Smallville (2. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Smallville (2. tuotantokausi)
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko The WB
Julkaisupäivä 18. toukokuuta 2004
Ensimmäinen esitys 24. syyskuuta 2002
Viimeinen esitys 20. toukokuuta 2003
Esitysten määrä 23 esitystä

Smallvillen 2. tuotantokausikausi käynnistyi Yhdysvalloissa 24. syyskuuta 2002. 2. kausi sisältää 23 jaksoa. Yhdysvalloissa ensimmäisen kauden esitys päättyi 20. toukokuuta 2003.

Suomessa ensimmäinen kausi kännyistyi 23. maaliskuuta 2003 ja sen esitys päättyi 1. helmikuuta 2004

Numero Jakson nimi Jakson esityspäivä Suomessa
201 Myrsky osa 2/2 23. maaliskuuta 2003
202 Kuumuus 30. maaliskuuta 2003
203 Petollisuus 6. huhtikuuta 2003
204 Punainen 13. huhtikuuta 2003
205 Yöjuttu 20. huhtikuuta 2003
206 Uusi rehtori 27. huhtikuuta 2003
207 Perintötekijät 4. toukokuuta 2003
208 Ryan 11. toukokuuta 2003
209 Ihmepoika 18. toukokuuta 2003
210 Valkoinen vaara 26. lokakuuta 2003
211 Tutut kasvot 2. marraskuuta 2003
212 Kapina 9. marraskuuta 2003
213 Epäilty 16. marraskuuta 2003
214 Kiire 23. marraskuuta 2003
215 Tuhlaajapoika 30. marraskuuta 2003
216 Kuume 7. joulukuuta 2003
217 Rosetta 21. joulukuuta 2003
218 Vierailija 28. joulukuuta 2003
219 Kuilun partaalla 4. tammikuuta 2004
220 Todistaja 11. tammikuuta 2004
221 Menneisyyden haamu 18. tammikuuta 2004
222 Ihmiskunnan parhaaksi 25. tammikuuta 2004
223 Lähtö 1. helmikuuta 2004

Toisen tuotantokauden jaksot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myrsky osa 2/2

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark saa pelastettua Lanan myrskyn silmästä. Nixon ja Jonathan jäävät loukkoon kirkon kellariin, josta myöhemmin Clark ja Lex yrittävät etsii heitä. Lexin isä on vahingoittunut vakavasti ja joutuu leikkaukseen, jonka seurauksena hän sokeutuu. Chloe kertoo Clarkille haluavansa olla vain ystäviä kun huomaa hävinneensä Lanalle. Lopulta Nixon uhkaa tappaa Jonathanin, jolloin Lex ampuu miehen.

Kesäloman jälkeen Clarkille kehittyy uusi kyky, tulinen katse. Koulussa on uusi opettaja Desiree, johon Lex käy kuumana. Clark sytyttää uudella kyvyllään luokan tuleen. Lex astelee alttarille Desireen kanssa Clark on bestmaninaan. Desireellä ei ole puhtaita käsiä, kun hän usuttaa Lexin tämän ystäviä vastaan ja tappamaan Jonathanin. Tämän aikana Clark puolestaan viruu vankilassa.

Lexin lääkäri ajaa kolarin ja jättää yliajon uhrin virumaan pellolle. Pete löytää miehen ja samalla löytää myös avaruusaluksen. Clark tunnustaa Petelle salaisuutensa, mutta se ei ole Petelle mieluisa. Lexin ja Lionelin yhteiselo ei oikein suju. Lanalle on totuttelee uuteen elämäntilanteensa.

Clarkin saa luokkasormuksen, joka sisältää punaista kryptoniittia. Tämä aiheuttaa muutoksia pojan käytöksessä kuten tunnustaa Lanalle tunteensa ja innostuu vinguttamaan perheen luottokorttia. Lexin ja Lionelin valtataistelu jatkuu ja Lex antaa isälle opetuksen. Uusi oppilas Jesse saapuu kouluun ja ystävystyy Clarkin kanssa.

Lana löytää kirjeen kun hän vierailee vanhempiensa haudalla. Kirjeen kirjoittanut Byron ja Lana ystävystyvät, joka saa Clarkin epäluuloiseksi. Lanaa taas hiertää Clarkin pimittämä salaisuus. Luthorin firma on osallisena oudossa mutaatiosopassa. Clarkin äiti pestautuu Lionelin henkilökohtaiseksi avustajaksi.

Uimaripoika Troy vanhenee kertapulauksella. Kun toinenkin kundi ikääntyy kertarysäyksellä, Chloe ynnää palaset yhteen: Troyn tyttöystävä Chrissy on mutantti, joka imee itseensä ikuista nuoruutta. Chrissyllä onkin jo uusi uhri kiikarissaan. Lana saa selville, että hänen äidillään oli suhde mieheen, joka taitaa olla hänen oikea isänsä. Koulu saa uuden rehtorin, joka on Lexille entuudestaan varsin tuttu. Myös Martha soittaa vanhalle tutulle uudestaan, sillä Kentin farmi on vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa. Jonathan ei ilahdu puhelusta, ja Clark potee syyllisyyttä.

Perintötekijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nainen nimeltä Rachel Donely saapuu Smallvilleen ja väittää olevansa Clarkin biologinen äiti. Rachelilla oli ammoin suhde Lionel Luthoriin, ja synnytti tälle pojan Lucasin, josta hänet aikoinaan pakotettiin luopumaan. Rachel pitää Clarkia Lexin veljenä ja vaatii kaikkien kauhuksi DNA-testejä. Samalla paljastuu, että Kentin muka-käyttämä adoptiotoimisto on Lionelin omistama ja farmiperhe on miljonäärille palveluksen jos toisenkin velkaa. Clarkin ja Peten juoniessa geenihuijausta paljastuu, että Rachel on mielisairas. Se johtaa Lexin kidnappaamiseen. Clark pelastaa kaverinsa kerran, mutta samalla paljastuu suuri salaisuus: Lexillä on kuin onkin veli - ja tämä on elossa.

Lanan Nell-täti kertoo muuttavansa sulhasensa mukana Metropolikseen, mikä tietää muuttoa myös Lanalle. Tyttö ei tahdo jättää kavereitaan eikä Talonia vaan muuttaa yhteen Chloen ja tämän isän kanssa. Lex puolestaan tarvitsee kunnanisien apua. Maaherra Tate kiristää poikaa tukemaan häntä vaalikampanjassa, mutta Lex ei moiseen taivu. Clark ja hänen perheensä saavat päänvaivakseen tri Garnerin, joka on vanginnut Clarkin vanhan tutun Ryanin koekaniinikseen. Clarkin pelastusoperaatio epäonnistuu, jolloin lekuri ottaa Kentit silmätikukseen - Lexin uhkailuista huolimatta. Ryan on kuolemaisillaan, eikä edes Clark pysty auttamaan ystäväänsä.

Jonathan katkaisee jalkansa Marthan ollessa kokouksessa. Kelpo emäntä alkaa potea huonoa omatuntoa, koska on laiminlyönyt perhettään. Pari pääsee kuitenkin yhteisymmärrykseen. Kuumakalle-Lex lähtee aggressionpurkukurssille ja tapaa siellä varsin kauniin lääkärin, jonka kanssa pojalla on yhteisiä intressejä - ja myös yhteinen menneisyys. Ihmepoika Ian Randarilla on kyky jakaantua kahdeksi Ianiksi ja briljeerata koulussa. Ian tappaa huonon arvosanan antaneen opettajan ja yrittää päättää myös Clarkin päivät, mutta pojalla on tietysti täydellinen alibi. Ian rupeaa seurustelemaan sekä Chloen että Lanan kanssa ja huijaa tyttöjä tehokkaasti, sillä nämä pitävät Clarkin horinoita vain mustasukkaisuutena. Kun totuus paljastuu kaunottarille, Ian on jo houkutellut heidät ansaan aikeinaan lavastaa neitosten kaksoisitsemurha...

Valkoinen vaara

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark putoaa luolaan Lexcorpin rakennustyömaan lähellä ja tutustuu Kylaan ja hänen isoisäänsä Josephiin. Luolan seinällä on ennustus taivaasta pudonneesta olennosta, jolla on suuria voimia. Kyla uskoo Clarkin olevan tämä olento ja heistä tulee läheisiä. Susi hyökkää useasti ihmisen kimppuun ja Clark uskoo Josephin olevan ihmissusi. Kuitenkin Kyla paljastuu ihmissudeksi ja kuolee haavoihinsa hypätessään Lionelin ikkunasta ulos. Lex kiinnostuu luolasta. Henry Small vahvistaa Lanalle olevansa geneettisesti hänen isänsä.

Whitney palaa kotiin merivoimista ja yrittää jatkaa suhdetta Lanan kanssa. Whitneyllä on kuitenkin epäilyksiä Clarkia kohtaan. Whitney alkaa käyttäytyä oudosti ja Clark huomaa hänen todellisuudessa olevan Tina Greer (1x04 X-ray), joka vain lavasti kuolemansa. Myöhemmin käy ilmi että oikea Whitney menehtyi merivoimissa. Lexillä herää epäilykset uutta tyttöystävää Heleniä kohtaan.

Lex huomaa Lionelin piilottaneen kameroita kartanoonsa ja palkkaa konnan salakuuntelemaan Lionelin toimistoa. Tilanne riistäytyy käsistä ja Lionel ja Martha yllättävät konnat ja heidät otetaan pankkivangeiksi. Clark miettii tapaa pelastaa äitinsä ilman erikoisvoimien paljastumista. Henry Small paljastuu varmaksi Lanan isäksi.

Lionel Luthoria ammutaan ja Jonathan Kent pidätetään. Clark ja Pete tekevät omat rikostutkimukset ja huomaavat että enemmän kuin yhdellä (mukaan lukien Lex) oli mahdollisuus ampua Lionelia. Lana pyytää isäänsä ottamaan Jonathanin tapaus vastaan ja tämä kieltäytyy salaperäisestä syystä. Pete joutuu auto-onnettomuuteen, josta selviää vähillä vammoin. Lionel vaipuu koomaan.

