Akavan sairaanhoitajat ja Taja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry
Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry.jpg
Toimiala Sosiaali- ja terveydenhuollon alalla toimivien johtajien ja asiantuntijoiden ammattiliitto
Kotipaikka Helsinki
Puheenjohtaja Helena Vertanen
Toiminnanjohtaja Kukka Junno
Jäsenmäärä 2 400
Sivusto http://www.taja.fi/
Jäsenlehti Pro Terveys

Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry on valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon alalla johto- ja asiantuntijatehtävissä toimivien ja alaa opiskelevien edunvalvontajärjestö. Järjestö ajaa jäsentensä ammatillisia, koulutuksellisia ja taloudellisia etuja, edistää jäsenistönsä ammattitietouden ja -taidon ylläpitämistä ja kehittämistä sekä edistää hyvinvointipalvelujen kehitystä. Akavan sairaanhoitajat ja Tajan kotipaikka on Helsingissä ja jäseniä sillä on noin 2 400. Akavan sairaanhoitajat ja Taja on keskusjärjestö Akavan jäsenjärjestö.

Yhdistyksen toiminta alkoi epävirallisesti jo vuonna 1917. Virallisesti yhdistys rekisteröitiin vuonna 1957 nimellä Suomen sairaalain ylihoitajat. Perustajina olivat Helsingin Auroran sairaalan ylihoitajat, jotka halusivat päästä vaikuttamaan enemmän omaan työhönsä ja sairaalalaitoksen kehittämiseen. Yhdistys liittyi Akavaan 1973. Nimi muutettiin 60-luvulla Ylihoitaja-yhdistykseksi ja vuonna 2001 muotoon Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry.

Heinäkuussa 2016 yhdistyksen jäsenyys avattiin sairaanhoitajille ja sairaanhoitajaopiskelijoille. Uudistuksen myötä myös yhdistyksen nimi muuttui Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry:ksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.