Saimi Hoyer

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Saimi Hoyer (o.s. Nousiainen, s. 18. kesäkuuta 1974 Helsinki) on suomalainen malli, TV-kasvo ja kirjoittaja.[1] Hän on yksi Suomen menestyneimmistä malleista.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saimi Nousiainen valmistui ylioppilaaksi Sibelius-lukiosta. Hän opiskeli kirjallisuutta Oriveden Opistossa ja unkaria, italiaa ja kirjallisuutta Jyväskylän yliopistossa. Nousiaisen mallinura alkoi hänen mentyään vaihto-oppilaaksi Firenzeen Italiaan opiskelemaan teatterialaa. Varsinaisesti hänen mallinuransa alkoi, kun eräs valokuvaaja "löysi" hänet konsertista. Nousiainen pääsi catwalkeille Milanoon, Pariisiin, Lontooseen, New Yorkiin ja Tokioon ja teki töitä muun muassa Dieselille ja Burberrylle. Hänen kuviaan on ollut Italian ja Yhdysvaltain Voguessa ja Marie Clairessa.

Nousiainen lopetti mallintyöt ulkomailla vuonna 2003 ja aloitti Image-lehden toimittajana ja MeNaiset-lehden kolumnistina. Lisäksi hän kirjoittanut artikkeleita ja kolumneja Savon Sanomiin, Anna-lehteen ja Ilta-Sanomiin. Nousiainen on toiminut myös Neloskanavan sääohjelman juontajana.

Vuonna 2005 Nousiainen esiintyi MTV3:sen Mallikoulu 2005 -ohjelmassa. Hän opasti malliksi haluavia naisia kävelemään catwalkilla. Vuonna 2006 hän sai Arman Alizadin ja Heli Roihan kanssa Unisex-tyyliohjelman MTV3-kanavalle. Vuonna 2008 keväällä alkaneessa Suomen Huippumalli haussa -ohjelmassa Nousiainen on toiminut yhtenä tuomareista. Hän toimi tuomaristossa myös sarjan toisella sekä kolmannella tuotantokaudella keväällä 2009 ja 2010.

Hoyer on Metsähallituksen kansallispuistokummi[2] ja Sieni Ihmiset RY:n perustajajäsen[3].

Tammikuussa 2016 Punkaharjun Valtionhotelli siirtyi Saimi ja Thomas Hoyerin perustamalle Punkaharjun Luontomatkailu Oy:lle. Näin Hoyerista tuli matkailuyrittäjä ja hotelli- ja ravintolatoiminta käynnistyi mittavan saneeraustyön jälkeen Hotelli Punkaharjussa kesällä 2016.[4]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nousiaisen vanhemmat ovat näyttelijät Soila Komi sekä Jyrki Nousiainen. Hän on ollut naimisissa Ruukki Groupin toimitusjohtaja Thomas Hoyerin kanssa vuodesta 2006. Heillä on kaksi poikaa, vuonna 2006 syntynyt Kaspar ja vuonna 2008 syntynyt Hektor.[1] Saimi ja Thomas Hoyer hakivat yhdessä avioeroa tammikuussa 2018 yhdentoista aviovuoden jälkeen. Ero ei ole saanut vielä lainvoimaa.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]