Peter Tägtgren

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peter Tägtgren

Peter Tägtgren Myötätuulirockissa vuonna 2011.
Peter Tägtgren Myötätuulirockissa vuonna 2011.

Syntynyt 3. kesäkuuta 1970 (ikä 48)
Kotoisin Ruotsi
Aktiivisena 1990–
Ammatit muusikko, laulaja, lauluntekijä, musiikkituottaja
Soittimet kitara, rummut, basso ja kosketinsoitin
MusicBrainz

Alf Peter Tägtgren (s. 3. kesäkuuta 1970) on ruotsalainen muusikko, laulaja, lauluntekijä ja musiikkituottaja, jonka pääprojekteja ovat yhtyeet Pain ja Hypocrisy.

Tägtgren on tuottanut lukuisten tunnettujen yhtyeiden, kuten Dimmu Borgirin, Immortalin, Children of Bodomin, Amorphis ja Sabatonin albumeja omistamassaan The Abyss -studiossa. Tägtgren on myös laulanut Bloodbath-yhtyeen albumilla Nightmares Made Flesh.

Tägtgren aloitti rumpujen soittamisen yhdeksänvuotiaana, ja myöhemmin hän opetteli soittamaan kitaraa, bassoa ja kosketinsoittimia. Kun Tägtrenin ensimmäinen yhtye Conquest hajosi, hän päätti muuttaa Yhdysvaltoihin. Siellä hän tutustui death metaliin Malevolent Creationin kitaristin Phil Fascianan kautta ja päätti, että hänellä olisi levytyssopimus vuoden sisällä.

Peter Tägtren perusti Hypocrisyn, joka oli alussa sooloprojekti. Tägtgren sai levytyssopimuksen Nuclear Blast -levy-yhtiön kanssa.

Painin albumin äänitysten aikana hänen sydämensä lopetti lyömisen muutaman minuutin ajaksilähde?, mikä inspiroi häntä kirjoittamaan kappaleen ”Dancing with the Dead”.

Vuonna 2015 hän perusti industrial metal -yhtyeen Lindemann yhdessä Rammsteinin laulajan Till Lindemannin kanssa.lähde?

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuottajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]