Sisältömarkkinointi

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisältömarkkinointi (content marketing) on yrityksen liiketoiminnan edistämiseen tähtäävää ja asiakkaan tarpeista nousevaa sisällöntuotantoa, jonka tarkoituksena on sitouttaa olemassa olevia asiakkaita ja hankkia uutta asiakaspintaa. Sisältömarkkinointia tehdään nykyään yleisimmin verkossa, mutta se on tuttu myös perinteisimmistä medioista, esimerkiksi asiakaslehdistä.

Sisältömarkkinointi perustuu hyvään sisältöön, joka joko hyödyttää, huvittaa tai informoi lukijaansa tai katsojaansa. Se on näin ollen myös usein asiantuntijamarkkinointia, jolla yritys tuo esille omaa osaamistaan. Verkossa sisältömarkkinointiin liittyy olennaisesti myös asiakaspalvelun näkökulma, sillä sisältöjä tuotetaan asiakkaitten tarpeista käsin.

Sisältömarkkinointi on kattotermi kaikille markkinointitermeille, jonka alla luodaan tai jaetaan sisältöjä, joiden avulla pyritään joko sitouttamaan olemassa olevia asiakkaita tai laajentamaan potentiaalista asiakaspohjaa. Sisältömarkkinointi ei ole mainostamista tai tyrkyttämistä, vaan sen avulla luodaan korkealaatuista ja arvokasta informaatiota tai muuten asiakkaille tärkeitä sisältöjä.

Sisältömarkkinoinnin hyöty verrattuna mainontaan tai perinteisiin markkinoinnin keinoihin on sen tuoma konkreettinen ja hyödyllinen arvo yleisöille. Parhaimmillaan hyvät sisällöt leviävät viraalisti, jolloin ihmiset jakavat niitä omaehtoisesti toisilleen. Sisältöjen keskeisenä leviämiskeinona käytetään paitsi erilaisia sosiaalisia medioita, olemassa olevia markkinointiväyliä sekä viraalimarkkinoinnnin yhteydessä suosittelua.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]