Sniper Elite

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sniper Elite
Kehittäjä Rebellion Developments
Raylight Studios (Wii)
Julkaisija MC2 France
Reef Entertainment (Wii)
Jakelija Atari
Namco
Ubisoft
Creative Distribution (Wii)
Ohjaaja Jason Kingsley
Christopher Kingsley
Tuottaja Emerson Best
Suunnittelija Emerson Best
Taiteilija James Fraser
Andrew Brady
Mark Hill
Daniel Meeuws
Damien Rayfield
Jamie Sims
Rob Stevens
Rupert Young
Ken Turner
Säveltäjä Tom Bible
Pelisarja Sniper Elite
Julkaistu
  • NA 18. lokakuuta 2005
  • EU 30. syyskuuta 2005
Lajityyppi taktinen ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 16
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox, Wii
Jakelumuoto DVD, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sniper Elite on Rebellion Developmentsin kehittämä taktinen ammuntapeli, joka julkaistiin vuonna 2005 Microsoft Windowsille, PlayStation 2:lle, Xboxille ja Wiille. Pelille on myöhemmin julkaistu myös jatko-osat Sniper Elite V2, Sniper Elite 3 ja Sniper Elite 4.

Pelin päähenkilönä toimii yhdysvaltalainen OSS-agentti Karl Fairburne, joka naamioidaan saksalais-tarkka-ampujaksi ja lähetetään Berliiniin vuonna 1945 tehtävänään estää neuvostoliittolaista NKVD:tä saamasta käsiinsä saksalaisten aseteknologiaa. Fairburne saa tehtävän, koska hän on syntyperältään saksalainen ja on asunut lapsuutensa Saksassa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi pelin ominaisuuksista on realistiset ballistiikat. Pelissä täytyy ottaa huomioon ampumaetäisyys, tuulen nopeus ja -suunta ja hahmon pulssi. Kiväärillä tähdätessä peli kuvataan ensimmäisessä persoonassa, mutta muutoin pelikuvakulma pysyy kolmannessa persoonassa. Kun pelaaja osuu vihollista päähän,tai osuu liikkuvaan kohteeseen, peli alkaa seurata luodin kulkua hidastetussa tilassa. Peli poikkeaa muista ammuntapeleistä siinä, että ampuminen vaatii hyvän piilopaikan ja kärsivällisyyttä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Karl Fairburne:: Yhdysvaltalainen OSS-agentti, joka lähetetään Berliiniin estämään NKVD:tä saamasta käsiinsä saksalaisten aseteknologiaa.
  • Martin Bormann: Vaikutusvaltainen natsi-Saksan hahmo, joka aikoo tavata NKVD:n yhteyshenkilön kanssa Brandenburgin portilla aikomuksenaan vaihtaa puolta oman turvallisuutensa takaamiseksi. Bormann kuitenkin tietää liikaa, joten Fairburne saa tehtäväkseen salamurhata Bormann.
  • Vasily Kralovek: NKVD-kenraali, joka aikoo tavata Bormannin järjestääkseen tämän puolenvaihdon. Neuvostoliiton hallitus on antanut Kravolekillä paljon vaikutusvaltaa NKVD:ssä. Kravolekin salamurha on valinnanvarainen tehtävä.
  • NKVD:n polttoainevaraston komentaja: NKVD:n virkamies, joka on Karlhorstin polttoainevaraston komentaja. Hänellä on myös hallussaan koodikirja, joka Fairburnen täytyy ottaa haltuunsa. Karlhostin polttoainevarasto toimii NKVD:n joukkojen tukikohtana.
  • Max Lohmann: Tiedemies, jonka Fairburnen on käsketty vapauttaa ja saattaa takaisin Yhdysvaltoihin estääkseen tätä joutumasta NKVD:n käsiin. Lohmann oli auttanut saksalaisia suunnittelemaan ydinaseita, minkä takia NKVD etsii häntä.
  • Niklas Huber: Huber on upseeri, jolle on annettu komento Nordsigin vesivarastolla. Huberilla on paljon yhteyksiä saksalaissotilaisiin. Fairburne kuulustelee Huberia saadakseen turvakoodin, jonka hän tarvitsee. Koodin saatuaan Fairburne ampuu Huberin äänenvaimennetulla pistoolillaan.
  • Thomas: Thomas on pilotti, joka lennättää Fairburnen ja Lohmannin pois Berliinistä. Fairburne pelasti Thomasin NKVD:ltä.
  • Stephan: Stephan on Thomasin veli. Fairburne pelastaa Stephanin NKVD:ltä, mutta Stephan haluaa jäädä Berliiniin auttaakseen ihmisiä, jotka luottavat häneen.

Ryhmittymät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Wehrmacht ja Waffen-SS: Pitävät yllään vihreitä univormuja. Tavallisilla sotilailla on päässään ruskea kypärä ja upseereilla upseerin hattu. Tarkka-ampujat pitävät yllään neuvostoliittolais-tyylisiä pukuja pitäen päässään huppua. Tämä taktiikka saattaa estää neuvostoliittolaista tarkka-ampujaa ampumasta, jos tämä erehtyy luulemaan saksalaista omaksi puolulaisekseen. Maastopukuihin pukeutuneet SS-joukot ilmestyvät pelin myöhemmässä vaiheessa. Sotilaat taistelevat Puna-armeijaa vastaan Berliinissä.
  • NKVD: Pitävät yllään tummanruskeita univormuja. Tavallisilla sotilailla on päässään harmaa karvalakki ja upseereilla upseerin hattu. Tarkka-ampujat pitävät yllään SS-sotilaiden naamioita peittääkseen kasvonsa. He ottavat hitaasti mutta varmasti Berliinin haltuunsa.
  • Puna-armeija: Koostuu pääosin venäläisistä siviileistä ja vähän kokeneista sotilaista. He ovat kyvyiltään heikkoja, mutta heitä on suuri määrä.
  • Saksan vastarinta (GR): Pitävät yllään harmaita takkeja. Heillä on usein käytössään konepistooleja. Fairburne avustaa heitä torjumaan kansallissosialistit ja NKVD.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.