Oulunsalon Pallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
OsPa
Koko nimi Oulunsalon Pallo
Perustettu 1989
Kaupunki Oulu
Kenttä Oulunsalon tekonurmi
Värit sininen/valkoinen
Omistaja Oulunsalon Pallo ry
Puheenjohtaja Janne Siipola
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Oulunsalon Pallo ry (OsPa) on oululainen jalkapallo- ja futsalseura. Seura on perustettu vuonna 1989.[1]

Oulunsalon Pallon miesten jalkapallojoukkue pelasi kaudella 2023 Kolmosessa.[2] Seura keskittyy toiminnassaan juniorityöhön sekä tytöissä että pojissa.[3] Seuran poikien U17-ryhmä saavutti vuonna 2020 SM-pronssia futsal-liigassa.

Oulunsalon Pallo ry:n tarkoituksena on edistää jäsentensä liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua ja futsalia, tavoitteena fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin kehittäminen. Seuran arvoja ovat rehellisyys, avoimuus ja läpinäkyvyys. OsPa onkin vakiinnuttanut asemansa Oulun seudulla lähinnä juniorijalkapalloon keskittyvänä kasvattajaseurana.[4]

OsPan kotipaikka on Oulu, Oulunsalon kaupunginosa, jossa on myös seuran kotikenttä Oulunsalon tekonurmi Pitkäkankaan urheilu­keskuksessa.[5] Seuran toimisto sijaitsee Oulunsalon liikuntakeskuksessa, Tuohikuja 6, 90460 Oulunsalo.[1][4]

Seuran päätapahtuma on vuosittain järjestettävä Kapteeni Cup.[4] OsPa on mukana myös #emmekiusaa-kampanjassa. Lisäksi seura järjestää vuosittain Juhani Pennanen -maalivahtileirin.

OsPan yhteistyösopimusseuroja on AC Oulu, poikalinjalla Oulun Luistinseura ja tyttölinjalla helmikuusta 2023 lähtien ONS.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Oulunsalon Pallo
  2. OsPa 2023 Suomen palloliitto
  3. Joukkueet Oulunsalon Pallo ry (OsPa)
  4. a b c Seuran esittely Oulunsalon Pallo ry (OsPa)
  5. Oulunsalon Pallo Suomen palloliitto