Esimiehet ja Asiantuntijat YTY

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ytylogo.gif

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry on vuonna 1992 perustettu akavalainen palvelu- ja edunvalvontajärjestö yksityissektorilla toimiville esimiehille ja asiantuntijoille, joille ei löydy koulutusta vastaavaa YTN-liittoa. Jäseniä on hieman yli 10 000 (2014[1]) asiantuntija- ja esimiestehtävissä muun muassa teknologiateollisuudessa, tietotekniikan palvelualalla, finanssi-, kaupan- ja urheilualalla, rahoitus- ja vakuutusalalla sekä teollisuuden palveluksessa. YTYyn kuuluu yksilöjäsenten lisäksi myös jäsenyhdistyksiä. YTYn jäsenyhdistyksiä ovat Ylen Päällikköyhdistys, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL ry sekä lentäjäyhdistykset Suomen Liikennelentäjäliitto, Flybe Airline Pilot Association, Blue1 Pilot Association, JTF PIlots, AirFixin Liikelentäjät ry ja Norwegian Air Shuttle Pilots' Association Finland NASPA.

YTY kuuluu Akavaan kattojärjestön kautta sekä Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö Ylemmät Toimihenkilöt YTN:ään. YTYn jäsenet vakuutetaan työttömyyden varalta IAET-työttömyyskassassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Historiaa ja nykypäivää YTY. Viitattu 30.7.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.