Tales of Xillia 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tales of Xillia 2
Tales of Xillia 2.jpg
Kehittäjä Namco Bandai Games
Julkaisija Namco Bandai Games
Tuottaja Hideo Baba
Suunnittelija Kōsuke Fujishima
Säveltäjä Motoi Sakuraba
Pelisarja Tales of
Julkaistu
  • JP 1. marraskuuta 2012
  • NA 19. elokuuta 2014
  • EU 22. elokuuta 2014
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 16
Alusta PlayStation 3
Jakelumuoto Blu-ray
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tales of Xillia 2 (jap. テイルズ オブ エクシリア, Teiruzu Obu Ekushiria 2) on Namcon kehittämä ja julkaisema tietokoneroolipeli. Peli julkaistiin Japanissa PlayStation 3:lle vuonna 2013 sekä Yhdysvalloissa ja Euroopassa ja Australiassa vuonna 2014. Peli kuuluu Tales of -pelisarjaan ja on Tales of Xillian jatko-osa.

Peli sijoittuu vuosi Tales of Xillian jälkeen. Sen päähenkilö on Ludger Kresnik. Kresnikin perheellä on kyky siirtyä särkyneisiin ulottuvuuksiin. Koska henki nimeltä Origin ei kykene tukemaan sielujen runsasta määrää, yritys nimeltä Spirius Corporation palkkaa Ludgerin tuhoamaan särkyneet ulottuvuudet pitääkseen maailman tasapainossa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Isänsä ohjeistamana 8-vuotias tyttö Elle Mel Marta lähtee etsimään Canaanin maata. Mutta juna, johon hän astuu kaapataan ennen sen lähtöä. Ludger Kresnik seuraa Elleä samaan junaan ja yhdessä Jude Mathisin avulla estää hyökkäyksen. Mutta juna törmää ja lääkintähoidon takia Ludger on velkaa Spirius Corporationille 20 miljoonaa galdia. Etsiessään keinoa Canaanin maahan pääsemiseksi sekä velkojen maksamiseksi, Ludger tapaa muut Tales of Xilliasta tutut protagonstit, sekä Gaiuksen ja Muzét'n. He saavat tietää Spiriuksen jäljittävän jakautuneita ulottuvuuksia (fractured dimensions), eroavuuskatalyyttien (divergence catalysts) myötä syntyneitä vaihtoehtoisia todellisuuksia. Tietoisena Kresnikin suvun kyvystä astua näihin ulottuvuuksiin ja tuhota katalyytteja, Spiriuksen toimitusjohtaja Bisley Bakur antaa Ludgerille tämän tehtävän, koska suuri henki Origin ei kykene enää tukemaan sielujen runsaslukuisuutta. Samalla Ludgerin on löydettävä myös tehtäväänsä aiemmin hoitanut isoveljensä Julius Kresnik, jota syytetään aiemmasta junakaappauksesta.

Ludgerille ja muille protagonisteille selviää vähitellen, että maailman nykytilanne johtuu 2 000 vuotta vanhasta kokeesta, jonka ovat järjestäneet kolme suurinta henkeä: Origin, Maxwell ja Chronos. Kokeen tarkoitus oli selvittää oliko ihmiskunta säästämisen arvoinen. Ensimmäinen Canaanin maahan päässyt ihminen saisi esittää toiveen Originille, joka täyttäisi sen. Osana koetta, ihmisiä alusta asti halveksinut Chronos oli antanut Kresnikin suvulle taskukelloilla aktivoitavan voiman nimeltä chromatus: sama voima, joka salli jakautuneisiin ulottuvuuksiin siirtymisen ja niiden tuhoamisen. Jos miljoonas eroavuuskatalyytti syntyy ennen kuin kukaan ihminen pääsisi Canaaniin esittämään toiveensa, Origin vapauttaisi kaiken jälleensyntymisprosessista syntyvän miasman käyttäen sitä tuhotakseen kaiken muun paitsi henget. Lisäksi Kresnikin sukuun syntyy aina joka sukupolvi erikoishenkilö, jolla on voima ottaa esineitä jakautuneista ulottuvuuksista ja jota kutsutaan Kresnikin avaimeksi. Nykyiseksi Kresnikin avaimeksi paljastuu Elle, jonka avulla Ludger saa käsiinsä neljä Tiemerkkiä (Waymarkers).

Etsiessään viidettä ja viimeistä Tiemerkkiä Ludger ja muut saavat tietää Ellen tulevan tulevaisuuteen sijoittuvasta jakautuneesta ulottuvuudesta ja että viimeinen Tiemerkki on Ellen isä, Victor, joka on kyseisen ulottuvuuden versio Ludgerista. Victor yrittää tappaa Ludgerin korvatakseen hänet pääulottuvuudessa, mutta kuoleekin itse. Lisäksi selviää, että chromatuksen liika käyttö muuttaa käyttäjän itse eroavuuskatalyytiksi. Ludger huomaa saaneensa oman voimansa Elleltä, joka oli itse alkanut jo muuttua katalyytiksi. Kun kaikki viisi Tiemerkkiä tuodaan yhteen, Canaanin maa tulee näkyviin. Bisley sieppaa Ellen ja lähettää muut agenttinsa pidättelemään Ludgeria ja muita, koska haluaa omana toiveenaan orjuuttaa kaikki henget. Voitettuaan agentit, Ludger ja muut saavat tietää, että päästäkseen Canaaniin oli muodostettava sielusilta uhraamalla joku Kresnikin suvun voimakas jäsen. Bisley uhrasi oman alaisensa, Rideaux'n, päästäkseen sinne. Julius puolestaan tarjoaa itsensä uhriksi Ludgerin ja muiden sisäänpääsylle.

