Inbound-markkinointi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Inbound-markkinointi on markkinointimalli, joka pyrkii siihen, että potentiaalinen ostaja hakeutuu itse vuorovaikutukseen markkinoijan kanssa. Inbound-markkinoinnissa on keskeistä asiakkaan suostumus vastaanottaa markkinointiviestejä. Markkinoijalle on tärkeää hyvä löydettävyys ja saavutettavuus jolloin ongelmiinsa ratkaisuja etsivät asiakkaat löytävät helposti markkinoijan tarjoamat ratkaisut. Inbound-markkinoinnin ja markkinoinnin automaation avulla markkinoija voi aktiivisesti ohjata asiakasta ostoprosessissa eteenpäin.

Inbound-markkinointia toteutetaan internetin avulla ja keskeisiä inbound-markkinoinnin keinoja ovat:

Inbound-markkinoinnin vastakohta on outbound-markkinointi, joka perustuu siihen, että markkinoija lähestyy potentiaalisia ostajia markkinointiviesteillään käyttäen hyväksi markkinoijan kontrollissa olevia viestintäkanavia. Outbound-markkinoinnin välineitä ovat esimerkiksi:

Inbound-markkinoinnin merkitys kasvaa asiakkaiden ostokäyttäytymisen muuttuessa. Muutosta ajaa etenkin teknologian kehitys.lähde?

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Halligan, Brian ja Shah, Dharmesh (2009): Inbound Marketing: Get Found Using Google, Social Media, and Blogs, John Wiley & Sons Inc