Teemasivu:Tähtien sota

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Portal.svg Mikä on teemasivu? | Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut

♦ Triviaa

Tähtien sota, alkuperäiseltä nimeltään Star Wars, on yhdysvaltalaisen elokuvaohjaajan George Lucasin käsikirjoittama ja ohjaama tieteiselokuvasarja, jonka tapahtumat sijoittuvat eri aikakausille kuvitteelliseen maailmaan, kuten alkuteksteissäkin aina mainitaan: Kauan sitten kaukaisessa galaksissa... Tähtien sota käsittää yhteensä kuusi episodia, joista kaikkien juoni liittyy jollain tavalla jedien ja sithien väliseen taisteluun galaksin hallinnasta. Trilogian ensimmäinen osa Uusi toivo sai ensi-iltansa vuonna 1977. »»


♦ Artikkelipoiminta

Executor , joka tunnetaan myös supertähtituhoojana, oli avaruusalus, jonka Palpatine päätti lahjoittaa Darth Vaderille lippulaivaksi Yavinin taistelun jälkeen. Vader käytti Executoria monissa merkittävissä taistelussa mm. Hothin taistelussa, hyökkäyksessä Yavinin neljänteen kuuhun ja Endorin taistelussa. Tämä taistelu jäi Executorin viimeiseksi, kun kapinaliiton A-siipiset tuhosivat ensin sen suojakilpigeneraattorit ja sitten sen komentosillan. Räjähdys tappoi välittömästi amiraali Piettin ja kaikki muut komentosillalla olleet miehistön jäsenet. Ennen kuin miehistö sai varaohjausjärjestelmän käyntiin, Executor joutui törmäyskurssille kohti Kuolemantähteä. Törmäys tuhosi Executorin ja vaurioitti Kuolemantähteä. Suurin osa Imperiumin upseereista piti Executorin tuhoa keisarillisen laivaston historian suurimpana tappiona, sillä räjähdyksessä kuoli suurin osa Imperiumin parhaimmista keskitason upseereista ja miehistön jäsenistä.

Executor tarkoittaa pyöveliä, mutta siitä käytettiin myös nimitystä Teloittaja. Kun Imperiumin vastaiskua tehtäessä alukselle piti keksiä nimi, nimiehdotuksiin kuuluivat esimerkiksi Starbase Malevolent, Black Coven, Haphaestus VII ja Cosmocurse. Elokuvissa Executorista käytettiin pienoismallia, joka oli 282 senttimetriä pitkä. Executor esiintyi Imperiumin vastaiskussa ja Jedin paluussa. »»
Vanhemmat


♦ Viikon henkilö

Qui-Gon Jinn on vuonna 92BBY syntynyt jediritari, joka koulutti Obi-Wan Kenobin. Pimeässä uhassa Qui-Gon Jinn tapasi padawaninsa Obi-Wan Kenobin kanssa nuoren Anakin Skywalker -pojan, joka huokui Voimaa. Kuollessaan Qui-Gon pyysi Obi-Wania ottamaan Anakinin padawanikseen.
Qui-Gon Jinn käytti vihreää sapelia.

Qui-Gon Jinn oli kreivi Dookun oppilas. Vaikka hän oli arvostettu jedi, häntä ei ikinä päästetty jäseneksi jedineuvostoon, koska hän kapinoi Obi-Wan Kenobin mukaan toistuvasti jedien säännöstöä vastaan. Hän otti pian ensimmäisen oppilaansa eli padawaninsa, Xanatoksen. Tämä kuitenkin kääntyi pimeälle puolelle, koska väitti että Qui-Gon ei antanut hänen käyttää voimiaan. Tästä Qui-Gon masentui ja päätti ettei ottaisi uutta oppilasta. Yodan pyynnöstä hän kuitenkin kävi joka vuosi temppelissä tutustumassa oppilasehdokkaisiin. Hän kuitenkin lähti aina ilman uutta oppilasta. Qui-Gon Jinn kuoli Naboolla taistelussa Darth Maulia vastaan.

Qui-Gon Jinniä näytteli Liam Neeson Pimeässä uhassa. »»
Vanhemmat


♦ Tiesitkö tätä Tähtien sodasta?

Vanhemmat

♦ Kuvapoiminta


Naboo oli hyvin kaunis ja rauhallinen planeetta, joka halusi elää omaa elämäänsä, mutta Kauppaliitto piiritti sen. Myöhemmin Naboon ja kauppaliiton välille kehkeytyi oikea sota. Kuvassa oleva kaupunki on Naboon pääkaupunki Theed. Vanhemmat


♦ Miten voit auttaa

Voit auttaa Wikipediaa lisäämällä ja etenkin parantelemalla olemassa olevia Tähtien sota -artikkeleita. Se onnistuu parhaiten Tähtien sota -projektin kautta. Tähtien sodan wikiprojektin tarkoitus ja tavoite olisi kasvattaa tyngät ja minityngät kunnollisiksi sivuiksi sekä korjata sivujen virheitä. Iso osa Tähtien sota -aiheisista artikkeleista ovat lähteettömiä tai muuten korjauksen tarpeessa. Katso Tähtien sodan projektisivu saadaksesi lisätietoa.

Paranneltavia artikkeleita

Muokkaa listaa


♦ Hyödyllisiä linkkejä