Christian Lorenz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christian Lorenz
Christian Lorenz Berliinissä vuonna 2009.
Christian Lorenz Berliinissä vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt16. marraskuuta 1966 (ikä 57)
Ammatti kosketinsoittaja
Muusikko
Taiteilijanimi Flake, Doktor
Aktiivisena 1983
Tyylilajit industrial metal
Neue Deutsche Härte
Soittimet koskettimet, piano
Yhtyeet Rammstein
Feeling B
Magdalene Keibel Combo
Frigitte Hodenhorst Mundschen

Christian "Flake" Lorenz (s. 16. marraskuuta 1966 Itä-Berliini, Itä-Saksa) lähde? on industrial metal -yhtye Rammsteinin kosketinsoittaja.

Lorenz syntyi ja varttui Itä-Saksassa, hän oli Saksojen yhdistyessä 25-vuotias punkkari.[1] Hän aloitti pianotunnit 9-10-vuotiaana. Hän halusi tulla myös kirurgiksi, mutta se ei ollut mahdollista, koska hän ei ollut käynyt armeijaa. Aseistakieltäytyminen oli Itä-Saksassa vakava asia. Flake alkoi soittaa 17-vuotiaana itäberliiniläisessä punk-yhtyeessä ja soitti Rammsteinista tutun Paul Landersin kanssa Feeling B -nimisessä yhtyeessä kymmenen vuotta vuodesta 1983 lähtien. Lisäksi hän on soittanut yhtyeissä Magdalene Keibel Combo ja Frigitte Hodenhorst Mundschen.[2][3]

Flake käyttää keikoilla Rolandin sähköpianon lisäksi kahta syntetisaattoria. Toinen niistä on kiinnitetty suureen haitariin siten, että Flaken soittaessa esimerkiksi "Reise, Reise" -kappaletta, näyttää siltä, että hän soittaisi pianon sijasta oikeaa haitaria.lähde?

Lorenzia pidetään huumorintajuisena ja artikuloivana. Hän on amatöörimaalari ja pitää muun muassa Puolasta sekä klassisista autoista. Hänellä on kolme vuotta vanhempi veli sekä viisi lasta.lähde?

Christian Lorenz (vasemmalla) ja Till Lindemann kesken "Mein Teil" kappaleen.

Lorenzin elämästään kirjoittama teos Der Tastenficker ilmestyi saksaksi vuonna 2015 ja suomeksi 2016 nimellä Kosketinrunkkari – niin kuin sen satun muistamaan.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. A German Rock Star Against His Will Deautsche Welle. Viitattu 25.2.2020.
  2. Christian Lorenz Rammstein HQ. Viitattu 25.2.2020.
  3. Press: Rammstein Chat with Flake Herzeleid. 2005. Viitattu 25.2.2020.
  4. Arto Mäenpää: Tulta ja vaarallisia tilanteita: Kaaoszinen haastattelussa Rammsteinin Christian ”Flake” Lorenz Kaaoszine. 2016. Viitattu 25.2.2020.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.