Teemasivu:Biologia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut

Biologian teemasivu[muokkaa wikitekstiä]

Mustekala

Tervetuloa biologian teemasivulle! Sivulle on koottu kaikkea mahdollista tietoa liittyen biologiaan. Sivun laatikoihin on valittu tämänhetken suositeltuja artikkeleita ja tietysti myös ajankohtaisia asioita. Voit selata biologia-aiheisia artikkeleita myös luokkien mukaan, mikä toivottavasti helpottaa tiedon etsimistä. Mikäli huomaat jotain puuttuvan, voit antaa siitä palautetta keskustelusivulla, mutta voit myös itse auttaa aiheiden tekemisessä.

Katso myös teemasivut aiheista: kasvit - ympäristönsuojelu - kestävä kehitys - tiede - kemia

Tiesitkö, että...

Kuvapoiminta

Tubal Pregnancy with embryo.jpg 7-viikkoinen (5 viikkoa hedelmöityksestä) alkio kohdunulkoisesti raskauksesta.

Artikkelipoiminta

Gray Fox - Red Rock Canyon, Nevada copy.jpg
Harmaakettu eli puukettu (Urocyon cinereoargenteus) on Amerikassa elävä petoeläin. Se on alkukantainen ja sopeutuvainen koiraeläin. Laji on kaikkiruokainen ja syö paljon sekä kasvi- että eläinravintoa ja etsii ravintonsa pääasiassa öisin. Päivänsä harmaaketut viettävät maakoloissa, ontoissa puissa tai kasvillisuuden kätköissä. Ne elävät yleensä pareittain ja muodostavat yhteisen reviirin. Poikueessa on keskimäärin 3–4 pentua, jotka emo synnyttää maa- tai puunkoloon. Muista koiraeläimistä poiketen se kiipeilee taitavasti puissa, joista se saa turvaa pedoilta. Se on pienemmän saariharmaaketun ohella toinen nykyään elävä harmaakettujen sukuun kuuluva laji. Harmaakettua metsästetään paljon sen turkin takia.
19.1.2015

Cscr-featured.svg Vesinokkaeläin[muokkaa wikitekstiä]

Platypus.jpg
Vesinokkaeläin (Ornithorhynchus anatinus) on pienikokoinen nisäkäslaji, jota esiintyy Kaakkois-Australiassa ja Tasmaniassa. Neljän nokkasiililajin ohella vesinokkaeläin on yksi viidestä nokkaeläimiin kuuluvasta nisäkäslajista, jotka eivät synnytä eläviä poikasia, vaan munivat. Muiden nokkaeläinten tapaan myös vesinokkaeläimellä on sähköaisti.
Lue lisää ...