Smallville (5. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Smallville (5. tuotantokausi)
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko The WB
Julkaisupäivä 12. elokuuta 2006
Ensimmäinen esitys 29. syyskuuta 2005
Viimeinen esitys 11. toukokuuta 2006
Esitysten määrä 22

Smallvillen 5. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 29. syyskuuta 2005. Kausi sisältää 22 jaksoa. Kauden viimeinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 11. toukokuuta 2006.

Suomessa ensimmäinen jakso nähtiin 1. lokakuuta 2006 Subtvllä. Kauden esitys Suomessa päättyi 18. maaliskuuta 2007.

Numero Jakson nimi Jakson esityspäivä Suomessa
501 Arrival 1. lokakuuta 2006
502 Kuolevainen 8. lokakuuta 2006
503 Piilevä uhka 15. lokakuuta 2006
504 Vesipeto 22. lokakuuta 2006
505 Thirst 29. lokakuuta 2006
506 Paljastuksia 5. marraskuuta 2006
507 Pirstale 12. marraskuuta 2006
508 Uhraus 19. marraskuuta 2006
509 Haavekuvia 26. marraskuuta 2006
510 Fanaatikko 3. joulukuuta 2006
511 Pankkihuoneen vangit 10. joulukuuta 2006
512 Tilinteon hetki 17. joulukuuta 2006
513 Koston enkeli 24. joulukuuta 2006
514 Hauta 31. joulukuuta 2006
515 Kyborgi 7. tammikuuta 2007
516 Hypnoosin vallassa 14. tammikuuta 2007
517 Rajan taa 21. tammikuuta 2007
518 Pirstoja 11. helmikuuta 2007
519 Armoton 18. helmikuuta 2007
520 Näkymätön vaara 25. helmikuuta 2007
521 Oraakkeli 11. maaliskuuta 2007
522 Välikappale 18. maaliskuuta 2007

Viidennen tuotantokauden jaksot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Arrival (jakson englanninkielinen nimi)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siirtyneenä Yksinäisyyden linnakkeeseen, Clark on jälleen yhteydessä biologiseen isäänsä. Jor-El sanoo ettei Clark voi palata Smallvilleen, sen sijaan hänen täytyy jäädä ja valmistautua pelastamaan planeetta. Chloe , joka myös siirtyneenä Clarkin jäiseen yksinäisyyden linnoitukseen, ei kestä jäätävää kylmyyttä ja luhistuu, rukoillen Clarkia pelastamaan hänet voimillaan. Jor-El kieltää Clarkia lähtemästä, mutta lopulta suostuu, kertoen, että ellei Clark palaa ennen auringonlaskua, seuraukset tulevat olemaan kauheat. Sillä välin, Lana on kauhuissaan, kun hän näkee kaksi Kryptonilaista muukalaista ilmestyvät avaruusaluksesta, joka löytyi meteorikuuron jäännöksistä. Muukalaiset tuhoavat kaikki mitä kaupungista on jäljellä etsiessään Kal-Eliä.

Jor-El riistää Clarkilta tämän voimat, tekee hänestä ihmisen. Riemuissaan siitä, että hän on vihdoinkin "normaali", Clark tavoittelee suhdetta Lanan kanssa ilman salaisuuksia. Mutta kuitenkin sen jälkeen kun Lana, Jonathan ja Martha joutuvat kolmen roiston panttivangeiksi, Clarkin täytyy keksiä keino pelastaa perheensä ilman hänen supervoimiaan. Tässä jaksossa Clark ja Lana päätyvät yhteen

Piilevä uhka

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chloe saa varoituksen Gabrielilta, että hän aikoo laukaista ohjuksen ja hävittää koko Smallvillen. Vieläkin ilman supervoimiaan, Clark kohtaa Gabrielin ja päätyy ammutuksi. Sairaalassa Clark menee tajuttomaksi, ja hänen kohtalo jää Jor-Elin käsiin. Sillä välin Lex uskoo, että Lionelilla on avain, jolla pystyy avaamaan avaruusaluksen.

Kesäiset rantabileet Kraatterijärvellä saavat dramaattisen käänteen kun Lois lyö päänsä hypätessään järveen. Ennen kuin Clark ehtii pelastaa hänet, mysteerinen uimari, Aquaman, toiselta nimeltään Arthur Curry, saapuu pelastamaan Loista. Aquaman nolaa Clarkin uinnissa, joka saattaa tämän ymmälleen. Professori Fine kertoo Clarkille, että Lex on salaisen aseenvalmistusoperaation takana. A.C. murtautuu Luthorcorpin merikeskukseen yrittäen tuhota yhden Lexin torpedoista, ja joutuu Lexin kaappaamaksi.

