Sun Volley Oulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sun Volley
Koko nimi Sun Volley
Perustettu 2009
Kotipaikka Oulu
Kenttä Oulun urheilutalo
Puheenjohtaja Antero Risto
Valmentaja Sami Kurttila

Sun Volley ry on oululainen lentopalloseura. Seura syntyi, kun Kempeleen Lentopallon liigajoukkue siirtyi Ouluun, koska Kempeleen kunta ei enää halunnut rahoittaa KemPeLeen SM-liigajoukkueen toimintaa. [1] Uusi seura ja joukkue nimeltään Sun Volley voitti heti kaudella 2009–2010 miesten lentopallon Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin. Sun Volley luopui liigapaikastaan kauden 2012–13 päätteeksi talousvaikeuksista johtuen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sun Volley perustettiin vuonna 2009 jatkamaan Kempeleen Lentopallon miesten SM-liigajoukkueen toimintaa Oulussa. Kempeleen Lentopallosta eriytyi miesten huippulentopalloon keskittynyt Sun Volley ja vaihtoi kotipaikkakunnakseen Oulun, koska Kempeleen harjoitteluolosuhteet olivat joukkueen mielestä haitalliset lajille ja altistivat pelaajat useille loukkaantumisille. Kempeleen kunta ei halunnut tukea joukkuetta enää, jolloin seura teki omat ratkaisunsa.

Sun Volleyn runko pysyi lähes samana kuin sen KemPeLeen aikana olleella joukkueella, kun joukkue lähti kauten 2009-10. Seura hankki vain muutaman uuden pelaajan riveihinsä, kuten passari Eemi Tervaportin. Sun Volleyn ensimmäinen kausi oli menestys, kun joukkue voitti ensin Suomen Cupin ja myös Suomen mestaruuden.

Toinen kausi liigassa ei ollut yhtä hyvä oululaisjoukkueella. Joukkueeseen tuli edelliskaudesta poiketen ulkomaalaisvahvistuksia mukaan ja joukkue pelasi Euroopan Cupia. Tulokset jäivät laihoiksi niin Suomen Cupissa, Euroopan Cupissa ja Mestaruusliigassa. Sun Volley ei edennyt mitalipeleihin. Runkosarjassa joukkue oli kuudes ja tippui Isku-Volleylle välierissä suoraan otteluvoitoin 0–3.

Kolmas kausi liigassa päättyi vielä onnettomammin kuin edellinen. Sun Volley valahti niukasti liigakarsintoihin, joissa se kuitenkin säilytti paikkansa suoraan otteluvoitoin 3–0 Kyyjärven Kykyä vastaan pelatussa karsintasarjassa. Vaikka Sun Volley sai oikeuden anoa liigalisenssiä kaudeksi 2012–13 liigakarsinnat voitettuaan, seura luopui Mestaruusliigapaikastaan johtuen talousongelmista. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]