Smallville (1. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Smallville (1. tuotantokausi)
Maa Yhdysvallat
Verkko The WB
Julkaisupäivä 23. syyskuuta 2003
Ensimmäinen esitys 16. lokakuuta 2001
Viimeinen esitys 21. toukokuuta 2002
Esitysten määrä 21 esitystä

Smallvillen 1. tuotantokausikausi käynnistyi Yhdysvalloissa 16. lokakuuta 2001. 1. kausi sisältää 21 jaksoa. Yhdysvalloissa ensimmäisen kauden esitys päättyi 21. toukokuuta 2002.

Suomessa ensimmäinen kausi kännyistyi 20. lokakuuta 2002 ja sen esitys päättyi 16. maaliskuuta 2003

Jaksoluettelo[1][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero Jakson nimi Jakson esityspäivä Suomessa
101 Pilot 20. lokakuuta 2002
102 Muodonmuutos 27. lokakuuta 2002
103 Kuumakalle 10. marraskuuta 2002
104 Vaarallista säteilyä 17. marraskuuta 2002
105 Kylmäsyleily 24. marraskuuta 2002
106 Tiimalasi 1. joulukuuta 2002
107 Ahmatti 8. joulukuuta 2002
108 Hermokimppu 3. lokakuuta 2002
109 Hankala poliisi 15. joulukuuta 2002
110 Hohto 22. joulukuuta 2002
111 Sitova kädenpuristus 29. joulukuuta 2002
112 Verenimijä 5. tammikuuta 2003
113 Liike-energiaa 12. tammikuuta 2003
114 Klubi 19. tammikuuta 2003
115 Sano se kukkasin 26. tammikuuta 2003
116 Koditon 2. helmikuuta 2003
117 Viikatemies 9. helmikuuta 2003
118 Mehiläisten hyökkäys 16. helmikuuta 2003
119 Musertuminen 23. helmikuuta 2003
120 Hämärän rajamailla 2. maaliskuuta 2003
121 Myrsky osa 1/2 16. maaliskuuta 2003

Ensimmäisen tuotantokauden jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pilot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark Kent

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vuonna 1989 Smallvilleen iski meteorimyrsky, jolla oli suuria vaikutuksia kaupunkiin. Myrskyssä sai surmansa 3-vuotiaan Lana Langin vanhemmat ja nuori Lex Luthor menetti tapahtuman johdosta hiuksensa. Meteoriittien mukana saapui nuori Clark Kent, jonka Martha ja Jonathan Kent ottivat hoiviinsa. Nykypäivänä Clark Kent on epävarma nuorukainen, joka on ihastunut kauniiseen Lana Langiin. Yhdessä kahden parhaan ystävänsä - Chloen & Peten - kanssa Clark tutkii outoja tapahtumia Smallvillessä. Lex Luthor saapuu kaupunkiin ja ajaa sillalta ulos, jolloin Clark pelastaa hänen henkensä. Clark ei loukkaannu onnettomuudessa ja tämä johtaa Kentien paljastukseen Clarkista - hän ei ole Maasta.

Muodonmuutos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greg

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Clarkin entistä hyvää ystävää, Gregiä, vastaan hyökkää hänen keräämänsä hyönteiskokoelma. Gregistä tulee pian itsekin hyönteinen, joka iskee silmänsä Lana Langiin. Lex saa selville Whitneyn olleen se henkilö, joka ripusti Clarkin linnunpelättimeksi.

Kuumakalle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmentaja Arnold tulessa

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Smallvillen lukiossa paljastuu lunttausskandaali, johon osallistuvat monet Smallville lukion jalkapallonpelaajista. Clark kutsutaan joukkueeseen mukaan ja suostuu toivoen näin voittavansa Lanan sydämen. Jonathan ei ole yhtä innoissaan ajatuksesta, koska hän pelkää Clarkin käyttävän voimiaan ja satuttavan jotakin. Clark ei kuuntele isäänsä ja liittyy joukkueeseen. Chloe saa selville, että jalkapallojoukkueen valmentaja on lunttausskandaalin takana, ja hän joutuu vaaraan. Sillä välin, Lionel saapuu kaupunkiin ja vaatii Lexiä erottamaan 20 % työvoimastaan. Lana etsii elämälleen suuntaa ja eroaa Chearleadereistä ja ottaa tarjoilijan paikan Beanerystä, paikallisesta kahvilasta.

