Till Lindemann

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Till Lindemann
Till Lindemann P.R.Brown.JPG
Till Lindemann vuonna 2010.
Syntynyt 4. tammikuuta 1963 (ikä 54)
Kotoisin Saksan lippu Leipzig, Saksa
Aktiivisena 1983
Tyylilajit industrial metal, Neue Deutsche Härte, alternative metal, punk rock, heavy metal
Ammatit muusikko, runoilija, näyttelijä, pyroteknikko
Soittimet laulu, rummut, kitara, basso, huuliharppu
Yhtyeet Rammstein
First Arsch
Feeling B
Lindemann
Levy-yhtiöt Motor Music, Republic, Slash, Universal Music Group

Till Lindemann (s. 4. tammikuuta 1963 Leipzig, Itä-Saksa) on saksalainen metalli-laulaja. Hän on tullut tunnetuksi Rammstein-nimisen saksalaisen industrial metal -yhtyeen laulajana. Lindemann kertoi vuoden 2015 alussa uudesta nimeään kantavasta Lindemann-projektista, jossa on myös mukana ruotsalainen death metal-yhtye Hypocrisyn perustaja Peter Tägtgren.[1]

Taustatietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lindemannin isä Werner oli DDR:ssa tunnettu lastenkirjailija/runoilija ja äiti Brigitte pitkään NDR:n radiokanavan kulttuuritoimituksen johtajana työskennellyt journalisti., hänellä on myös viisi vuotta nuorempi sisko. Nuorena Lindemann harrasti aktiivisesti uintia ja osallistui nuorten EM-kisoihin Firenzessä vuonna 1978 sijoittuen 1500 metrillä seitsemänneksi. Kisamatkalla hän joutui vaikeuksiin poistuttuaan luvatta joukkueen hotellilta ja rangaistuksena hänet pudotettiin vuoden 1980 Moskovan olympiaehdokkaiden joukosta. Vuonna 1979 hän lopetti uinnin kokonaan loukkaantumisen myötä.

Sittemmin Lindemann oli töissä turvefirmassa, puusepän apupoikana sekä korintekijänä. Hän on maininnut, että muun muassa syy puusepän työn lopettamiseen oli aikaiset herätykset. Vuonna 1981 hänet miltei vangittiin armeijasta kieltäytymisen takia.

Vuonna 1985 syntyi Lindemannin ensimmäinen lapsi, Nele. Lindemann kasvatti hänet yksinhuoltajana. Myöhemmin hän sai toisen lapsen Anja Köselingin kanssa. Lindemannilla on myös poika, Till ei kuitenkaan kerro mielellään yksityiselämästään. Lindemann seurusteli pitkään saksalaisen näyttelijän ja mallin, Sophia Thomallan kanssa kunnes he erosivat lopullisesti vuonna 2015. Till on kertonut ettei hän voisi kuvitellakaan seurustelevansa samanikäisen naisen kanssa. Till on kertonut että hänen lempiharrastuksensa on uinti ja joskus hän on esimerkiksi ennen keikkaa lämmitellyt uimalla. Hän asuu nykyään Berliinissä mutta hän omistaa myös talon Leipzigissä

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Till Lindemann esiintymässä "Mein Teil" kappaleen aikana.

Lindemann aloitti uransa muusikkona First Arsch -nimisessä punk-yhtyeessä 1980-luvulla rumpalina. Lindemann on kertonut, että hän tahtoi kovasti tulla muusikoksi, mutta hänellä ei ollut minkäänlaisia lahjoja soittamiseen. Hän yritti kovasti oppia soittamaan kitaraa, muttei täysin onnistunut siinä. Nykyään Lindemann osaa soittaa ainakin rumpuja, kitaraa ja bassoa. Kun Rammstein-yhtye perustettiin tammikuussa 1994, Lindemann liittyi siihen laulajaksi saatuaan yhtyeen perustajan Richard Kruspen lupaamaan, että yhtye laulaisi saksaksi.

Lindemann on näytellyt saksalaisessa lastenelokuvassa Amundsen – der Penguin, joka näytettiin Suomessa TV2:ssa syksyllä 2004 ja keväällä 2006. Lindemann on julkaissut Messer-nimisen runokirjan vuonna 2003 ja toisen vuonna 2013 nimeltään "In Stillen Nächten". Lindemann on tehnyt yhteistyötä muun muassa saksalaisen rock-yhtye Megaherzin kanssa, Puhdys-yhtyeen ja suomalaisen Apocalyptica-yhtyeen kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]