Pete ja Chloe altistuvat loismadolle, joka muuttaa heidät jännitystä etsiväksi hullunrohkeaksi. Pete käyttää punaista kryptoniittia saadakseen Clarkin liittymään heihin vaaralliseen seikkailuun. Clark ei ainoastaan käytä voimiaan vaan suutelee Chloeta Lanan edessä.

Tuhlaajapoika

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lex löytää veljensä Lucasin, jonka Lionel antoi adoptoitavaksi. Lex tuo hänen kotiin toivoen että he voisivat liittoutua Lionelia vastaan. Kun Lionelin juonittelut päätyvät pistää kaikki kolme vaaralliseen tilanteeseen, Lex jää miettimään keneen voi todella luottaa. Clark Kent päättää ottaa töitä Talonista.

Martha altistuu kryptoniitin itiöille Kentin myskysuojassa ja sairastuu vakavasti joutuen sairaalahoitoon. Myöhemmin Clark altistuu myös taudille ja Jonathan yrittää löytää parannuksen ajoissa. Dr. Bryce vaatii selitystä Jonathanilta miksi hän kieltäytyy Clarkin hoidosta. Lexin tyttöystävälle tarjotaan tuottoisaa asemaa sairaalassa, kaukana Smallvillesta. Clark hourailee Lanan nimeä kun Chloe juttelee hänelle.

Määrätietoinen Clark aikoo saada selville mistä hän on kotoisin ja matkustaa New Yorkiin tapaamaan Dr. Swansonia, loistavaa tieteilijää, joka pitelee viestiä hänen kotiplaneetalta. Lana päättää muuttaa pois Chloen asunnosta, kun tytöt riitelivät jälleen Clarkista.

Clark uskoo löytäneensä toisen hänen planeetaltaan. Koulukaveri väittää olevansa alieni ja epäilemättä varmistuu hänen käyttäessä tulista katsetta. Clark tutkii ja alkaa uskoa että hän on Krypton planeetalta. Helen löytää lukitun huoneen ja haluaa tietää mitä sen takana on. Helen vaatii Lexia tyhjäämään tutkimukset Clarkista.

Kuilun partaalla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark käyttää väärin voimiaan ja aiheuttaa vakavaa vahinkoa. Collegen opiskelija ahdistelee Lanaa ja Clark menettää malttinsa ja vahingoittaa poikaa. Kentit haastetaan oikeuteen rangaistavista vahingoista ja Clark alkaa kyseenalaistaa voimiaan. Helenin entinen poikaystävä palaa kaupunkiin.

Clark todistaa kun suosittu Smallvillen pesäpallon pelaaja on mukana ryöstämässä LuthorCorpin kuljetusautoa. Varkaat ovat liian vahvoja eikä Clark pysty estämään ryöstöyritystä. Nämä hulikaanit hyökkäävät Clarkin vanhempien kimppuun ja Clark on voimaton puolustamaan vanhempiaan. Tällä he yrittävät estää Clarkin menemistä poliisin puheille. Lanan ja hänen isänsä suhde edistyy.

Menneisyyden haamu

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lanan luona vierailee lapsuudenkaverin haamu, joka hukkui jokeen pienenä. Lana kääntyy Clarkin puoleen selvittääkseen totuuden uudesta vieraasta. Clark saa selville että pieni tyttö, Emily, on todellisuudessa kryptoniitillä parannettu klooni ja pelastaa Lanan ennen kuin tyttö vahingoittaa häntä. Lex saa selville että Lionel rahoittaa krypto-kloonauksen tutkimusta. Lex valmistautuu tuleviin häihin tapaamalla tapahtuman koordinaattorina ja Jonathan alkaa rakentaa lastensänkyä tulevan lapsen saapumista varten.

Ihmiskunnan parhaaksi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Walden herää koomasta ja kertoo Lexille ja Lionelli että Clark on avaruusolio ja hänet täytyy tuhota. Clarkin ja Lanan välillä on romanttista kohtaamista, joka vihjaa lupaavasta tulevaisuudesta. Chloe saa kuitenkin tietää heidän olevan yhdessä eikä ole siitä innoissaan.

Clark tekee valinnan tulevaisuudestaan. Lex menee naimisiin Helenin kanssa. Clark kuulee vielä omituisia ääniä mielessään ja tuhoaa aluksen saadakseen toistuvat äänet pois päästään. Tämä aiheuttaa sähköpurkauman Smallvillessa, josta Clarkin vanhemmat saavat kärsiä. Loukkaantunut Chloe harkitsee Lionelin tarjousta tutkia Clarkia. Clark lähtee Smallvillestä. Lexin ja Helenin häämatka lentokoneella päätyy ikävästi.

  1. Smallville - Episode List - Season 2 Internet Movie Database (IMDb). Viitattu 16.9.2015. (englanniksi)