Inbound-markkinointi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Inbound-markkinointi on markkinointimalli, joka perustuu siihen, että potentiaalinen ostaja itse ottaa yhteyttä markkinoijaan. Inbound-markkinoinnissa on keskeistä asiakkaan suostumus vastaanottaa markkinointiviestejä. Markkinoijalle on tärkeää hyvä löydettävyys ja saavutettavuus jolloin ongelmiinsa ratkaisuja etsivät asiakkaat löytävät helposti markkinoijan tarjoamat ratkaisut. Inbound-markkinoinnin avulla markkinoija voi aktiivisesti ohjata asiakasta ostoprosessissa eteenpäin. Inbound-markkinointia toteutetaan internetin avulla ja keskeisiä inbound-markkinoinnin välineitä ovat:

Inbound-markkinoinnin vastakohta on outbound-markkinointi, joka perustuu siihen, että markkinoija lähestyy potentiaalisia ostajia markkinointiviesteillään käyttäen hyväksi markkinoijan kontrollissa olevia viestintäkanavia. Outbound-markkinoinnin välineitä ovat esimerkiksi:

Inbound-markkinoinnin merkitys kasvaa potentiaalisten asiakkaiden siirtyessä perinteisten medioiden käyttäjistä internetin käyttäjiksi.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Halligan, Brian ja Shah, Dharmesh (2009): Inbound Marketing: Get Found Using Google, Social Media, and Blogs, John Wiley & Sons Inc