Vaarallista säteilyä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaarallista säteilyä

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clarkilla alkaa olla päänsärkykohtauksia ja yhtäkkiä hän huomaa näkevänsä esineiden läpi - Clark on saanut uuden kyvyn, röntgenkatseen. Sillä välin, Lexiä syytetään rikoksesta jota hän ei tehnyt ja se johtaa kavalan Roger Nixonin tuloon Smallvilleen. Clarkin täytyy sopeutua uuteen kykyynsä ja estää meteoriitti-vaikutuksen alaisena olevaa Tina Grieriä, jolla on niin kova pakkomielle tulla Lanaksi, että yrittää tappaa tämän. Lex palkkaa Nixonin selvittämään kuinka hän selvisi onnettomuudesta ja minkä takia Clark ei vahingoittunut kun Lex ajoi hänen päälleen.

Kylmä syleily[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

jäämies

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi koulun komeimmista pojista on iskenyt silmänsä Chloeen. Valitettavasti kaikki ihmiset joihin tämä poika koskee muuttuvat jääkalikoiksi. Lex järkkää Clarkille ja Lanalle treffit sekä ehdottaa Kenteille ratkaisua heidän taloudellisiin ongelmiinsa.

Tiimalasi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näky Lexille

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark ja Lana ovat vapaaehtoisia vanhainkodissa, jossa kohtaavat erikoisia asukkeja. Clark tapaa Cassandran, joka näkee tulevaisuuteen. Lana puolestaan tapaa Harryn, joka löytää keinon muuttaa itsensä taas nuoreksi. Harry etsii kostoa heille jotka pilasivat hänen elämänsä. Clarkin pitää pysäyttää Harry ennen kuin hän käy Kentien kimppuun. Cassandra näkee ei niin mukavia asioita Clarkin ja Lexin tulevaisuudesta.

Ahmatti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jody

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Smallvillen lukion oppilas Jody on kyllästynyt kuulemaan olevansa lihava ja ryhtyy vihannesdieetille. Vihannekset on kasvatettu maaperässä, jossa on meteoriitteja ja jonka seurauksena kilot karisevat pois. Pian dieetti kuitenkin aiheuttaa hänelle kouristuskohtauksia ja hän tarvitsee ihmislihaa selvitäkseen. Sillä välin Lanalle järjestetään syntymäpäiväjuhlia Luthorien kartanossa. Clark ei tiedä, mitä ostaisi Lanalle syntymäpäivälahjaksi. Lex saa huonoja uutisia terveydentilastaan ja palkkaa paikallisen meteoriittitieteilijän tutkimaan meteoriittien vaikutusta ihmisiin.

Hermokimppu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Earl

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entinen Kentin tilan apuri Earl palaa Smallvilleen. Ilmeisesti jotkut salaiset kokeilut lannoitustehtaassa ovat tehneet hänestä sairaan. Hän ei kuitenkaan voi parantua ennen kuin tietää mikä teki hänet sairaaksi, eikä LuthorCorp kerro. Earl ottaa joukon Smallvillelaisia opiskelijoita panttivangeiksi näiden ollessa kiertokäynnillä lannoitustehtaassa. Clark ja Lex työskentelevät yhdessä pelastaakseen heidät.

Hankala poliisi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark estää bussiturman

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clarkin ollessa Metropolisissa hän estää bussiturman. Clarkin sankarillisen teon näkee korruptoitunut poliisi, joka haluaa käyttää Clarkin kykyjä omaksi hyväkseen. Poliisilla on kytköksiä Smallvilleen Lex Luthorin kautta, ja Lex on kahdenvaiheilla auttaako Clarkia vai saada tietää tämän salaisuuden. Clark on poliisin kynsissä kun Jonathania syytetään murhasta jota tämä ei tehnyt. Sillä välin Lexin entinen heila Victoria saapuu kaupunkiin business ehdotus mukanaan.

Hohto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hohto

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luthor kartanossa näyttää kummittelevan. Kummituksella tuntuu olevan jotain erityisesti Victoriaa vastaan ja yrittää tappaa tämän. Clark ja Chloe saavat pian selville että kyseessä ei ole kummitus vaan näkymätön henkilö. Lana lähenee Clarkia kun Whitney tuntuu sulkevan hänet elämästään. Clark saa Whitneyn salaisuuden selville; tämän isä vakavasti sairas.

Sitova kädenpuristus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bob Rickman voi solmia mitä kauppoja vain käden puristuksella

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bob Rickman tulee Smallvilleen toiveenaan perustaa oma tehdas. Hän taivuttelee jopa Jonathan Kentin myymään tilansa, jotta voisi rakentaa tehtaansa sinne. Rickmanin entinen bisnes partneri on erakoitunut Kyle, joka paljastaa todellisen syyn Rickmanin business vainuun. Miehet ovat joutuneet meteoriittimyrskyyn ja heillä on kyky taivutella ihmiset tekemään mitä haluavat kädenpuristuksella. Clarkin täytyy löytää keino pysäyttää Rickman ja Lex....jonka Rickman on taivutellut tappamaan Clarkin.

Verenimijiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salama vie Clarkin voimat toiselle opiskelijalle

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onnettomuus, jossa on mukana vihreä meteoriittikivi ja salama, johtaa Clarkin voimien siirtymisen toiselle opiskelijalle Eric Summersille. Ensimmäistä kertaa voi tehdä kaikkia asioita joita haluaa - olla normaali nuori. Kuitenkin, kun Eric alkaakäyttämään saamiaan voimiaan väärin, Clark tajuaa että voimien mukana tulee suuri vastuuntunto, ja yrittää saada voimansa takaisin. Victorian suunnitella ostaa Lex ulos tulee päivänvaloon, mutta hänen tietämättään Lex on manipuloinut häntä koko ajan. Sillä välin, saatuaan todisteita jotka Lexin mielestä osoittavat että hän osui Clarkiin autolla, Lex kertoo Clarkille tutkimuksistaan ja epäilyistään. Clarkin loukkaannuttua Lex päättää, että mitään salaisuutta ei ole olemassakaan ja päättää lopettaa tutkimukset. Ja varoitettuaan Lexiä Victoriasta, Lionel päättää opettaa Lexille pari asiaa.

Liike-energiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Whitney ja Clark

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Smallvilleä vaivaavat salaperäiset murtovarkaat jotka tuntuvat ilmestyvän tyhjästä. Varkaat ovat entisiä jalkapalloilijoita -- he käyttävät meteoriittitatuointeja jotka mahdollistavat heidän kulkunsa seinien läpi. He ryöstävät Lexin kartanon, varastavat tietoa Lexin business kaupoista, jotka tekevät Lexin osasyylliseksi, ja vahingoittavat vakavasti Chloeta. He päättävät käyttää tietoja Lexin kiristämiseksi. Paineet selvitäkseen isänsä sairaudesta ja pelosta menettää jalkapallostipendinsä kasvavat liian suuriksi Whitneylle, ja hän liittyy ryöstelyporukkaan mukaan. Sillä välin, kuultuaan että Nell aikoo myydä leffateatterin jossa Lanan vanhemmat tapasivat, Lana lähestyy Lexiä liikesuunnitelmalla pelastaakseen Talonin.

Klubi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuollut mies on palannut takaisin

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lex näyttää näkevän visioita menneisyydestä--Juden, joka tapettiin kolme vuotta aiemmin Club Zerossa. Näyttää että Jude on palannut kuolleista, vaatien että Lex paljastaa totuuden mitä Club Zerolla tapahtui, ja useat Lexin ystävistä kuten Lana ja Kentit joutuvat ristituleen. Lexin varoituksista huolimatta Clark ryhtyy penkomaan Lexin menneisyyttä saadakseen selville mitä on tekeillä, mutta tutkimuksia häiritsee toinen tutkimus--kouluprojektina Chloe tehtävänä on kertoa Clarkista, ja pääsee hieman liian lähelle Clarkin salaisuutta.

Sano se kukkasin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pete aikoo tappaa Lexin

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osana meteoriittitutkimuksiaan tohtori Hamilton on elvyttänyt sukupuuttoon kuolleen Nicodemus-kasvin. Kasvin, joka erittää pulverimaista kemikaalia. Kasvi aiheuttaa ihmiset paljastamaan heidän piilotetut halunsa.. kuolettavin tuloksin. Jonathan, Lana & Pete alkavat kaikki käyttäytyä eri lailla kuin normaalisti tultuaan alttiiksi kasville ja Clarkin täytyy pelastaa heidät. Sillä välin, luottamiskysymyksiä nousee Clarkin ja Lexin välille kun Clark ihmettelee Lexin yhteyttä tohtori Hamiltoniin ja Nicodemus-kukkaan.

Koditon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark löytää nuoremman valeveljensä Ryanin

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martha joutuu auto-onnettomuuteen ja satuttaa nuorta Ryan-nimistä poikaa, joka teeskentelee kärsivänsä muistinmenetyksestä. Kukaan ei tiedä, että Ryan on nuori poika, jolla on kyky lukea ihmisten ajatuksia, ja että hän on paossa isäpuoltaan, joka on käyttänyt Ryanin kykyjä rikosten tekoon. Kentit ottavat Ryanin hoiviinsa sillä välin kun poliisi yrittää löytää Ryanin perheen, ja Ryan saa selville Clarkin salaisuuden. Sillä välin, Lionel tarjoaa Lexin tilaisuutta tulla takaisin Metropolikseen.

