PerkinElmer

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Perkinelmer)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
PerkinElmer, Inc.
Yritysmuoto julkinen osakeyhtiö
Perustettu 1931
Toimitusjohtaja Summe Gregory
Avainhenkilöt puheenjohtaja: Summe Gregory,
CFO: Summe Gregory,
perustaja: ,
perustaja:
Kotipaikka Waltham, Massachusetts
Toiminta-alue -
Toimiala diagnostiikka, fluiditeknologia, optoelektroniikka, bioteknologia
Tuotteet analyyttiset instrumentit, optoelektroniikka, geenien tutkimuslaitteisto ja reagenssit ja lääketieteellinen tutkimuslaitteisto ja diagnostiset instrumentit
Liikevaihto Green Arrow Up.svg 1.687 miljardia dollaria (2007)
Henkilökuntaa noin 8 500 (2007)
Kotisivu www.perkinelmer.com

PerkinElmer Inc. on yhdysvaltalainen monikansallinen teknologiayritys. Sen liiketoiminta keskittyy analyyttisiin instrumentteihin, optoelektroniikaan, geenien tutkimuslaitteistoihin ja reagenssivalmistukseen sekä lääketieteellisen tutkimuslaitteistojen ja diagnostisten instrumenttien valmistukseen.

PerkinElmer on noteerattu New Yorkin pörssissä (Malline:NYSE) ja kuuluu S&P 500 -indeksiin. Yritys toimii 125 maassa. Vuonna 2005 sen liikevaihto oli noin 3,0 miljardia Yhdysvaltojen dollaria.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PerkinElmer historia juontaa kahteen S&P 500 listattuun yritykseen. EG&G:hen ja Perkin-Elmeriin. 28. toukokuuta 1999 yksityisessä omistuksessa oleva osa EG&G-yritystä osti Perkin-Elmerin analyyttisten instrumenttien divisioonan Perkin-Elmerin yrityskokonaisuudesta 425 miljoonalla dollarilla ja myös oikeuden Perkin-Elmer nimeen jonka se muutti uuteen muotoon PerkinElmer. Samalla muodostettiin uusi johtokunta.

Itsenäisiksi jääneet Perkin-Elmer-yrityksen osat nimettiin sen johtokunnan päätöksellä uudestaan PE Corporationksi.

EG&G:n perusti vuonna 1931 kaksi MITin professoria, Harold Edgerton ja Kenneth Germeshausen bostonilaiseen autotalliin. Yritys listattiin vuonna 1947 nimellä EG&G.

Perkin-Elmerin perustivat vuonna 1937 Richard Scott Perkin ja Charles Wesley Elmer keskittyen optisten ratkaisujen suunnitteluun ja konsultointiin. Vuonna 1944, Perkin-Elmer aloitti analyyttisten instrumenttien valmistuksen ja kaupan. 1990-luvun alussa Perkin-Elmer toimi pioneerina yhdessä Cetus Corporation (myöhemmin Hoffmann-La Roche) polymeraasiketjureaktion eli PCR)-laitteiden kehittäjänä ja valmistajana.

Hubble-episodi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perkin-Elmer toimitti optisia komponentteja Hubble-avaruusteleskooppiin. Sen pääpeilin työstäminen aloitettiin vuonna 1979 ja peili valmistui 1981. Linssin kiillotus kuitenkin myöhästyi aikataulusta ja osittautui budjetoitua kalliimmaksi. Tämä aiheutti huomattavaa kitkaa linssin tilanneen NASAn ja Perkin-Elmerin yhtiön välille. Kun avaruusteleskoopin pääpeilin linssissä sitten havaittiin vakava mittavirhe teleskoopin jo ollessa maata kiertävällä radalla, NASA:n kritiikki Perkin-Elmerin toiminnalle kasvoi entisestään.

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.