Paul Landers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paul Landers
Paul Landers LIFAD Tour -kierueella Rammsteinin kanssa vuonna 2009 "Feuer Frei!" kappaleen aikana.
Paul Landers LIFAD Tour -kierueella Rammsteinin kanssa vuonna 2009 "Feuer Frei!" kappaleen aikana.
Henkilötiedot
Syntynyt9. joulukuuta 1964 (ikä 59)
Ammatti Muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1983
Tyylilajit Industrial metal
Neue Deutsche Härte
Soittimet kitara
Yhtyeet Rammstein
Feeling B
First Arsch
Die Firma
Die Magdalene Keibel Combo
Levy-yhtiöt Motor Music
Republic
Slash
Universal Music Group

Paul Heiko Landers (s. 9. joulukuuta 1964) on saksalainen muusikko. Hän on toinen industrial metal -yhtye Rammsteinin kitaristeista.

Landersin on joissain tiedoissa virheellisesti väitetty syntyneen Brest-Litovskissa Valko-Venäjällä; todellisuudessa Landers on kuitenkin syntynyt Saksassa, Berliinissä. Hän asui lapsena jonkin aikaa myös Moskovassa Venäjällä. Landersin molemmat vanhemmat olivat opettajia. Landers lähti kotoaan teini-ikäisenä. Vuonna 1983 hän perusti Berliinissä punk-yhtyeen Feeling B Aljoscha Rompen ja Christian "Flake" Lorenzin kanssa. Hän soitti myös muissa yhtyeissä, kuten First Arsch ja Die Firma. Vuonna 1994 Landers liittyi Rammsteiniin. Paul on soittanut myös Die Magdalene Keibel Combossa

Hän pääsi yhtyeeseen laulaja Till Lindemannin kautta, koska he olivat tuttuja. Alussa toinen kitaristeista, Richard Kruspe oli vastustanut Paulin ottamista yhtyeeseen.

Landers on ilmoittanut lempiyhtyeikseen Panteran, Metallican ja Sex Pistolsin.

Rammsteinin ykköskitaristin Richard Kruspen tavoin ESP on tuottanut Paulille oman kitaran nimeltä ESP Eclipse I CTM Signature Paul Landers. Tämä tummansininen Les Paul -mallin kitara maksaa n. 1800 €. Lisäksi keikoilla Landersilla on mukanaan aina 4 erivireistä kitaraa + Takamen elektroakustinen. ESP:n lisäksi Landersin sähkökitaramerkkeihin kuuluvat Ibanez ja Gibson.

Paul Landers esiintymässä Kruspen, Lindemannin, Schneiderin ja Lorenzin kanssa.
Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.