Suomen Poliisijärjestöjen Liitto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto (SPJL) on suomalainen poliisin, oikeushallinnon, Hätäkeskuslaitoksen ja Suojelupoliisin ammattilaisten ammattijärjestö. Sen 83 jäsenyhdistykseen kuuluu noin 11 000 jäsentä[1]. SPJL kuuluu akavalaiseen järjestökenttään.[2] SPJL on Pohjoismaiden poliisiliiton (Nordiska Polisförbundet) ja Euroopan poliisijärjestöjen keskusliiton (The European Confederation of Police, EuroCOP) jäsenjärjestö. Liiton toimisto sijaitsee Helsingissä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liitto sai nykyisen muotonsa vuonna 1995, kun vuonna 1923 perustettu Suomen Poliisien Liitto, vuonna 1930 perustettu Suomen Rikospoliisien Liitto ja vuonna 1934 perustettu Poliisikunnan Keskusliitto yhdistyivät Suomen Poliisijärjestöjen Liitoksi.

Jäsenistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäsenistö työskentelee poliisihallinnossa, oikeusministeriön hallinnonalalla ja Hätäkeskuslaitoksessa ja Suojelupoliisissa. Liittoon kuuluu muun muassa poliiseja, poliisin kansliahenkilökuntaa, oikeuslaitoksen toimistosihteerejä ja hätäkeskuspäivystäjiä. Liitolla on myös opiskelijajäseniä.

Organisaatio ja toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SPJL:n korkeinta päätösvaltaa käyttää joka neljäs vuosi kokoontuva liittokokous, joka muun muassa valitsee valtuuston, hallituksen ja liiton puheenjohtajan. Vuoden 2017 liittokokouksessa puheenjohtajaksi valittiin Jonne Rinne. Järjestöpäällikkönä toimii Mika Nygård.[3]

Liitto julkaisee Poliisi & Oikeus -lehteä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Poliiseista Akavan tuorein jäsenliitto akava.fi. 15.4.2013. Viitattu 10.8.2016.
  2. Poliiseista Akavan tuorein jäsenliitto spjl.fi. 15.4.2013. Viitattu 10.8.2016.
  3. Yhteystiedot: Toimisto spjl.fi. Viitattu 31.3.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]