Thirst (jakson englanninkielinen nimi)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lana päättää kirjautua Metropoliksen yliopistoon viime hetkellä ja joutuu liittymään naisylioppilaiden yhdistykseen löytääkseen majoituksen niin lyhyessä ajassa. Kuitenkin yhdistyksen sisaret tarjoavat Lanalle muutakin kuin yöpaikan sen jälkeen kun hänet muutetaan vampyyriksi ja koulutetaan tappamaan Clark. Sillä välin Chloe hakee toimittajan paikkaa Daily Planetista, mutta lehden hirveä päätoimittaja voi olla liikaa hänelle.

Clark ja Jonathan ovat jännittyneitä kun Jake Jennings, Jonathanin vanhin ystävä, saapuu Kentin farmille pyytämään heidän tukeaan kampanjaansa uudelleenvalitsemisvaaleissa senaattiin. Kuitenkin sen jälkeen, kun nuori tyttö nimeltä Melissa kuolee, paljastuu, että Melissa oli strippari sekä Jenningsin rakastajatar, mikä tekee Jenningsistä pääepäillyn. Löytääkseen vastauksia Chloe vakuuttelee Loisin lähtemään peiterooliin strippariksi, mutta asiat ottavat vaarallisen käänteen, kun diplomaatin poika kidnappaa Loisin ja uhkaa myydä tämän orjuuteen.

Clark altistuu hopealle kryptoniitille, mikä tekee hänestä vainoharhaisen. Hopea kryptoniitti laittaa uskomaan, että Chloe paljastaa hänen salaisuutensa, Jonathan juonii häntä vastaan Lionelin ja Lexin kanssa ja että Lanalla on salainen suhde. Chloe sekä Kentit etsivät raivoisasti parannuskeinoa, mutta Professori Fine on se joka tulee Clarkia pelastamaan - joskin ei ilman taka-ajatusta.

Clark kääntyy Professori Finen puoleen kun Martha sairastuu merkilliseen tautiin ja hänellä on tunteja elinaikaa. Professori Fine vakuuttaa Clarkille, että Jor-El on vastuussa Marthan sairaudesta ja ainoa keino pelastaa hänet on tuhota Fortress of Solitude. Kuitenkin, kun Clark ja Professori saapuvat Fortressiin, Professori yrittää vapauttaa Kenraali Zodin ja tappaa Clarkin.

Lexille annetaan kirje, joka sisältää vahingollisia tietoja, jotka voisivat tuhota Jonathanin elämän. Hänen täytyykin nyt päättää, käyttääkö hän tietoja, sillä ne voisivat aiheuttaa harmia myös Clarkille ja Marthalle. Ennen kuin hän päättää mitä tekee, häntä ammutaan ja hän vajoaa koomaan. Lex uneksii, että hänen äitinsä vierailee hänen luonaan ja näyttää, millaista hänen elämänsä voisi olla, jos hän jättäisi isänsä ja LuthorCorpin. Tuossa elämässä Lex on onnellisesti naimisissa raskaana olevan Lanan kanssa. Sillä aikaa oikeassa elämässä Chloe pyytää Clarkia viemään joululahjoja vähävaraisille lapsille voimiaan apuna käyttäen.

Jonathan saa nimettömän uhkauksen, jossa hänet pakotetaan keskeyttämään senaattorikisa omalta osaltaan. Myöhemmin Clark löytää isänsä verisenä ja hakattuna ja päättää määrätietoisesti löytää hänen kimppuunsa käyneen henkilön. Myöhemmin hän saa selville, että Lexin kannattajat tekevät mitä vain, jotta Lex voittaisi vaalit. Loisin elämä on uhattuna, kun hänet kaapataan ja häntä pyydetään salamurhaamaan Jonathan hänen puheensa aikana. Lionel tarjoaa Marthalle rahaa Jonathanin kampanjaa varten. Lana on taas vakuuttunut siitä, että vastaukset, joita hän etsii löytyvät tutkimalla ensimmäistä meteoriittisadetta.

Pankkihuoneen vangit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksi poliisia, jotka olivat todistamassa avaruusaluksen laskeutumista maahan meteoriittisateen aikana, ottavat Lexin ja Lanan panttivangeiksiin uhaten tappaa Lexin, jos tämä ei kerro avaruusaluksen olinpaikkaa. Kun Lex yrittää paeta kartanon paniikkihuoneesen, häneen osuu Lanalle tarkoitettu luoti. Pelätessään Lexin kuolevan verenhukkaan, Lana pyytää häntä kertomaan poliiseille salaisen olinpaikan, mutta mies myöntää aluksen olleen kadoksissa useita viikkoja. Sillä aikaa Clark saa selville, että Lana on tutkinut avaruusalusta Lexin kanssa ja pelkää tämän saavan pian selville hänen salaisuutensa.

Tilinteon hetki

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark paljastaa salaisuutensa Lanalle, Jonathan ja Lex saavat tietää senaattorinviran vaalien tulokset ja moottoritiellä tapahtuu järkyttävä auto-onnettomuus, joka vie hengen joltain, jota Clark rakastaa. Epätoivoinen Clark pyytää Jor-Elilta apua.

