Teemasivu:Biologia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut

Biologian teemasivu[muokkaa wikitekstiä]

Mustekala
Mustekala

Tervetuloa biologian teemasivulle! Sivulle on koottu kaikkea mahdollista tietoa liittyen biologiaan. Sivun laatikoihin on valittu tämänhetken suositeltuja artikkeleita ja tietysti myös ajankohtaisia asioita. Voit selata biologia-aiheisia artikkeleita myös luokkien mukaan, mikä toivottavasti helpottaa tiedon etsimistä. Mikäli huomaat jotain puuttuvan, voit antaa siitä palautetta keskustelusivulla, mutta voit myös itse auttaa aiheiden tekemisessä.

Katso myös teemasivut aiheista: kasvit - ympäristönsuojelu - kestävä kehitys - tiede - kemia

Tiesitkö, että...

Muuttokyyhky

Kuvapoiminta

Auroraperhonen Anthocharis cardamines

Artikkelipoiminta

Aasiannorsu (Elephas maximus) on yksi kolmesta nykyisestä norsulajista. Ennen lajia kutsuttiin nimellä intiannorsu, mutta nykyään lajista käytetään yleensä muotoa aasiannorsu, koska sitä tavataan myös muissa Aasian valtioissa. Nykyään intiannorsulla saatetaankin tarkoittaa aasiannorsun tiettyä alalajia, jota myös kutsutaan intiannorsuksi.

Aasiannorsujen keskuudessa vain uroksilla on varsinaiset syöksyhampaat, sillä naaraiden syöksyhampaat ovat pienet eivätkä yleensä näkyvillä. Joiltain aasiannorsu-uroksiltakin puuttuvat syöksyhampaat. Tällaisten syöksyhampaattomien aasiannorsujen osuus koko alueen kannasta vaihtelee alueittain, sillä esimerkiksi Sri Lankassa vain yhdellä kahdeskymmenesosalla norsuista on syöksyhampaat, kun taas vastaava luku Etelä-Intiassa on yhdeksän kymmenestä.


19.1.2015

Vesinokkaeläin[muokkaa wikitekstiä]

Platypus.jpg
Platypus.jpg
Vesinokkaeläin (Ornithorhynchus anatinus) on pienikokoinen nisäkäslaji, jota esiintyy Kaakkois-Australiassa ja Tasmaniassa. Neljän nokkasiililajin ohella vesinokkaeläin on yksi viidestä nokkaeläimiin kuuluvasta nisäkäslajista, jotka eivät synnytä eläviä poikasia, vaan munivat. Muiden nokkaeläinten tapaan myös vesinokkaeläimellä on sähköaisti.