Pelissä on neljä eri lopetusta. Ensimmäinen toteutuu, jos Ludger kieltäytyy tappamasta Juliuksen ja toinen taas, jos Ludger saa velkansa maksettua. Muut lopetukset toteutuvat, jos Ludger ystävineen pääsee Canaanin maahan. He voittavat Chronoksen, mutta Bisley tuhoaa Ludgerin taskukellon, jolloin Elle antaa Ludgerille Victorin taskukellon ja Ludger saa käyttöönsä täysin omilla voimillaan toimivan chromatuksen. Sen avulla hän voittaa Bisleyn, joka tekee itsemurhan välttääkseen katalyytiksi muuttumisen. Normaalissa lopetuksessa Origin toteuttaa ryhmän toiveen tuhota kaikki jakautuneet ulottuvuudet, mutta silloin Elle katoaa itsekin. Ludgerista tulee vuosien kuluttua Spiriuksen toimitusjohtaja ja hän tapaa pääulottuvuuden version Ellen äidistä, Lara Mel Martasta. Todellisessa lopetuksessa Ludger muuttaa itsensä chromatuksella miljoonanneksi katalyytiksi ennen Elleä, peruen Ellen oman muuttumisen ja kadoten tämän sijasta jakautuneiden ulottuvuuksien mukana. Vuosia myöhemmin Elle lukee uutisartikkeleita ystäviensä saavutuksista.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääniraita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tunnuskappale on "Song 4 u", jonka on tehnyt Ayumi Hamasaki kuten edelliseenkin peliin.[1][2] Kappale on myös Hamasakin mini-CD:llä.[2]

Pelin ääniraita on julkaistu kolmella CD:llä marraskuussa 2012.[3]

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Takashi Kondō  … Ludger Kresnik, Victor  
 Mariya Ise  … Elle Mel Marta  
 Tsubasa Yonaga  … Jude Mathis  
 Miyuki Sawashiro  … Milla Maxwell  
 Tomokazu Sugita  … Alfred Vint ”Alvin” Svent  
 Yuki Horinaka  … Elize Lutus  
 Haruna Ikezawa  … Teepo, Rollo  
 Mugihito  … Rowen J. Ilbert  
 Saori Hayami  … Leia Rolando  
 Ryōtarō Okiayu  … Erston Outway / Gaius  
 Asami Sanada  … Muzét  
 Tsutomu Isobe  … Bisley Bakur  
 Junichi Suwabe  … Chronos  
 Kōji Yusa  … Rideaux  
 Shōtarō Morikubo  … Ivar  
 Tōru Ōkawa  … Julius Kresnik  
 Rie Tanaka  … Vera  
 Satomi Sato  … Nova  
 Aya Endō  … Origin  
 Hiroyuki Kinoshita  … Gilandor Yul ”Gilland” Svent  
 Hidenobu Kiuchi  … Li Ying Long Dau / Wingul  
 Takumi Yamazaki  … Balan  
 Kozue Kamada  … Driselle Sharil  
 Susumu Chiba  … Yurgen Kitarl  
 Ryūzaburō Ōtomo  … Ortega ”Jiao” Kitarl  
 Maaya Sakamoto  … Nadia L. Travis / Agria  
 Rina Satō  … Jill Lewin / Presa  
 Hiromi Hirata  … Celsius  
 Hōchū Ōtsuka  … Nachtigal I. Fenn  
 Chikao Ōtsuka  … Maxwell  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Josh Grelle  … Ludger Kresnik, Victor  
 Brina Palencia  … Elle Mel Marta  
 Sam Riegel  … Jude Mathis  
 Minae Noji  … Milla Maxwell  
 Matthew Mercer  … Alfred Vint ”Alvin” Svent  
 Erin Fitzgerald  … Teepo, Rollo  
 Todd Haberkorn  … Rowen J. Ilbert  
 Lauren Landa  … Leia Rolando  
 Travis Willingham  … Erston Outway / Gaius  
 Jessica Straus  … Muzét  
 Mike McFarland  … Bisley Bakur  
 Joel McDonald  … Chronos  
 Eric Vale  … Rideaux  
 Orion Acaba  … Ivar  
 J. Michael Tatum  … Julius Kresnik  
 Michelle Ruff  … Vera  
 Cristina Vee  … Nova  
 Liam O’Brien  … Gilandor Yul ”Gilland” Svent  
 Kaiji Tang  … Li Ying Long Dau / Wingul  
 Patrick Seitz  … Ortega ”Jiao” Kitarl  
 Kate Higgins  … Nadia L. Travis / Agria  
 Ali Hallis  … Jill Lewin / Presa  
 Rachel Robinson  … Celsius  
 Michael McConnohie  … Maxwell  
 Yuri Lowenthal  … sivuäänet  
 Ben Diskin  … sivuäänet  
 Dan Woren  … sivuäänet  
 Kira Buckland  … sivuäänet  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tales of Xillia 2 Brings Back Ayumi Hamasaki, ufotable (Updated) animenewsnetwork.com. 2.6.2012. Viitattu 23.2.2021. (englanniksi) 
  2. a b Ayumi Hamasaki to release mini-album in November, including Tales of Xillia 2 theme song n4g.com. Viitattu 23.2.2021. (englanniksi)
  3. TALES OF XILLIA2 Original Soundtrack vgmdb.net. Viitattu 23.2.2021. (englanniksi) 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]