Koston enkeli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark saa selville, että Daily Planetin uusi reportteri – silmälasipäinen ja kömpelö nainen nimeltä Maya – on todellisuudessa naamioitunut kostaja, joka taistelee öisin rikollisuutta vastaan. Clarkin ja Mayan tiet kohtaavat, kun he molemmat etsivät samaa rikollista. Sillä aikaa Clarkin patoutunut ahdinko uhkaa voittamaan hänet.

Nuoren tytön sielu vapautuu, kun Chloe löytää ruumiin Talonin seinien sisältä. Clarkin täytyy seurata sielun jälkiä ja löytää murhaaja, joka on saalistanut tyttöjä Smallvillea viimeisimmät 10 vuotta. Kun Lois yhtäkkiä kidnapataan, Clark koittaa pelastaa hänet.

Sympaattinen tohtori vapauttaa koehenkilön Victorin, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi kone. Häntä on pidetty vankina ja tutkittu LuthorCorpissa. Paetessaan Victor törmää Lanan autoon. Kun Lana näkee miehen kävelevän pois ilman naarmuakaan, hän soittaa Clarkin tutkimaan. Clark ystävystyy Victorin kanssa ja lupaa auttaa tätä löytämään hänen tyttöystävänsä, mutta Lex kaappaa Victorin ja vie hänet takaisin LuthorCorpiin.

Hypnoosin vallassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lex saa selville, että professori Fine oleskelee Hondurasissa ja päättää tavata tämän. Clark tapaa kauniin viettelijättären, Simonen, joka käyttää taianomaista viehätysvoimaansa saadakseen ihmiset toteuttamaan hänen jokaisen toiveensa. Lumoutunut Clark paljastaa voimansa Simonelle, joka käyttää tilaisuutta hyväkseen ja pakottaa Clarkin tappamaan Lexin.

Yhä erostaan Clarkin kanssa poissa tolaltaan oleva Lana kokeilee vaarallista seerumia, jonka avulla hän pääsee elämän ja kuoleman rajamaille tapaamaan edesmenneitä vanhempiaan. Huolestunut Clark rientää pelastamaan Lanaa, jotta tämä ei enää satuttaisi itseään enempää, mutta joutuukin itse tekemisiin kryptoniittia sisältävän seerumin kanssa. Kun Clark päätyy rajamaille, hän pystyy jälleen puhumaan isälleen, äskettäin kuolleelle Jonathanille. Jonathan varoittaa Clarkia Lionelista, joka tietää tämän salaisuuden. Sillä aikaa Lionelin ja Marthan välit lämpenevät entisestään.

Clark ja Martha ottavat huostaan pienen tytön, Madisonin, kun tämän kasvatusäiti murhataan raa'asti. Kun vielä selviää, että Maddiella on kyky murskata lasia ajatuksen voimalla, hänestä tulee pääepäilty murhaan. Sillä aikaa Chloe yllättää Lexin ja Lanan heidän intiimin hetkensä aikana.

Naamioitunut pyöveli ottaa Lionelin panttivangikseen ja johtaa sarjaa monimutkaisia pelejä, jotka Lionelin täytyy voittaa pysyäkseen elossa. Kun Clark kertoo Marthalle, että Lionel tietää hänen salaisuutensa, Martha lähtee tapaamaan miestä, mutta vahingossa hänestäkin tulee pelinappula pyövelin pelissä ja myös hän päätyy taistelemaan elämästään.

Näkymätön vaara

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ollessaan Metropolisissa Clark pelastaa vieraan Graham-nimisen miehen hengen, joka vannoo tekevänsä hyväntahtoiselle Clarkille vastapalveluksen. Valitettavasti Graham sattuukin olemaan palkkamurhaaja, jolla on kyky muuttua näkymättömäksi ja hän päättää, että Lexin tappaminen on paras lahja, minkä hän voi antaa Clarkille. Sillä aikaa Clark keskustelee Lanan kanssa tämän ja Lexin välisestä suhteesta.

Clark on häkeltynyt, kun hän näkee isänsä haamun hautausmaalla, mutta tulee entistä hämmentyneemmäksi, kun Jonathan käskee hänen tappaa Lionelin. Sillä aikaa Lex kehittää rokotetta Finen tappavaan virukseen, mutta Fine tulee väliin ja pistää häntä rokotteella, mikä aiheuttaa Lexissä järkyttävän reaktion.

Professori Fine on vapauttanut viruksen, joka voi tappaa miljoonia ihmisiä ja Clarkin täytyy pysäyttää hänet. Sillä aikaa Lex pohtii, mitä tapahtuu, kun hän paljastaa Lanalle uusimman salaisuutensa.

  1. Smallville - Episode List - Season 5 Internet Movie Database (IMDb). Viitattu 16.9.2015. (englanniksi)