Poliisihallitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poliisihallitus on organisaatio, jonka tehtävänä on suunnitella, kehittää, johtaa ja valvoa Suomen poliisitoimintaa ja sen tukitoimintoja. Poliisihallitus aloitti toimintansa vuoden 2010 alussa. Sen organisaatio on kaksiportainen: Poliisihallitus johtaa ja ohjaa operatiivista poliisitoimintaa. Suoraan poliisihallituksen alaisuudessa toimivat poliisilaitokset ja poliisin valtakunnalliset yksiköt keskusrikospoliisi sekä Poliisiammattikorkeakoulu ja Poliisin tekniikkakeskus.[1][2] Suojelupoliisi on siirretty suoraan sisäministeriön alaisuuteen.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poliisihallituksen johtajana toimii poliisiylijohtaja. Nykyinen poliisiylijohtaja on Seppo Kolehmainen. Poliisihallituksen tehtävät on jaettu seitsemään yksikköön, jotka ovat: esikunta, rikostorjunta, valvonta- ja hälytystoiminta, lupapalvelu, kansainväliset asiat, hallinto ja tekniikka sekä lisäksi sisäinen tarkastus.

Poliisihallituksen keskusyksikkö sijaitsee Helsingin Kampissa ja osia Joensuussa. Poliisihallitukseen kuuluvat myös arpajais- ja asehallintoyksikkö Riihimäellä sekä turvallisuusalan valvontayksikkö Mikkelissä.[1][2]

Lisäksi organisaatioon kuuluvat vanhoilla nimillä poliisikoiralaitos (Hämeenlinna), poliisiautovarikko, poliisiasevarikko, poliisivarusvarikko ja poliisiviestivarikko Tekniikkakeskuksen osina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Poliisihallituksen tehtävät Poliisi. Viitattu 30.6.2011.
  2. a b Poliisihallitus aloittaa toimintansa 1.1.2010 25.6.2009. Sisäasianministeriö. Viitattu 30.6.2011.