Stuart Little 2 (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stuart Little 2
Pelin eurooppalainen kansikuva.
Pelin eurooppalainen kansikuva.
Kehittäjä Activision
Julkaisija Activision[1]
Julkaistu NA 12. heinäkuuta 2002[2]
EU 19. heinäkuuta 2002[2]
Lajityyppi Tasohyppely, toimintaseikkailu
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 3+
Alusta Game Boy Advance, PlayStation, Windows
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Stuart Little 2 on tasohyppelyn ja toimintaseikkailun ominaisuuksia yhdistelevä videopeli, joka pohjautuu samannimiseen elokuvaan. Pelin kehitti ja julkaisi Activision PlayStationille, Game Boy Advancelle ja Windowsille.[1] Peli julkaistiin Pohjois-Amerikassa 12. heinäkuuta ja Euroopassa 19. heinäkuuta 2002.[2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä pelaaja ottaa Littlen perheen hiiren Stuartin roolin. Peli sisältää yhteensä seitsemän erilaista tasoa, joista kuudessa ensimmäisessä pelaajan pitää Stuartilla löytää ja kerätä seitsemän erilaista sormusta kanarianlintu Margalon ohjeistuksella. Kerättyään yhteensä 30 sormusta pelaaja avaa viimeisen tason nimeltään "Falcon Boss", jossa päihitetään sekä pelin että elokuvan päävihollinen "Haukka".

Päävastustasoa lukuun ottamatta jokaiseen tasoon kätketyistä sormuksista yhden löytää piilopaikasta, toisen saa kultaisesta matkalaukusta johon käy kultainen avain, kolmannen saa löydettyään viisi kasvopalikkaa, neljännen saa kerättyään tarpeeksi Littlen kissan Snowbellin kissankeksejä sekä vietyään ne tämän ruokakulholle, ja loput kolme saa suorittamalla tasoista löytyviä Margalon haasteita. Vastaantuleviin haasteisiin kuuluu esimerkiksi lentokoneella lentäminen, skeittilautailu, sekä autolla ajaminen. Kulkuneuvohaasteissa pelaajan päätehtävänä on saada kerättyä haastealueelta kaikki tähdet.

Pelissä pelaaja kohtaa myös lukuisia vihollisia, joita voi päihittää joko Stuartin kieppumishyökkäyksellä tai heittämällä tasoista löytyvillä heittoesineillä. Joitakin vihollisia pelaaja voi kuitenkin ainoastaan saada väliaikaisesti pökertymään. Näihin luokittuu esimerkiksi lelurobotit ja lokit. Pelaajalla on aina tason aloittaessa kolme elämää ja kolme energiasydäntä. Jos pelaaja menettää kaikki energiasydämet, Stuart pökertyy ja palautuu viimeisimmälle uudelleenaloituspaikalle, menettäen samalla yhden elämän.

Pelaaja voi nostaa energiasydämien määrää jokaiseen tasoon kätketyistä sinisistä matkalaukuista löytyvillä tyhjillä jäätelötötteröillä. Näiden matkalaukkujen lisäksi tasoista löytyy vihreitä matkalaukkuja joista löytyvillä jäätelöillä pelaaja voi täydentää menetettyjä tai tyhjiä energiasydänpaikkoja, sekä punaisia matkalaukkuja joista löytyy aina yhden lisäelämän antava sydän. Punaiset matkalaukut pelaaja voi avata vain heittohyökkäyksellä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai pääosin ristiriitaisia vastaanottoja, sillä Metacriticillä muodostui ainakin PlayStation-versiolle 7 arvostelun keskiarvoksi 62/100.[3] GameSpot antoi pelille 5.3/10 pistettä.[4] IGN antoi pelille 7/10 pistettä, todeten että "Vain muutama viikko sitten Sony suututti useamman kuin muutaman lapsen Lilo & Stitchillä, keskimääräisellä lasten pelillä, joka oli turhauttava. Nyt heillä on Stuart Little 2 ostettavissa hyllyille aivan sen viereen, joka on keskimääräinen lasten peli, mutta ei turhauttava".[5] GameFAQs antoi pelille 7/10 pistettä kehuen mekaniikkojen vankkaa joukkoa, kenttäsuunnittelua, sekä ihmisarvoista ulkonäköä, mutta kritisoi pelin erittäin lyhyttä kokemusta, liian pientä erottuvuutta muista edeltäjistään genressään sekä hyvin pientä musiikkiraitojen määrää.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]