Teemasivu:Biologia
Siirry navigaatioon
Siirry hakuun
Biologian teemasivu[muokkaa wikitekstiä]
Tervetuloa biologian teemasivulle! Sivulle on koottu kaikkea mahdollista tietoa liittyen biologiaan. Sivun laatikoihin on valittu tämänhetken suositeltuja artikkeleita ja tietysti myös ajankohtaisia asioita. Voit selata biologia-aiheisia artikkeleita myös luokkien mukaan, mikä toivottavasti helpottaa tiedon etsimistä. Mikäli huomaat jotain puuttuvan, voit antaa siitä palautetta keskustelusivulla, mutta voit myös itse auttaa aiheiden tekemisessä.
Katso myös teemasivut aiheista: kasvit - ympäristönsuojelu - kestävä kehitys - tiede - kemia
Biologian osa-alueita ja käsitteitä
- Pääartikkeli: Luettelo keskeisistä biologian aiheista
Eliöt
|
|
|
|
|
- ...Turun Pomponrahkalta kesäkuussa 2011 löydetty kaksisiipisiin kuuluva surviaissääskilaji Georthocladius platystylus, on ainoa havainto lajista Euroopassa?
- ...Kaakkois-Aasiasta löydettiin samalta alueelta vuonna 2009 tieteelle uudet lintulajit Phylloscopus calciatilis ja Pycnonotus hualon?
- ...haapa-, heinä- ja pihlajanorsu ovat Suomessa luonnonvaraisina tavattavia karvakehrääjiä?
Kuvapoiminta
Infektion diagnosointiin käytetään agarmaljoja, joissa on punasoluja. Vasemalla oleva malja näyttää positiivisen stafylokokki-infektion ja oikealla oleva positiivisen streptokokki-infektion.
Artikkelipoiminta
Kiekkokalat (Symphysodon) on eteläamerikkalaisten kirjoahventen suku. Suvussa on kolme lajia ja kolme alalajia. Kiekkokaloja tavataan Amazonin vesistössä. Suvun tunnusmerkkejä ovat kalojen kiekkomainen muoto ja kyljen yhdeksän tummaa poikkijuovaa, jotka löytyvät suvun jokaiselta lajilta. Kiekkokalat elävät parvissa ja käyttävät ravinnokseen hyönteisten toukkia ja pieniä äyriäisiä. Kiekkokaloja on pidetty akvaarioissa 70 vuoden ajan, ja niistä on kehitetty lukuisia värimuotoja. Nykyisin kiekkokala on yksi arvostetuimmista makeanveden akvaariokaloista.19.1.2015
Vesinokkaeläin[muokkaa wikitekstiä]
Vesinokkaeläin (Ornithorhynchus anatinus) on pienikokoinen nisäkäslaji, jota esiintyy Kaakkois-Australiassa ja Tasmaniassa. Neljän nokkasiililajin ohella vesinokkaeläin on yksi viidestä nokkaeläimiin kuuluvasta nisäkäslajista, jotka eivät synnytä eläviä poikasia, vaan munivat. Muiden nokkaeläinten tapaan myös vesinokkaeläimellä on sähköaisti.