Destruction

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee yhtyettä. Vuoden 1915 samannimisestä elokuvasta on oma artikkelinsa.
Destruction
Destruction vuonna 2007
Destruction vuonna 2007
Tiedot
Toiminnassa 1982
Tyylilaji thrash metal, speed metal, black metal
Kotipaikka  Saksa
Laulukieli englanti
Jäsenet

Schmier, basso, laulu
Damir Eskić, kitara
Martin Furia, kitara
Randy Black, rummut

Entiset jäsenet

ks. kohta Entiset jäsenet

Levy-yhtiö

AFM Records

Aiheesta muualla
Kotisivut

Destruction on saksalainen thrash metal -yhtye. Se perustettiin vuonna 1982, ja sitä pidetään yhtenä ensimmäistä saksalaisista thrash metal -yhtyeistä. Sen alkuperäinen nimi oli "Knight of Demon", mutta se vaihdettiin jo hyvin varhain "Destruction"-nimeen. Yhtye kehittyi nopeasti black thrash -yhtyeestä thrash metal -yhtyeeksi. Yhtye teki ensimmäisen demonsa "Speed Kills" vuonna 1983.

Destruction perustettiin vuonna 1982 nimellä Knight of Demon, nopeasti nimi vaihdettiin Destructioniksi ja yhtyeestä tuli yksi kolmesta suuresta saksalaisista thrash metal -yhtyeistä, kaksi muuta ovat Kreator ja Sodom. Schmier (basso ja laulu), Mike Sifringer (kitara) ja Tommy Sandmann (rummut) tekivät raa'an debyytin EP:llä Sentence of Death, mutta debyyttialbumilla, Infernal Overkillillä, soundi olikin muuttunut potentiaalisemmaksi ja voimakkaammaksi thrashiksi. Eternal Devastationilla taas oli entistäkin monimutkaisempia kappalerakenteita ja thrashaavampaa soundia. Heidän "peikkomaisesti" huutavat vokaalit olivat heidän tavaramerkkinsä. Tuottaminenkin oli parantunut paljon, se oli entistäkin raskaampaa ja ehkä jopa väkivaltaisempaa.

Toinen kitaristi, Harry Wilkens, liittyi Eternal Devastationin julkaisun jälkeen rikastaakseen livesoundia. Tämän jälkeen Tommy tosin erosi ja hänet korvattiin Oliver "Olly" Kaiserilla, uusi kitaristipari teki debyyttinsä Mad Butcher -EP:llä.

Vuonna 1988 julkaistu Release from Agony näytti kunnolla eron yhden ja kahden kitaristin välillä, vaikka heidän kappaleista tuli koko ajan monimutkaisempia, ei se estänyt heitä pitämästä heidän aggressiivisuutta ja raskautta kappaleissaan. Tällöin yhtye alkoi laajentaa keikkailuaan myös ulkomaille, lämppärinä Motörheadille ympäri Eurooppaa ja pari kertaa Slayerille Yhdysvaltain kiertueella.

Vuonna 1989 julkaistiin yhtyeen ensimmäinen livealbumi, Live Without Sense. Yhtye oli Celtic Frostin Cold Lake -kiertueella lämppärinä, jonka jälkeen yhtyeen sisäiset erimielisyydet saivat Schmierin eroamaan kesken neljännen albumin, Cracked Brainin, nauhoitusten. Jäljelle jääneet jäsenet ottivat melodisemman suunnan Cracked Brainin kanssa, ja albumi tehtiin loppuun vieraslaulajan, André Griederin Poltergeist-yhtyeestä, kanssa. Neljäs albumi ei saanut hyvää vastaanottoa, mutta silti Mike ja Olly päättivät vuonna 1991 jatkaa Destructionia uusilla jäsenillä. Tätä aikakautta kutsutaan "Neo-Destructioniksi", ja he julkaisivat kaksi EP:tä (Destruction ja Them Not Me) ja yhden albumin (The Least Successful Human Cannonball), oman Brain Butcher -levy-yhtiön kautta. Nämä julkaisut ei miellyttänyt vanhoja Destruction-faneja.

Vuonna 1999 fanien pyynnöstä kaksi alkuperäistä jäsentä (Mike ja Schmier) perustivat Destructionin uudestaan, uudella rumpalilla, Sven Vormanill (ex-The Lie). Samana vuonna Destruction aloittaa comebackin suurimmilla saksalaisilla festivaaleilla. Vuonna 2000 julkaistiin jo kauan odotettu uusi täyspitkä albumi, All Hell Breaks Loose. Albumia seurasi kiertue norjalaisten Dimmu Borgirin ja Susperian kanssa vuonna 2001. Lokakuussa 2001 rumpali Sven Vormann erosi yhtyeestä, koska ei jaksanut olla kiertueella.

Yhtyeen sanoitukset ovat aina olleet uskonnonvastaisia, mikä on huomattavissa sekä kappaleiden (esimerkiksi "Curse the Gods") että albumien nimissä (esimerkiksi The Antichrist).

Nykyiset


Entiset


Studioalbumit

EP:t

Livealbumit

Kokoelmat

Singlet

  • Whiplash  (2001)
  • State of Apathy  (2021)
  • Diabolical  (2021)
  • No Faith in Humanity  (2022)

Demot

  • Speed Kills  (1983)
  • Bestial Invasion of Hell  (1984)
  • Infernal Overkill pre-production demo  (1985)
  • The Butcher Strikes Back  (1999)
  • Metal Discharge  (2003)

Neo-Destruction

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neo-Destructioniksi kutsutaan Destructionin aikakautta, jolloin Schmier ei ollut yhtyeessä. Neo-Destructionin aikaisia julkaisuja ei lasketa yhtyeen viralliseen diskografiaan [1]. Neo-Destruction kuitenkin toimi nimellä Destruction, eikä sitä lasketa eri yhtyeeksi.

Neo-Destructionin diskografia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Destruction - the offical home of the German Thrash Legend: Discography destruction.de. Arkistoitu 18.12.2008. Viitattu 30.11.2008. (englanniksi)
Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.