Kyyjärven Kyky

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kyyjärven Kyky
Perustettu 1945
Kapasiteetti 400 istumapaikkaa
Puheenjohtaja Suomi Juha Eteläkari

Kyyjärven Kyky on 1945 perustettu yleisseura. Seuran lajeina ovat tällä hetkellä: lentopallo, jalkapallo, pesäpallo, yleisurheilu ja yhdistelmäjaoston alaisuudessa hiihto, soutu –ja melonta sekä tikkaurheilu. Seuran miesten lentopallojoukkue nousi kaudeksi 2022–2023 Mestaruusliigaan.

Miesten 1-sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miesten 1-sarjan lentopallojoukkue on jo monta vuotta pelannut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Sen historian toistaiseksi parhain saavutus 1-sarjassa on sarjan mestaruus kaudelta 2014-2015 sekä liigakarsintapaikka lisäksi kausilta 2011-2012 ja 2012-2013. Joukkue tunnetaan lempinimellä "betonimiehet", joka tulee Kyvyn päärahoittajasta Kyky Betsetistä.

Kausi 2005-2006:

Kyky aloitti kautensa osallistumalla Suomen Cupiin, jossa se sai vastustajakseen SM-liigajoukkue Keski-Savon Paterin Varkaudesta. Pateri vei ottelun selvästi, mutta vastusta Kyky antoi vieden jokaisessa erässä yli viisitoista pistettä. Pohjoislohkon alku runkosarjassa joukkue oli lopulta kymmenennellä sijalla ja jatkoi pelejään alajatkosarjassa nostaen pelin tasoaan huomattavasti. Kyky oli lopulta sijalla kolme jääden vain kaksi pistettä noususta yläjatkosarjaan ja näin pudotuspeleihin.

Kausi 2006-2007

Kyky osallistui jälleen Suomen Cupiin, jossa tie nousi lopulta pystyyn SM-liigajoukkue Pielaveden Sampolle. Kausi oli muutenkin vaikea kyyjärveläisille, kun joukkue koki loukkaantumisia paljon. Lopulta joukkue joutui putoamiskarsintaan, mutta selvitti sarjapaikkansa komeasti voittamalla pelinsä. Kauden aikana myös maailmanparhaimpiin beach volley pelaajiin kuuluvat Rivo Vesik ja Kristian Kais kävivät pelaamassa Kyvyssä kolme ottelua.

Kausi 2007-2008:

Kausi oli Kyvyn historian toistaiseksi paras, kun joukkue oli erittäin tiukassa runkosarjassa seitsemännellä sijalla. Joukkue tippui Suomen Cupista SM-liigajoukkue Vaasan Kiistolle. Joukkueessa ulkomaalaisvahvistuksina pelasivat valkovenäläinen Aliaksei Yeutukhovich sekä latvialainen Darius Abromavicius. Kyky hankki kesken kauden riveihinsä myös brasilialaisen Pedron, mutta Kyky erotti hänet jo kolmen ottelun jälkeen huonojen peliesitysten vuoksi.

Kausi 2008-2009:

Kausi alkoi Kyvyltä hyvin, kun se otti voiton Suomen Cupissa 1-sarjajoukkue Mäntän Valosta. Toisella kierroksella vastaan astui SM-sarjajoukkue Valkeakosken Isku-Veikot, jolle Kyky hävisi niukasti. Kyvyn varsinainen sarjakausi päättyi yhdeksänteen sijaan alkukauden vaikeuksien jälkeen. Joukkueessa alkukautena pelanneet valkovenäläinen Aliaksei Yeutukhovich ja latvialainen Darius Abromavicius eivät uskoneet enää joukkueeseen, vaan lähtivät Kyyjärveltä kotimaihinsa. Kyky sai heidän tilalleen kaksi uutta ulkomaalaispelaajaa: liettualainen Saulius Astrauskas ja virolainen Argo Arak. Argo oli pelannut Shenger-liigaa Parnu VK:n joukkueessa ja ollut myös Viron maajoukkueen pelaajana.

Kausi 2010-2011: Kyky sai liikkeelle ehkä parhaimman joukkueensa kautta aikojen. Se näkyi, kun joukkue sijoittui pohjoislohkossa kolmanneksi ja eteni lopulta aina välieriin saakka. Suoritus oli KyKyn seurahistorian kaikkien aikojen paras.

Kausi 2011-2012: KyKy sijoittui 1-sarjassa kolmanneksi ja eteni liigakarsintaan voitettuaan pudotuspeleissä TKT:n ja Vaasan Kiiston. Karsinnassa Sun Volley oli kuitenkin parempi otteluvoitoin 3-0.

Kausi 2012-2013: KyKy sijoittui 1-sarjassa toiseksi ja eteni liigakarsintaan voitettuaan pudotuspeleissä TKT:n ja Himangan Urheilijat. Karsinnassa Korson Veto oli kuitenkin parempi otteluvoitoin 3-0.

Kausi 2013-2014: KyKy sijoittui 1-sarjassa neljänneksi. Puolivälierissä joukkue voitti jälleen TKT:n, mutta välierissä oli taipuminen Mikkelin Passareille lisäerän jälkeen otteluvoittojen mentyä tasan 1-1. Lisäerän Passarit voittivat 34-32.

Kausi 2014-2015: KyKy voitti 1-sarjan mestaruuden, mutta liigakarsinnassa LiigaSärkät oli selkeästi parempi uusien liigasopimuksensa voitoin 3-0.

Kausi 2015-2016: KyKy voitti 1-sarjan ylemmän jatkosarjan, mutta hävisi välierissä Maaningan Mahdille lisäerän jälkeen.

Kausi 2016-2017: KyKy voitti 1-sarjan runkosarjan, mutta hävisi välierissä Susiraja Volleylle kahdesti 2-3 ja putosi sarjan loppuottelusta ja liigakarsinnoista.

Kausi 2017-2018: KyKyn oli tyytyminen runkosarjan 7. sijaan, jolla irtosi paikka puolivälieriin, joissa Maaningan Mahti pudotti joukkueen jatkosta kahdella 3-0 -voitolla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]