Saimi Hoyer

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Saimi Hoyer (o.s. Nousiainen, s. 18. kesäkuuta 1974 Helsinki) on suomalainen 174 cm pitkä valokuvamalli ja TV-kasvo.[1] Persoonallisen ulkonäkönsä ansiosta hänestä on tullut yksi Suomen menestyneimmistä malleista.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saimi Nousiainen luki ylioppilaaksi Sibelius-lukiosta ja opiskeli kirjallisuutta Oriveden Opistossa ja sen jälkeen Jyväskylän yliopistossa unkaria ja italiaa ja kirjallisuutta. Nousiaisen mallinura alkoi hänen mentyään vaihto-oppilaaksi Firenzeen Italiaan opiskelemaan teatterialaa. Varsinaisesti hänen mallinuransa alkoi, kun eräs valokuvaaja "löysi" hänet konsertista. Nousiainen pääsi catwalkeille Milanoon, Pariisiin, Lontooseen, New Yorkiin ja Tokioon ja teki töitä muun muassa Dieselille ja Burberrylle. Hänen kuviaan on nähty Italian ja Yhdysvaltain Vogue-lehtien ja Marie Clairen sivuilla.

Nousiainen lopetti mallintyöt ulkomailla vuonna 2003 ja aloitti Image-lehden toimittajana ja MeNaiset-lehden kolumnistina. Hän on myös kirjoittanut kolumneja Savon Sanomiin. Hänestä tuli myös Neloskanavan sääohjelman juontaja. Hän kirjoittaa artikkeleita Anna-lehteen.

Vuonna 2005 Nousiainen esiintyi MTV3:sen Mallikoulu 2005 -kykyjenetsintäohjelmassa. Hän opasti malliksi haluavia suomalaisnaisia kävelemään catwalkeilla. Vuonna 2006 hän sai Arman Alizadin ja Heli Roihan kanssa Unisex-tyyliohjelman MTV3-kanavalle. Eräässä jaksossa hän arvosteli Marimekon Jokapoika-asusteita vanhanaikaisiksi ja sai Marimekon johtajalta Kirsti Paakkaselta vastalauseen. Paakkanen kuitenkin perui puheensa Nousiaisen pyydettyä kommenttiaan julkisesti anteeksi.

Vuonna 2008 keväällä alkaneessa Suomen Huippumalli haussa -ohjelmassa Saimi on toiminut yhtenä tuomarina. Hän toimi tuomaristossa myös sarjan toisella sekä kolmannella tuotantokaudella keväällä 2009 ja 2010.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nousiaisen vanhemmat ovat näyttelijät Soila Komi sekä Jyrki Nousiainen. Hän on ollut naimisissa Ruukki Groupin toimitusjohtaja Thomas Hoyerin kanssa vuodesta 2006. Heillä on kaksi poikaa, vuonna 2006 syntynyt Kaspar ja vuonna 2008 syntynyt Hektor.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Saimi Hoyer 19.3.2012. Anna. Viitattu 6.5.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]