Porin aikuiskoulutuskeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Porin Aikuiskoulutuskeskus (PAKK)
Perustettu 1966
Kotipaikka Pori
Toimiala Koulutus

Porin aikuiskoulutuskeskus (PAKK) on Porissa toimiva aikuiskoulutusta järjestävä kurssikeskus, jota ylläpitää Porin kaupungin perustama Porin Aikuiskoulutussäätiö.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Porin aikuiskoulutuskeskuksen on perustanut Porin Ammattikurssisäätiön vuonna 1966. Varsinainen kurssitoiminta alkoi 1967, ja seuraavana vuonna aloitettiin ensimmäisten täydennyskoulutusten tarjoaminen. Syyskuussa 1971 PAKK aloitti toiminnan valtakunnallisena kurssikeskuksena nimellä Porin Ammatillinen Kurssikeskus, jolla oli 280 vakinaista oppilaspaikkaa. Vuonna 1991 kurssikeskuksen nimi muuttui Porin Ammatilliseksi Aikuiskoulutuskeskukseksi ja edelleen vuonna 1999 Porin Aikuiskoulutuskeskukseksi, jolloin myös säätiön nimi vaihtui Porin Aikuiskoulutussäätiöksi ja sen säännöt uudistettiin.

Työelämän palvelu- ja kehittämistehtäviin PAKK sai valtakunnallisesti yhtenä harvoista pysyvän luvan vuonna 2006.

Toimintojen siirtyminen Länsirannikon Koulutus Oy:lle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Porin aikuiskoulutuskeskuksen toiminnot siirtyivät Länsirannikon Koulutus Oy:lle 1.1.2010, kun Porin ammattiopisto, Rauman ammattiopisto, Porin aikuiskoulutuskeskus ja Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus (INNOVA) yhdistyivät. Länsirannikon Koulutus Oy:n toimintanimi on WinNova.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]