Porvoon Tarmo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Porvoon Tarmo Suomi
Koko nimi Porvoon Tarmo
Perustettu 1950
Kaupunki Porvoo
Kotiareena Kokonhalli
Sarja Koripallon I-divisioona
SM-kausia 10
Päävalmentaja Suomi Esa Mäki-Tulokas
Kapteeni Yhdysvallat Nigel Moore
Kultaa 0
Hopeaa 0
Pronssia 0

Porvoon Tarmo on suomalainen urheiluseura, joka perustettiin 28. syyskuuta 1950. Ensimmäiset vuosikymmenensä se toimi yleisseurana, lajeinaan yleisurheilu, hiihto, lentopallo, pesäpallo, jalkapallo ja koripallo, mutta vuosina 1957–1959 se toimi lentopalloon, koripalloon ja pesäpalloon erikoistuneena palloiluseurana.

Porvoon Tarmolla on paljon koripalloilioille junioritoimintaa aktiivisesti, tarmo järjestää jokavuotisen Ensto-turnauksen aina keväisin ja pienille koripalloilioille Uusimaa-turnauksia muutaman kerran vuodessa. Tarmolla on myös paljon juniorijoukkueita ja niissä on paljon aktiivisia pelaajia. Joukkueita ovat mikro- ja minitytöt ja -pojat, c-tytöt ja -pojat, b-tytöt ja -pojat ja a-tytöt ja -pojat.

Tarmo nousi koripalloilun miesten SM-sarjaan ensimmäistä kertaa vuonna 1978, ja vuodesta 1980 lähtien seura on erikoistunut koripalloiluun. Lentopalloilu siirtyi tällöin Porvoon NMKY:lle ja pesäpalloilu Porvoon Kumurille.

Vuosina 1980–2002 Tarmo pelasi koripalloa I-divisioonassa, jossa sille on kertynyt 21 pelikautta ja 507 ottelua, mikä on enemmän kuin millään muulla seuralla Suomessa. Keväällä 2002 Tarmo nousi takaisin SM-sarjaan. Kausiksi 2009–2010 huonomman menestyksen takia Porvoon Tarmo putosi SM-tasosta 1-divisioonaan, mutta voitti melkein jokaisen ottelun ja pääsi takaisin SM-sarjaan kaudeksi 2010–2011.[1] Kaudella 2010–2011 Tarmo voitti vain 6 ottelua ja putosi 1-divisioonaan. Erikoista tässä kaudessa oli se, että Tarmo hävisi todella monta ottelua alle 5 pisteen erotuksella.

Täynnä Tarmoa on Oskari Pastilan ohjaama dokumentti Porvoon Tarmon kaudesta 2006–2007.

Sijoitukset SM-sarjassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilökohtaiset palkinnot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korisliigan vuoden tulokas

Korisliigan paras kuudes pelaaja

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.