Viikatemies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyler, joka pystyy tappamaan ihmisiä yhdellä kosketuksella

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mies jolla on kyky muuttaa ihmiset tuhkaksi yhdellä kosketuksella tulee Smallvilleen, ja alkaa käyttää kykyjään lopettaakseen sairaiden ja vanhojen ihmisten kärsimykset, mukaan lukien Whitneyn isän. Clark ja Jonathan kiistelevät vuosittaisesta kalastusretkestään. Lionel-- raivostuneena Lexin kieltäytymisestä hänen tarjoukseensa tulla Metropolikseen--lähettää oikean kätensä, Dominicin, tutkimaan Lexin taloutta, ja Dominic paljastaa Jonathanille että Lex rahoitti Kentiin koskevaa tutkimusta.

Mehiläisten hyökkäys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark ehdokkaana oppilaskunnan luokanjohtajaksi

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oppilaskunta vaalit ovat lähestymässä ja Clark huomaa olevansa ehdokkaana kun Pete tekee Clarkista luokanjohtaja ehdokkaan. Suosituimpia ehdokkaita aletaan eliminoida kun parvi tappajamehiläisiä näyttää rupeavan käymään suosituimpien ehdokkaiden kimppuun...kaikkien paitsi yhden. Sillä välin, Clarkilla ja Chloella on riita sen jälkeen kun Chloe teki jutun Torchiin toisesta ehdokkaasta, ja Lex tapaa sukkeluudessaan hänelle tasavertaisen naisreportterin Metropoliksesta joka haluaa kirjoittaa jutun hänestä. Lana yrittää elvyttää Talonin toimintaa sen jälkeen kun Beanery uhkaa ajaa Talonin konkurssiin.

Musertuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chloe

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loukkaantuneena siitä että Clark ei välitä hänen tunteistaan Chloeta kohtaan, Chloe lyöttäytyy Justinin kanssa yhteen, taiteellisesti lahjakas oppilas joka on palannut Smallvillen lukioon oltuaan onnettomuudessa joka on tehnyt hänen käsistään toimintakyvyttömät...mutta on suonut hänelle kyvyn siirtää tavaroita ajatuksen voimalla. Clarkille selviää että Chloella on tunteita häntä kohtaan, ja on yllättynyt saatuaan selville että hänellä voi myös olla tunteita Chloeta kohtaan, tunnustettuaan olevansa mustasukkainen Justinista Lanalle. Lana alkaa epäillä pitäisikö hänen olla Whitneyn kanssa, mutta ennen kuin hän ehtii kertoa Whitneylle ajatuksistaan, tragedia iskee. Sillä välin Lex luona vierailee Pamela, hänen entinen lapsenhoitajansa, joka yrittää parantaa välejään Lexiin lähdettyään äkillisesti Lexin äidin kuoleman jälkeen.

Hämärän rajamailla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark katselee Lanaa

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nähtyään kaasuputken räjähdyksen, Lana huomaa omaavansa kyvyn nähdä toisen ihmisen silmien kautta, ja todistaa Chloen kidnappauksen. Sillä välin kun kaupunki etsii Chloeta, Clark pääsee tulokseen tunteistaan häntä kohtaan. Lana näkee toisen näyn joka antaa Clarkille johtolangan jonka avulla tämä löytää Chloen, hänen täytyy kuitenkin pian pelastaa Lana myös, kun kidnappaaja ei ole iloinen että Lana tuhoaa hänen suunnitelmansa. Nixon tuo Lexille uutta tietoa meteorimyrskystä ja Lex lähettää tutkimusryhmän pellolle jonne Clarkin alus laskeutui. Clark päättää pyytää Chloeta kevätjuhliin ja Lex löytää kadonneen palan Clarkin aluksesta.

Myrsky osa 1/2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyöremyrsky iskee Smallvilleen

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrittääkseen taivuttaa Lexin tahtoonsa, Lionel tulee kaupunkiin ja odottamattomasti sulkee lannoitustehtaan. Nixon testaa salaisesti Clarkin voimia ja tarjoaa tietoa Lexille. Whitney päättää lähteä Smallvillestä liittyäkseen laivastoon. Kevätjuhlan iltana Chloen toiveet täydellisestä romanttisesta illasta tuhoutuvat kun tornado lähestyy Smallvilleä ja Clark jättää hänet tanssiaisiin pelastaakseen Lanan. Jonathan ryntää myrskyn sekaan pysäyttääkseen Nixon löydettyään tämän Kentien myrskysuojasta, videoimassa Clarkin avaruusalusta, ja Lexillä ja Lionelilla on dramaattinen kohtaaminen kun pyörremyrsky iskee Smallvilleen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Smallville - Episode List - Season 1 Internet Movie Database (IMDb). Viitattu 16.9.2015. (englanniksi)