Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Innova Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus
Perustettu 1956
Kotipaikka Rauma
Toimiala Koulutus

Innova Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus oli Rauman ja Laitilan alueella toimiva aikuiskoulutuskeskus. Se yhdistyi vuoden 2010 alussa Porin ja Rauman ammattiopistojen sekä Porin aikuiskoulutuskeskuksen kanssa Länsirannikon Koulutus Oy:ksi.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rauma-Repolan konepajakoulu perustettiin vuonna 1956 ja muuttui vuonna 1974 Rauma-Repola Oy:n ammattikouluksi. Koulutus siirtyi myöhemmin telakan organisaatioon ja muutti nimensä vuonna 1984 teollisuusoppilaitokseksi. Viimeisin fuusio ennen Innovaa tapahtui vuonna 1992, jolloin koulun nimeksi tuli Finnyards Oy koulutuskeskus. Sen omistajiin lukeutuivat Rauma Oy, Hollming Oy sekä Suomen valtio.lähde?

Laitilan Ammattikurssikeskuksen toiminta alkoi Laitilassa vuonna 1959 ja oli ensin liitettynä Vakka-Suomen ammattikouluun. Syyskuussa 1970 keskuksen henkilökunta kaksinkertaistui ja sen tilalle perustettiin Ammattikasvatushallituksen päätöksellä Laitilan Ammatillinen Kurssikeskus. Vuonna 1991 kurssikeskus muuttui aikuiskoulutuskeskukseksi ja muutti nimensä Laitilan Ammatilliseksi Aikuiskoulutuskeskukseksi.lähde?

Finnyards Oy koulutuskeskus ja Laitilan Ammatillinen Aikuiskoulutuskeskus yhdistyivät vuonna 1998 Innova Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskukseksi tehden uudesta aikuiskoulutuskeskuksesta alueen suurimman. Innovan omistajana oli Laitilan ja Rauman muodostama kuntayhtymä.lähde?

Työelämäpalvelut ja tuotekehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Innova tarjosi työlämäpalveluita ja tuotekehitystä kolmen erikoisosaston voimin. Innova Elepro perustettiin vuonna 2000 ja se erikoistui sähkö- ja elektroniikkateollisuuden henkilöstön käytännönläheiseen koulutukseen. Innova Elepro toimii Rauman Kaivopuiston Teknologiakylässä.

Innova Lasepro perustettiin vuonna 2006 ja se tarjosi teollisuusyritysten käyttöön modernia laserhitsausteknologiaa ja siihen liittyvää osaamista. Innova Lasepro toimi Laitilassa. Kauppa- ja teollisuusministeriö tunnusti Pätevöintilaitoksen vuonna 2004. Pätevöintilaitos tarjoaa yrityksille ja niiden työntekijöille hitsaukseen ja painelaitteisiin liittyviä pätevöintikokeita. Pätevöintilaitos toimi Raumalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Winnonan esittely (pdf) pori.fi. 11.10.2010. Viitattu 11.3.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]