Peter Tägtgren

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peter Tägtgren
Peter Tägtgren Myötätuulirockissa vuonna 2011.
Peter Tägtgren Myötätuulirockissa vuonna 2011.
Henkilötiedot
Syntynyt3. kesäkuuta 1970 (ikä 54)
Ammatti muusikko, laulaja, lauluntekijä, musiikkituottaja
Muusikko
Aktiivisena 1990–
Tyylilajit melodinen death metalView and modify data on Wikidata
Soittimet kitara, rummut, basso ja kosketinsoitin

Alf Peter Tägtgren (s. 3. kesäkuuta 1970) on ruotsalainen muusikko, laulaja, lauluntekijä ja musiikkituottaja, jonka pääprojekteja ovat yhtyeet Pain ja Hypocrisy.

Tägtgren on tuottanut lukuisten tunnettujen yhtyeiden, kuten Dimmu Borgirin, Immortalin, Mardukin, Children of Bodomin, Amorphis ja Sabatonin albumeja omistamassaan The Abyss -studiossa. Tägtgren on myös laulanut Bloodbath-yhtyeen albumilla Nightmares Made Flesh.

Tägtgren aloitti rumpujen soittamisen yhdeksänvuotiaana, ja myöhemmin hän opetteli soittamaan kitaraa, bassoa ja kosketinsoittimia. Kun Tägtgrenin ensimmäinen yhtye Conquest hajosi, hän päätti muuttaa Yhdysvaltoihin. Siellä hän tutustui death metaliin Malevolent Creationin kitaristin Phil Fascianan kautta ja päätti, että hänellä olisi levytyssopimus vuoden sisällä.

Peter Tägtgren perusti Hypocrisyn, joka oli alussa sooloprojekti. Tägtgren sai levytyssopimuksen Nuclear Blast -levy-yhtiön kanssa.

Painin albumin äänitysten aikana hänen sydämensä lopetti lyömisen muutaman minuutin ajaksilähde?, mikä inspiroi häntä kirjoittamaan kappaleen ”Dancing with the Dead”.

Vuonna 2015 hän perusti industrial metal -yhtye Lindemannin yhdessä Rammsteinin laulajan Till Lindemannin kanssa. Nimellä on julkaistu albumit Skills in Pills vuonna 2015 ja F & M vuonna 2019.[1]