssa. Chewbaccan hän pelasti orjuudesta ja wookieiden tapojen ja ystävyyden velvoittamana Chewie suojelee ystäväänsä kaikelta jopa oman henkensä uhalla.

Myöhemmin Han Solo tutustui Luke Skywalkeriin ja rakastui prinsessa Leiaan, jonka kanssa hän sai kolme lasta, kaksoset Jainan ja Jacenin sekä kuopuksen, Anakinin. Imperiumin vastaiskussa Solo jäädytettiin karboniittiin, mutta Leia vapautti hänet seuraavassa elokuvassa.

Han Solo on kotoisin Corellia-nimiseltä planeetalta. Luke Skywalker ja Obi-Wan Kenobi tapaavat Han Solon ensimmäisen kerran baarissa Mos Eisleyn avaruussatamakaupungissa. Han Solo oli mukana myös kuoleman tähden joukoissa. Jollei hän olisi ampunut Tie hävittäjiä, Darth Vader olisi ampunut Luke Skywalkerin alas ja kapinaliitto olisi hävinnyt. Han Solo oli mukana myös Endorin taistelussa. Hän joutui kuitenkin alakynteen, mutta urheat Ewokit auttoivat häntä.

Tähtien sota -elokuvissa Han Soloa esittää yhdysvaltalainen näyttelijä Harrison Ford. »»