Sveriges Radio P2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sveriges Radio P2 eli SR P2 on Ruotsin yleisradioyhtiön Sveriges Radion valtakunnallinen radiokanava. Sen ohjelmisto koostuu musiikista sekä lähetyksistä vähemmistökielillä, kuten suomeksi, saameksi, englanniksi, albaniaksi sekä arabiaksi. Kanavan musiikkitarjontaan kuuluu klassinen, jazz-, ja folk-musiikki. Suomessa kanavan vastineet ovat Yle Radio 1 ja Yle Klassinen.

Suomenkielinen Sisuradio lähettää P2:lla arkisin 6.00–6.35 ja 16.00–17.00, lauantaisin 14.00–15.00 sekä sunnuntaisin 7.00–9.00 ja 16.00–17.00. Tukholmassa P2 on pelkästään musiikkikanava, eli se lähettää samaa ohjelmaa nettiradio P2 Alltid musikin kanssa. Vähemmistökielilähetykset ovat Tukholmassa P6-kanavan ohjelmistossa.

P2:n lähetystä voi kuunnella FM-taajuuksilla Ruotsissa, Suomessa Lapin läänin länsirajalla ja Ahvenanmaalla sekä maailmanlaajuisesti internetissä. Kanava kuuluu Suomessa myös Telian kaapeli-TV-verkossa Meri-Lapissa ja Rovaniemellä, Anvian kaapeli-TV-verkossa Vaasan, Seinäjoen ja Kokkolan alueella ja DNA:n kaapeli-TV-verkossa Oulussa.

Kanava kuuluu Meri-Lapissa taajuudella 93,6 MHz. Sen lähetin sijaitsee Ruotsin Kalixissa Teracomin radio- ja TV-asemalla. Kanavaa voi kuunnella Telian kaapeli-TV-verkossa Meri-Lapissa taajuudella 94,1 MHz ja Rovaniemellä 96,2 MHz.[1]

Anvian kaapeli-TV-verkossa kanava kuuluu Vaasan ja Seinäjoen alueilla taajuudella 98,5 MHz ja Kokkolan alueella 90,2 MHz.[2]

DNA:n kaapeli-TV-verkossa kanava kuuluu Oulussa taajuudella 100,7 MHz.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä radioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.