Porin ammattiopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Porin ammattiopisto perustettiin 1.1.2005, kun Porin Palveluopisto, Porin tekniikkaopisto ja Porin metsäopisto yhdistyivät hallinnollisesti ja toiminnallisesti yhteiseksi monialaiseksi ammatilliseksi oppilaitokseksi. Porin ammattiopisto toimii 11 toimipaikassa Porin alueella ja luonnonvara-ala toimii Ulvilassa. Rehtorina on toiminut alusta alkaen Jukka Salminen.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Porin ammattiopisto tuottaa yhteistyössä työelämän kanssa monialaista ammatillista koulutusta ja kehityspalveluja nuorille, aikuisille ja elinkeinoelämälle. Tarjolla on koulutusta 24 perustutkinnossa ja 38 tutkintonimikkeellä. Lisäksi aikuiskoulutus tarjoaa monipuolista lisä- ja täydennyskoulutusta eri aloilla.

Porin ammattiopistossa ammatillisen koulutuksen voi suorittaa opetussuunnitelmapohjaisena tai aikuisille suunnattuna näyttötutkintona. Nuorten ammatillisessa perusopetuksessa opiskeli lukuvuonna 2008-2009 noin 2 500 opiskelijaa. Lisäksi ammattiopisto tarjoaa aikuisille koulutusta 72:een perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoon.

Oppilaitoksessa suoritettiin lukuvuonna 2007-2008 koko tutkintoja 736 nuorten ja 234 aikuisten koulutusohjelmissa.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oppilaitos muodostaa kaupunkikonsernissa oman hallintokunnan jota johtaa ja ohjaa kuntalain mukaisesti valittu ammattiopistolautakunta ja jonka asioiden valmistelu kuuluu rehtorille.

Ammattiopiston johtoryhmän muodostavat rehtori, kehitysjohtaja, hallinto- ja talouspäälliköt, seitsemän toimialajohtajaa sekä kaksi henkilökunnan edustajaa ja kutsuttaessa opiskelijoiden edustaja.

Aiempien opistojen toiminnat on jaettu seitsemään toiminnalliseen alaan jonka toiminnasta vastaa toimialajohtaja. Kullekin toimialalle on nimetty koulutusalavastaavat. Toimialajohtaja sekä koulutusvastaava toteuttavat alansa ammatillisen peruskoulutuksen sekä lisä- ja täydennyskoulutuksen palveluja.

Ammattiopiston kehitys- ja projektitoiminnasta vastaa kehitysjohtaja. Talous- ja henkilöstöhallinnosta vastaavat talouspäällikkö ja henkilöstöpäällikkö.

Perustutkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Porin ammattiopisto tarjoaa 25 perustutkintoa.

Toimintojen siirtyminen Länsirannikon koulutus Oy:lle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Porin ammattiopiston toiminnot siirtyivät Länsirannikon Koulutus Oy:lle 1.1.2010, kun Porin ammattiopisto, Rauman ammattiopisto, Porin aikuiskoulutuskeskus (PAKK) ja Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus (INNOVA) yhdistyivät. Länsirannikon koulutus Oy:n toimintanimi on WinNova.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]